Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Bo to prawda. Za pierwszym razem czop mi odszedł na porodówce, jak kazali mi spacerować po korytarzu i rozkręcać sobie skurcze, bo rodziło jednocześnie 7 dziewczyn, a łóżka były tylko 3 - więc mnie jako pierworódkę, u której najdłużej potrwa - wygonili... Jak mi odszedł, to się tak wystraszyłam, że mało zawału nie dostałam - no, bo skąd miałam wiedzieć, że ma mi odejść jakiś czop... poleciałam do położnej, a ona mnie jeszcze ochrzaniła, że to normalne i że mam nie przeszkadzać :-) W sumie po latach się nie dziwię, siedem porodów naraz, a ja jej głowę zawracałam - ale wtedy mi do śmiechu nie było :-)wczoraj pytałam się ginka dlaczego czop mi nie odchodzi jeszcze skoro mam niedługo urodzić... a on powiedział, że u każdej kobiety inaczej zaczyna się poród... jednym zaczyna odchodzic czop, inne zalewają wody a jeszcze inne maja tylko skurcze a cała reszta to już się dzieje w szpitalu...
więc zapytałam się go jak poznam że to już ten moment... powiedział, że każda matka to wie :-) i ja tez będę wiedziała na pewno!
Jakbyś chodziła na rękach, to i do lutego byś pochodziłatak na prawde to nie myslalam ze tak dlugo pochodze bez czopika![]()

ja dziewczynki jestem już w domku mam małe skurcze bez bolesne rozwarcie na 1 cm więc mam leżeć i odpoczywać więc jeszcze trzymajcie kciuki nie będę siedzieć przed kompem bo niestety muszę leżeć....trzymajcie się
Odpoczywaj Weronika - w sumie masz jeszcze miesiąc - niech malutka jeszcze posiedzi.
A co to wczoraj było? Pełnia czy coś, że tak się dzieciaczki na świat pchały? Mnie też w nocy taki ból w brzuchu chwycił że przez chwilę myślałam że też na IP wyląduję. Na szczęście przeszło![]()
A co wolałabyś w styczniu urodzić niż w grudniu?
Bo Wiesz u Ciebie to może być już ;-)
ja wczoraj nad tym myślałam, też chyba dobrze , że będzie styczniowy..
pamiętam , że zawsze narzekałam na to że mam urodziny w grudniu i jestem najmłodsza w roczniku....
A tak to Michaś byłby jednym ze starszych i będzie rządził hehehe![]()
No ja mam jeszcze tyle czasu, jestem jedną z ostatnich przecież.
Nie wiem czemu tak szybko mnie pobolewa. Z Nicole 2 tyg przed porodem dopiero się zaczęło a z Madzią wcale praktycznie, dopiero 2-3 dni przed porodem.
klaudoos - ja bez niego wogóle z domu bym się nie ruszyła na porodówkę...
Mnie się zdaje, że to nie ma większego znaczenia... mój pierwszy dwa dni przed terminem, drugi wcześniak z 34 tygodnia, a trzeci 8 dni po...Mam pytanie. Dziewczyny które urodziły już pierwsze forumowe dzieciaczki mają już dzieci czy są może pierworódkami. Bo się zastanawiam czy jak na pierwsze dziecko mam szansę pęknąć przed terminem czy to raczej zdarza się częściej przy drugim maluchu ?
Czy nie ma reguły? Nio i poza tym moze wtedy bylo szybko po oksytocynie? Nie wiem co myslec... Snilo mi sie dzis ze bylam po porodzie i chwalilam sie ze tym razem to mnie nie nacinali i ze mnie nic nie boli, moge siedziec od razu- fajnie jakby tak bylo w rzeczywistosci Mnie się zdaje, że to nie ma większego znaczenia... mój pierwszy dwa dni przed terminem, drugi wcześniak z 34 tygodnia, a trzeci 8 dni po...