reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Teściowa wzięła Wiki więc ja znowu będę odpoczywać, może odeśpię trochę noc.

Damquelle zdrówka dla Anusi życzę.

Claudia idź może lepiej do lekarza, bo taki kaszel i osłabienie to nie przelewki.

Julcik odpoczywaj.

Ja narazie mam ból znosny. Dopiero jak boli jak diabli to biorę APAP bo inaczej bym nie wytrzymała :( Och kiedy ta nerka przestanie mnie boleć???

reklama
monciaa a co to za maść miałaś??

no ja na pewno będę słaba po tej chorobie pierońskiej, w sobotę akurat się zaczęło
myślę, że jak by to było zwykłe przeziębienie to by już przeszło, a że to wirusisko wstrętne to nie popuszcza :wściekła/y:

ja muszę wyjść z domu, idziemy na zakupy...
mam już dość siedzenia w chacie, trochę świeżego powietrza mi się przyda :tak:

julcik ja tez mam takie twardnienia brzucha dośc często i to juz od jakiegoś czasu i mi też gin kazał brac no-spe i wiecej odpoczywac, takze mysle ze to nic strasznego i nie masz się co martwic.
A to co spotkało klaudoos naprawde przegięcie! Ale z doświadczenia wiem że tak bywa, jak ostatnio byłam w szpitalu to sie troche napatrzyłam na to jak położne i pielęgniarki traktują cieżarne. Oczywiście nie wszystkie, bo były też bardzo miłe, ale niektóre robiły z wszystkiego wielki problem, bo one na nic nie mają czasu!
Ale nie martwmy sie, może uda nam sie trafic na jakichś normalnych ludzi kiedy bedziemy rodzic.

A ja dziś siedze zniecierpliwiona, bo mój m ma po pracy jechac odebrac wózek i już nie moge sie doczekac:-)

cześc dziewczynki brzuchatki:-)
Claudia idz kochana do lekarza ( moja kuzynka przechodziła przeziębienie i teraz w 6 mieś.lezy z zapaleniem płuc na połoznictwie)
Julcik lez i odpoczywaj
klaudos - lepiej 3 razy odwiedzić IP niz coś zaniedbać.a położna chyba się za bardzo mądrzy

dziewczynki nie chorujcie ,trzymajcie mocno brzuszki do soboty ( bo to juz styczeń będzie)
a ja wczoraj byłam niedobra mama,bo złe podkusiło mnie na zjedzenie kawałka czekolady i makowca.i niestety Julkę brzuszek bolał.:(dziś juz jet lepiej.panieneczka dalej urzadza charce w nocy a w dzień odsypia a najlepiej na rączkach....:tak:a ja mogłbym ją nosić i nosic i nc innego nie robic:-)
ticker.php

No temperatura już w normie :-)
Teraz tylko zabić kaszel i git

Marta70 to jest masakra z tym jedzeniem przy karmieniu...
potem kurczę dziecko cierpi a my razem z nim :-(

Claudia wiesz dziewczyny maja racje idz sie przebadac moze da ci jakis konkretny syrop lekarz.Bo tak mysle Ja kiedys slyszalam o tym ze dziecko sie urodzilo z zapaleneim pluc bo mama wlasnie chorowala ale nie wiem czy to mozliwe? Marta ale masz fajnie Twoja NIunia ma juz ponad tydzien a mi az 25 dni do terminu zostalo.To niektore malenstwa wasze juz ponad miesiac beda mialy .Tez bym juz chetnie mala dupke przewinela nie ma dnia zebym nie myslala o moim bobasku jak to bedzie.

hej dziewczyny

ja mam dzisiaj dzień przymuła. Niby nocka spokojna i przespana, a łażę po domu jak śnięta ryba. Moim panowie czują się już dobrze i wnerwiają mnie od samego rana. :wściekła/y:
Na 13 mam spotkanko z koleżankami to może się trochę odstresuję.

klaudoos najważniejsze, że dowiedziałaś się konkretów od lekarza. A co z Twoim giniem? On się jakoś poczuwa co do doprowadzenia Cię do szczęśliwego finału? A położne to niestety czasami zapominają, że nie są świętymi krowami, warto taką od czasu do czasu sprowadzić do parteru i przypomnieć jej gdzie jest, co robi i jak powinna się zachowywać. Nie ma co oczekiwać, że nagle zrobi się milsza ale przynajmniej będzie mniej zgryźliwa, bo ty jesteś tą "pyskującą". ;-)
damqelle zdrówka dla Anusi! Od czego ona ma tą temp.? angina się przyplątała czy jakieś inne cholerstwo? Synio też chory czy się jeszcze trzyma?
claudia zdrówka! Byłaś u lekarza?

damqelle- jak Anulka??? kurde kryzys zawsze jest po 16 godzinie, mam nadzieje ze teraz z nia ok..

ja ide zaraz ogarnac z grubsza mieszkanko, smieci pozbierac i chyba wyjde z psem.. nie chce mi sie, jak diabli ale mus to mus..

fogia- moj gin jest zakrecony. wczoraj ten ginek powiedzial ze powinnam mojego za jezyk ciagnac, ale o co mam go pytac? jak ja go pytam to prawie ic nie odpowiada albo ze ok, prawidlowe..
ostatnio na badaniu powiedzial ze glowka napiera, juz wchodzi w kanal rodny, a wczoraj ten mowi ze glowka penetruje w okolicy cos tam krzyzowej, i ze szyjka trzyma.. i badz tu mądra..
ja nie chce byc tylko przeterminowana :(

w razie czego mam wizyte u mojego gina 7.01 bo wczesniej termoinow nie bylo. mam nadzieje ze do tego czasu urodze!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
marta70 a Kochana w tv trąbią, że nie ma czegos takiego jak dieta karmiącej matki.....więc chyba ten ból brzuszka u Twojej córci to się wziął z powietrza....już nie wiem w co wierzyć. Oczywiście nie dajmy się zwariować ale chyba coś w tym jest, że powinno się przestrzegać diety....
Z drugiej strony nasza kuchnia ppolska jest znacznie cięższa niż np. środziemnomorska....

damquell kuruj córcie bo lada chwila rodzisz i dobrze byłoby gdyby w domku wszyscy zdrowi byli:)

klaudoos Kochana spokojnie z tym porodem....tyle myślałaś o tym żeby urodzić i się nie stało więc może teraz zacznij o nim niemyśleć i będzie na odwrót. Bo popatrz na gabrielle :) tak się zarzekała, że będzie rodzić w styczniu a tu ciach i wczoraj:)

reklama
klaudoos porypane z tym Twoim lekarzem. Przypomniało mi się jeszcze, że panuje opinia o piciu herbatki z liści malin, chyba właśnie na przyśpieszenie porodu. Może tego spróbujesz?

Bo popatrz na gabrielle :) tak się zarzekała, że będzie rodzić w styczniu a tu ciach i wczoraj:)
przerażasz mnie, bo ja też z tych co się zarzekają i uparcie twierdzą, że jeszcze mają czas. ;-)

Antoś szaleje aż mnie skurcze łapią. :dry: Łyknę buscopan i idę się zbierać na imprezkę.

Do góry