reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Pogoda do bani, módlmy się o 20 stopni w słońcu, bo tego skwaru wytrzymać nie idzie, nawet nie można wyjść do sklepu, żeby nie spocić się:no:

reklama
Cześć Dziewczyny,
Witam wszystkie nowe mamuśki :) Ja dziś zrobiłam zakupy, posprzątałam i zrobiłam sobie pazury. Chciałam iść do kosmetyczki ale jest na urlopie,więc sama się wyskubię. :) Mam piękne malinowe pazury więc czuję się zadbana,ale powiem Wam szczerze, że mialam problem z malowaniem pazurów u stóp...ciężko się tak zgiąć.

Mam pytanie czy Wam też drętwieją ręce. Co noc budzę się z odrętwiałymi rękami...i nogi mnie bardzo bolą :( Co na to pomoże?

Dziś na obiadek ziemniaczki z koperkiem, mizeria i jajeczko sadzone :)

Ja już mam problem z zawiązaniem butów, heheh

mnie bolały nogi, ale przeszło mi to. Idę dokańczać obiadek - zupkę i mieszkanko ogarnąć

To co nas czeka zimą jak trzeba sie bedzie schylac i kozaki zapinac :-D narazie na bol nog nie narzekam chociaz kilka razy poczulam mocne skurcze w lydkach- ale poki co przeszlo.
Ja zawsze lubilam duzo czytac - ale teraz na wolnym po prostu pochlaniam ksiazki ;) jak bedzie cos godne polecenia to Wam podrzuce. a moze czytacie poradniki dla kobiet w ciazy itp? Ja mam w sumie dwie takie ksiazki- dostalam po kolezankach i od czasu do czasu zerkam. moge Wam polecic poradnik KAZ COOKE Ciezarowka przez 9 miesiecy ( wklejam link - moze sie uda- Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach - Kaz Cooke - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl )
Nie jest to taki typowy poradnik ale ksiazka napisana z humorem i czasami mozna sie posmiac a jednoczesnie czegos dowiedziec.

Damqelle a co czytasz ???? Ja to ogólnie tez lubie czytac wiec moze czytasz cos co warto polecic pozniej komus :)
Ja zazwyczaj pochłaniam fantastykę, ale ogólnie nie pogardzę dobrą książką. Uwielbiam przesiadywać w bibliotece i nigdy nie wiem co wybrać. Z czasopism czytuję Bluszcz - i bardzo polecam kobietom z uwagi na ciekawe felietony i naprawdę dużo do czytania. a teraz skończyłam taki sobie kryminał "elektryczna mgła" i porwał mnie "malowany człowiek" P.Bretta - ale to już fantastyka

Gosiula mam tę książkę...dla mnie może być...chociaż faktycznie w niektórych momentach śmieszna :)
Nie czytam poradników dla kobiet w ciąży bo zaraz będę sie doszukiwała dolegliwości i chorób które by pasowały do moich objawów...a tak czuję się zdrowa i szczęśliwa :)

ziewczyny pospalam ponad 2 h, mialam dzisiaj stopy spuchniete i nie miescily sie do klapek.przez to z moja sunia bylam tylko siusiu na dworze a nie na dluzszym spacerku;/ byam u kolezanki ktora ma termin na 22 a rodzi od 3 tyg - tak sie meczy, od 3 tyg czop jej schodzi i ma skurccze, bardzo sie meczy, a kazdy ruch dziecka ją boli. no i uslyszala, że chlopaki nie spieszą sie na swiat, wiec i ja juz mam właczony film!!!! strasznie tyje jest mi coraz ciezej, a co to bedzie za 3 miechy??;/

Ja to czytam gazety typu "M jak Mama" i teraz na próbe kupilam "Dobra mame"....
A tak poza tym to lubuje sie w kryminalach naprzyklad Harlena Cobena, horrory Grahama Mastertona,S.Kinga, dokumetalne np:Cejrowskiego,sensacyjne typu Dan Brown, czasem Paulo Cohello

Co do nóg i skurczów póki co biorac rutinoscorbin nic mi nie dolega :)

reklama
Do góry