Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Prawidłowy płyn owodniowy ma zabarwienie jasne, przejrzyste, jednakże w miarę upływu czasu trwania ciąży staje się on opalizujący, natomiast tuż przed porodem jego barwa zmienia się na mętno-białą. W przypadku, gdy dojdzie do niedotlenienia płodu, wydala on smółkę wewnątrzmacicznie powodując zanieczyszczenie wód, co w rezultacie daje ich zielonkawe zabarwienie. W zależności od ilości wydalonej smółki wody mogą być mniej lub bardziej zagęszczone. Zielone wody płodowe często występują w ciążach przenoszonych i u kobiet palących papierosy, w przypadku konfliktu serologicznego wody mogą mieć kolor bursztynowy natomiast brunatne, brudne, podbarwione krwią (o wyglądzie popłuczyn mięsnych) wody płodowe stwierdzić można w przypadku wewnątrzmacicznego obumarcia płodu.A mam jeszcze pytanie: na czym polega sprawdzanie wód płodowych??? U mnie tylko na usg sprawdzają...
----------
gdy długo utrzymywało się na poziomie 170paru (ok.175)
MartaPe, ja mam od kilku dni taki napięty brzuch, podobno macica się przygotowuje i to skurcze przepowiadające-u mnie trwa od niedzieli i mam dość :-(kurcze boli mnie cały brzuch, nie są to skurcze ani nic takiego.. jest cały napięty...
z łóżka sama zejść nie mogłam - mąż musiał mi pomagać...
mam nadzieję że jutro trafię na jakiegoś lepszego lekarza i powie mi że zostaję...
ostatnie usg miałam robione 5,5tygodnia temu i nie wiem co się u niej dzieje.. skąd lekarze wiedzą że moje łożysko jest jeszcze w formie???