reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Ja małemu ubierałam przez pierwsze dwa dni skarpetki na łapki bo zimne ciągle miał. Po dwóch dniach chyba przyzwyczaił się do naszej temperatury i już nie zakładam :)

Tycek jest dzisiaj bardzo grzeczny. Najdłuższy okres czuwania miał 12-14.30 i leżał sobie grzecznie w łóżeczku. Później karmionko i spał 15-18. Potem tylko o 18 na jedzonko się przebudził i myślałam, że przyśnie na kilka minut a ten śpi już znowuż prawie godzinę. A chciałam mu dupsko przebrać...

Idę polukrować murzynka :)

reklama
Jak dziecko ssie łapki nie koniecznie chce jest, popsortu dzieci mają odruch ssania, czasami wzmozony i dlatego smok się przydaje :-)

klaudoos - pochwal się co sobie wyobraziłaś:D

Dziewczynki o czym Wy tu myślicie:-)

My mamy problem - kolejny
nie mamy transportu na piątek do Zabrza, nie ma bezpośredniego

A dupa!!!!!

Witajcie kobietki.

Kurcze, nie mam nawet czasu zaglądnąć na bb- tylko gorącą śledzę.
U mnie baardzo średnio;/ Okazało się dzisiaj, że mi coś w macicy zostało i jutro jadę na łyżeczkowanie- boję się strasznie, że się z narkozy nie wybudzę... No i jestem wściekła na lekarkę, która mnie wypuściła do domu- bo niby badała, niby usg robiła a tu takie coś.. Dobrze, że tak szybko dostałam lekkiej gorączki i dreszczy w nocy- bo bym pewnie tak łaziła a potem by było już tylko gorzej...
Z Wiki niby wszytko ok, ale dzisiaj byłyśmy na kontroli i nam jeszcze spadła z wagi. Pokarm pojawił mi się dopiero wczoraj, ale i tak ją musimy dokarmiać butlą- nie chcę żeby mi się dzidzia pochorowała...

Kurcze, cały dzień dziś ryczę z tej bezsilności.... A przecież nie powinnam się stresować bo pokarm już w ogóle zniknie.
Mam nadzieję, że jak mi już zrobią porządki tam w środku to będzie jakoś łatwiej... Bo teraz gdyby nie wsparcie chłopa mojego to chyba bym się zapłakała...

złotko- a gdzie Ty rodziłas? I po czym sie zorientowałaś,ze Ci cos w macicy zostało? Byłas na kontroli gdzieś? Bo ja w sumie od wyjscia ze szpitala nie badałam sie...Na pewno sie wybudzisz z narokzy, nie taka straszna. Trzymam kciuki kochana.

A moje dziecko dzis faktycznie chyba odsypia wczorajszy dzien od 15 spi, budzi sie tylko na karmienie. U nas nie ma zadnego rytmu dnia, po prostu codziennie jest inaczej...Czy u Was jest podobnie? Nie zebym narzekała, ale tyle pisza o jakiejś rutynie, rytmach dnia, a ja nawet nie wiem kiedy mi zleciały te 3 tygodnie...A nadal nie wiem kiedy moje dziecko zasnie, na spacery tez chodzimy o różnych porach, zależy kiedy Ala wstanie, zje i zasnie...

moniaivoy u mnie też każdy dzień jest inny...nie mamy jeszcze rozkładu dnia jedzonko, spacerek, zabawa, kąpanko ale to chyba przyjdzie z czasem...poprostu dziecko jest jeszcze za małe. Myślę, że o takim rytmie dnia możemy mówić jak dziecko będzie mialo ok miesiąca....

Dziś z mężem zamówiliśmy sobie pizze, przed chwilą przywieźli, mały powinien zaraz skonczyc jeść i spać 6h jak zawsze :) to wszystko co zjem zniknie z pokarmu :) a co smaki mam, coś od zycia się należy :-)

Witam:-) Widze ze wasze maluszki ładnie rosną z tego co mówicie, i jak ladnie spia:), to dobrze:*:*
Aja mam malutki problem i mam nadzieje ze mi pomozecie:* Moj Piotruś od paru dni malo co spi w ciagu dnia:( czesto placze a przy plakaniu macha bardzo intensywnie raczkami i nozkami. Brzuszek ma mięciutki wiec kolka chyba odpada, zauwazylam tez ze jak go karmie to podczas przelykania burczy mu w brzuszku, wogole prawie ciagle szuka piersi tak jakby byl glodny, sama juz nie wiem co mam robic:( Strasznie mi go szkoda jak tak placze:( Buziaczki i niech wasze maluszki zdrowo sie chowaja:*

reklama
No wlasnie Joasia ma slaby odruch ssania i ssie lapki tylko jak jest naprawde glodna. Dzis po tym Londynie jest marudna, ze hej. Wlasnie maz ja probuje uspokoic- ja jestem wykonczona.
To sie dziewczyny umowily- w ciagu 24h urodzily wszystkie trzy:-). I wszystkie prawie taka sama dlugosc dzieci:)

Ostatnia edycja:
Do góry