reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

cześć dziewczynki,
właśnie wstałam - ale ciężka nocka była - 5 razy wstawałam na siku:/ za to mały jak nigdy był taki grzeczniutki, że aż nie mogłam uwierzyć, że w nocy ani razu nie kopnął... jak go zaczepiłam nad ranem tak delikatnie pukając do niego to się chyba tak bardzo wystraszył bo dostał mega czkawki - aż się sama wystraszyłam, że to moja wina. Ciągle czkał i czkał i nie mógł przestać... ostatecznie mu przeszło, ale chyba go wystraszyłam jak lulkał - wredna ze mnie mama :(

Dzisiaj mam babskie party ciężarówek - przychodzą koleżanki też ciężarówki i będziemy "szaleć" zapewne z jedzeniem i soczkami owocowymi, ale zawsze to jakaś impreza:-D mąż ma zakaz pobytu w tym czasie w domciu:-)

gabriella - napisałam przepisik na odpowiednim wątku "styczniowe mamusie gotują"

reklama
cześć dziewczynki:-)
monciaa Ty swojego szkaraba budziłaś,a ja zastanawiałam się jak uspić moją rozrabiakę:tak:pół nocy buszowała i spac mi nie dawała:tak:a teraz grzeczniutka jak aniołeczek...
a ogólnie to dzis mam lenia,słonko swieci,ale wieje strasznie zimny wiatr i nawet do sklepu nie chce mi się wyjśc brrr.chyba usiądę sobie przy moich puzzlach i dalej będę układac ten most londyński,bo cos cięzko mi idzie:tak:
miłego dnia mamusiek
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgdh3h0au7.png

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki:-)
ja dzis znowu o 5 rano do 7.30 nie mogłam spać:-( potem usnelam i obudziałm sie o 9.30 ale i tak jestem niewyspana:-)

moncia super pomysl z taka imprezka:-) chetnie tez bym na taka poszła tylko jakos kolezanek brak. Moje kolezanki nie znaja sie ze soba wiec jak sie z nimi widuje to zawsze jeden na jeden:-)

gabriella ja tez sobie pomyslalm ze to moze cos z cukrem, bo jak zjadlam batona to bylo mi lepiej, ale wyniki tez mialam bdb. Musze powiedziec o tym gince. Ide dopiero 3 listopada to bedzie 31 tydzien, myslicie ze wtedy bedzie kazała mi powtarzac ta glukoze czy to juz za poźno?? pod warunkiem ze to ma zwiazek z cukrem...sama nie wiem...

wow...dziś 30 tydzień u mnie...szok....ja nadal mowie ze 7 miesiac ale wedlug literatury to to juz 8 miesiac bo 9 to wg nich jakos dluzej trwa tak dziwnie:-)

Witam :-)
Nocka mielismy spokojna, szkoda ze pogoda nie dopisuje, ale poki co jeszcze nie pada ;)

zielona czekamy na fotki :)

biala z tym jedzeniem w nocy to jest tak, ze dziecko naprawde tego nie potrzebuje juz od dawna ;) Ja wiem, ze ciezko jest nie dac mleka jak synek wola, ale on po prostu wola bo sie przyzwyczail a nie dlatego , ze musi zjesc.
I jesli chce sie odstawic nocne karmienie, to trzeba byc silnym i to moze byc kwestia paru dni, moze tygodnia /zalezy od dziecka/ jak bedzie sie budzil w nocy i wolal , ale w koncu zapomni :) I sie nie obudzi.
Sa rozne teorie mowiace o tym, od kiedy dziecko nie musi jesc w nocy. Mowia, ze po 6 miesiacu nie musi, albo jak podwoi swoja wage urodzeniowa...
Ale roczne dziecko na pewno nie musi juz w nocy podjadac :)

Moj Wiktor w tej chwili je kolacje ok 18, a potem jeszcze kaszke ok 19, czasem 20 i potem je dopeiro sniadanie ok 7-8 zalezy jak wstanie.
A jak mial 7 miesiecy przestalismy go karmic w nocy, budzil sie jeszcze pare dni, ale potem zasypial i spal tak do ok 6.
Wiadomo, ze dzieck tak czy siak czasem w nocy sie przebudzi, albo cos sie przysni, albo odkryje itd ale ogolnie synek przesypia ladnie noce.

witam :) miska w nocy przylazla standardowo o 3 ale miala duzo wolnego lozka bo adas nocke mial wiec jak sie rozwalila to pol lozka zajela.

biala ja jak oduczalam miske cyca w nocy ( w sierpniu tego roku ) to jak darla sie, ze chce cyca dawalam jej mineralna niegazowana w kubku niekapku i w ciagu paru dni przestala choc z poczatku plakala przez kilka minut ale sie udalo trzeba byc konsekwentnym i nie dawac sie.

w szoku bylam wczoraj bo mloda byla o dziwo spokojna bo przedwczoraj myslalam, ze bokiem mi wyjdzie tak kopala. a dzis rano jak adas wrocil do pracy i polozyl reke na brzuchu to dostal lekkiego kopniaka na przywitanie i mloda poszla spac juz ustawia sobie tate hehe.

Witam się po śniadanku.
W nocy myślałam że umrę tak mnie kręgosłup bolał :( teraz jest już lepiej..
Zbieram się do pracy, cały dzionek będę poza domkiem więc miłego dnia życzę =]

PS: macie jakiś dobry sposób na zatkany nosek??

Któraś pisała o jakiś woreczkach do mrożenia mleka?? Moge prosić o nazwę i firmę?? Ze względu na to że jestem studentką nie mam później macierzyńskiego i jak tylko dojdę do siebie to wracam do pracy i na uczelnię (na szczęście weekendowo, a praca 3xw tygodniu po 3h tylko) =]

Witam się w ten słoneczny, piękny dzionek :-)
Rodzice wpadli przed 9tą na kawkę, mieli coś do załatwienia u Nas w mieście hehe
Jakoś dziś dobrze mi się spało zasnęłam po 23ej a wstałam 8:30 :-) ani raz się nie przebudziłam, polecam spanie z rogalem:-)

Zjadłam śniadanko, poczytałam Was, a teraz luknę co w tv :-)
Udanego dnia Stycznióweczki :-)

pewnie macie racje... ale wydaje mi sie ze ten problem to lezy u mnie i u miska... bo nam nie przeszkadza te nocne chodzenie raz czy dwa.. do pokoiku.. przy okazji tomka przykrywam.. i pieluche zmienie jak zasikana.. ..eh ja sama dojrzeje do momentu by go odstawic od tego jedzonka to sie pochwale.. moze sie zapre.. narazie niech sobie je:p

reklama
Do góry