reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dzisiaj dzwoniłam do gina, powiedziała mi żeby łykać magnez np z witaminą B6,(akurat mam w domu) ale zacznę go brać za kilka dni jak skończę zażywać tardyferon.
Mam nadzieję, że pomoże - ja mam skurcze łydek i czasem w stopie.
A brzuszek twardy tylko jak się najem albo mały się wypnie

kludoos cieszę się , ze wszystko w porządku - to jednak rodzisz w grudniu - pozazdrościć , dużą już masz dzidzię :-)

Ribi udanego pobytu, ale chyba nie wierzysz , że mało napiszemy :-D
Będziesz miała sporo do nadrobienia....
ale nie martw się haha
Dbajcie o siebie, może Cię mama podtuczy troszkę - chudzinko ;-)

marta70 to racja , ja zawsze sobie tłumaczę, że jak będę stara to mogę też być uciążliwa :zawstydzona/y:
ale rozumiem Cię i Twoją złość , często tak miałam na poczcie, że prawie na mnie "wchodziły" staruszki

Ja już wróciłam z miasta - czekam na mężulka bo wcześniej skończył prace ze względu na pogodę

reklama
B_iała, Madlen80, uważajcie z tymi wędzonymi rybami. Ja po wędzonym tuńczyku cały dzień wymiotowałam i miałam rozwolnienie. A koleżanka mojej mamy, która też jest w ciąży po wędzonej makreli dostała takich skurczy, że aż pojechała do szpitala. Na szczęście skończyło się tylko na podaniu leków. Ja jadłam makrelę i nic mi nie było, ale teraz już się boję. Dlatego sugeruję ograniczyć się do smażonych rybek, dla własnego bezpieczeństwa.

dziekujemy z Szymonkiem za mile posty.. qrcze nawet pospac nie mozna chwile bo Wy tele skrobiecie na forum;/
mimo tego ze terminy takie wychodza na usg ja sie trzymam tej 1 daty wg OM + 2dni bo 2 dni pozniej mialam owulacje!a data taka bo maly jest wielki.. troche sie obawiam porodu ze mi przyjdzie 5 kg rodzic.. jesli zostalo jeszcze ok 9 tyg to sporo nabierze!
wstalam po 6 i jestem dzisiaj do kitu;/

iwi- moj gin powiedzial ze najlepsza obsada na porodowce jest w Swissmedzie- ale tam porod naturalny jedynie 6tys kosztuje!
masakra!

Hej, hej ;) Długo mnie nie było, ale szkoła się zaczęła i niestety nie mam za dużo czasu.;(
U nas wszysto dobrze ;) Dzisiaj byliśmy u lekarza, podobno będzie dziewczynka :))
Do szkoły myślę, że będę chodziła do końca grudnia o ile się da ;)
Termin mam na 13 stycznia ;) Pozdrawiam ;*

przyszła_mama-gratuluję córci:)
klaudoos-Jak są takie duże bejbiki to na ogół robią cc,5 kg to wielki wysiłek by byl.Ale dużo czasu jeszcze może mały przystopuje troszkę:)

zielona --- Piotruś szybko przyzwyczaił sie do nowego łózeczka??
No własnie sie zdziwiłam, bo juz pierwszej nocy spał tak jak w łóżeczku czyli budził się parę razy na herbatke. Teraz czasami przywedruje do naszej sypialni, ale wtedy jest zamrakany i nie za bardzo wie gdzie iść i ryczy na środku przedpokoju heheh, ale ogólnie to nawet nie poczuł zmiany.
melduje sie!! jestesmy po wizycie!
mały wazy 1889g- to jest drugi pomiar wiec lekarz powiedzial ze realny, bo pierwszy byl 2100g
spojenie łonowe mnie boli bo główka naciska czyli ułozony główkowo hihi!! lekarz pow ze szyjka jest skrócona ale trzyma mówi ze dotykal główke to się odpychala wiec luzno jeszcze naciska na szyjke! spojrzalam na wyniki koncowe data porodu 15 i 18.12, ale trzymam sie tego terminu w okolicach 30.12 wymiary małego odpowiadaja w okolicach 33tyg. za 2-3 tyg po 33tyg mam powtorzyc usg na bdb sprzecie tam gdzie robilam połówkowe, trzeba sprawdzić komory mózgowe i coś jeszcze, niestety na tym sprzecie słabo widac..
powiedzial ze bdb wygladam i zdziwil sie ze znowu przytylam;/ ale juz nie skomentowal;)
No no no ale kolosik i chyba dziewczyny mają rację, że w grudniu się rozpakujesz. grunt zeby było zdrowe, a Ty sie chyba cieszysz ze bedziesz miała Szymusia juz w grudniu.
hej dziewczynki
ja już ciut lepiej. Tzn. gardło nie piecze i zaczynam mówić z niewielką chrypką zaledwie. A co pomogło? Koleżanka mojej mamy (Rosjanka zresztą i spec od medycyny ludowej, naturalnej itp.) kazała zrobić pewien specyfik, w smaku obrzydliwy ale jak się okazało skuteczny.
Fogia napisz jaki jest skład tego eliksiru :)
zielona2909 to duza stopke ma synus :szok::-D Mojemu teraz na zime kupowalam 26 i wydaje mi sie taki duzy ten bucik ;)
Za tatusiem, bo tatus ma rozmiar 48-49

B_iała, Madlen80, uważajcie z tymi wędzonymi rybami. Ja po wędzonym tuńczyku cały dzień wymiotowałam i miałam rozwolnienie. A koleżanka mojej mamy, która też jest w ciąży po wędzonej makreli dostała takich skurczy, że aż pojechała do szpitala. Na szczęście skończyło się tylko na podaniu leków. Ja jadłam makrelę i nic mi nie było, ale teraz już się boję. Dlatego sugeruję ograniczyć się do smażonych rybek, dla własnego bezpieczeństwa.

A ja własnie dzisiaj kupiłam sobie wędzona makrelę, bo naszła mnie taka wielka ochota. mam nadzieje, że nic mi po niej nie będzie.

no ja bym chciala w grudniu sie rozpakowac, ale zoabczymy! wazne zenby zdrowe! 4 listopada mam usg diagnostyczne 3d i tam beda pewne rozmiary bo sprzet jest jakis najnowszy.
ale wiecie co dzisiaj mialam badanie wewnetrzne i drugi raz w zyciu mnie nie bolalo! 2 mies temu tez nie bolalo.. ciekawe..

A mnie co wizyta bada wewnętrznie:( sprawdza mi szyjkę bo w poprzedniej ciąży była skrócona,i teraz sama mam schizy zeby się nie skracala czasem........jeszcze jak mały mi głową stuka w szyjkę to juz wogle mam schize ze się od tego naciskuy skróci ....i ostatnio mnie tak bolalo przy badaniu ze hej....dobrze ze to tylko chwila.

reklama
Do góry