reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

tonia nie będę dzwoniła teraz do gina...dziś wieczorkiem się pposmaruję. Na SR mówili żeby mąż masował i przechodzi. I faktycznie mężuś pomasował i na chwilę przeszło,ale on nie może mnie cały czas masować,bo zacznę rodzić ;) Na bóle pomagają mi jeszcze kąpiele ale nie mogę się kąpać codziennie.

reklama
Cześć Kochane, cały dzien dziś na mieście i na sklepach :-) niedawno wrócilismy, rachunki 800zł, zakupki 500zł i normalnie znów będzie trzeba oszczędzać :-(

Ale zakupki udane :-) rossman zaliczony, pieluchy babydream, malowidła, szampony, potem apteka i podkłady, podpaski, majtki poporodowe, itd, a najlepszy nasz zakup hehe tak sie z mężem śmiejemy to orzechy laskowe... to tak wciaga to obieranie, ze sie oderwac nie mozna hehe

Bylismy w formacie, kupilismy ta farbe Dekoral kolor flamenco bo trzeba poprawic jedną ścianę w sypialce hehe, kiedyś chyba martusia29 pisała, żebym jej podała firme i podałam jej złą, bo Beeckers, pomyłka, przepraszam, ale nam się skończyła ta farba, a wszystkie inne farby mieliśmy z tego Beckersa, więc byłam pewna, że skoro wszystkie sa jednej fimy to ta do sypialni też, a tu zonk:-( czerwień flamenco to jednak decoral, dzis jak kupowalismy to wyszło w praniu :-)

ribi - łóżeczko OK, naprawdę nie jest nigdzie obdarte, identyko jak na zdjęciu na aukcji, a kolor my wzielismy fiolet, bo jakos kratka Nam nie podpadła, ale to kwestia gustu:-) szwagier miał nam kupić komodę, ale nadal myslimy nad nia, bo opinie o niej nie są za ciekawe, musimy kiedys skoczyc do Katowic tam podobno mają na sklepie i zobaczyć czy to nie tandeta, bo jednak 420zł to sa spore pieniądze ... ale ogolnie polecam, materiałowo wszystko bardzo ładne :-) natomiast czas dostawy do 3 tygodni od tego sprzedawcy ... ostrzegam :p

Ostatnia edycja:
ariska kochana jak to załatwialiście w USC? czy to był urząd tam gdzie jesteś zameldowana? ja też muszę koniecznie załatwić uznanie dziecka.proszę napisz mi dokładniej jakie dokumenty itp i ile to trwało i czy był potrzebny były mąż?

a ja jednak troszkę odpuściłam te sprzątanie.za to wyciagnęłam swojego pana na zakupy.w końcu zbuntowałam się że nie pozwalają mi kupować nic dla maluszka bo ''za wcześniej'' i juz mam prawie całą wyprawkę do szpitala:))brakuje papmersów i mokrych chusteczek:)

Ostatnia edycja:
blondi a dlaczego mówisz, że opinie o komodzie nienajlepsze? Kurcze to muszę też popatrzeć u nas we Wrocku gdzie można by ją zobaczyć. Wiesz bo ja myślałam o tej komodzie albo żeby kupić komodę w Ikei taką zwykłą chyba za 300 zł. Ale tak pomyślałam, że ta z żyrafką byłaby fajna i trochę rozweselała pokoik....teraz to już cholercia nie wiem....
Jakie majtki kupiłaś? siateczkowe? takkie położna nam polecała

klaudoos czy się orientujesz czy w ciąży możemy używać Amolu? Wiesz jakbym się nim nasmarowała to raz dwa i po sprawie....
Kochana tak jak dziewczyny piszą można, ale nie jestem pewna czy codziennie! bo jednak to przenika do skóry i do krwioobiegu (a niestety nie sa to skronie czy szyja- z dala od łożyska i dziecka). ja bym robiła na Twoim miejscu okład po rozcieńczeniu z wodą (1:3). nie bedzie to taka bomba.
to jest moje zdanie!

a co do komody- ja widzialam rozlozona w sklepie i nie przypadla mi do gustu mimo ze tez ja chcialam, a mam wlasnie ta z ikei i lepiej sie prowadza szuflady..

kochana chyba 1,5 kg :-D
ooo gdzies mi kropkę wcieło :)
Ribi ja bym tez ten Amol rozcieczyła.. hmm... dla mojego meza na ból pleców pomaga Ben-Gay ale niewiem jak sie ma do stosowania w ciazy... zycze bys jakos wysiedziała u sąsiadków.. i zeby ból miną! gdzies na ciezarowce pisałam o łagodzeniu bólu.. ale nie wiem w którym miesiacu.. poszepram w ksiazce moze cos znajde to dam znac :)

a nasz mały juz u Babuni.. wraca w niedziele... jutro dentysta a pózniej Bal Nurka :)
zielona -- a jak Ci idzie zostawianie Piotrusia pod opieką taty ?

Ostatnia edycja:
Miałam odcięty dostęp do Was , moj jakieś pierdoły ogłada - tylko YouTube i YouTube już mi to du... wychodzi

jestem zmęczona i może tamu mnie tak wszystko drażni - pójdę spać chyba wcześniej i dopiero jutro jak się wyśpię to będę w lepszym nastroju

A tak to ni chcę Wam psuć humorków - masakra

Witajcie wieczorowo!!!

Co do Amola - to ja przy bólu zatok robiłam inhalacje i smarowałam skronie "prosto z butelki", ale tylko parę razy.. A gdyby tak taką tłustą maścią rozgrzewającą posmarować Rub Arom? Ginka mi kiedyś powiedziała, że rozgrzewającymi mogę się smarować..

Uciekam pod prysznic, potem muszę się zająć moimi paznokciami i brwiami, ale postaram się jeszcze do Was zajrzeć:-D

ariska kochana jak to załatwialiście w USC? czy to był urząd tam gdzie jesteś zameldowana? ja też muszę koniecznie załatwić uznanie dziecka.proszę napisz mi dokładniej jakie dokumenty itp i ile to trwało i czy był potrzebny były mąż?

a ja jednak troszkę odpuściłam te sprzątanie.za to wyciagnęłam swojego pana na zakupy.w końcu zbuntowałam się że nie pozwalają mi kupować nic dla maluszka bo ''za wcześniej'' i juz mam prawie całą wyprawkę do szpitala:))brakuje papmersów i mokrych chusteczek:)

Uznanie było zrobione właśnie ze względu na to że jestem panna więc męża nie potrzebowałam ale chłopaka tak:). Ogólnie to poszłam do urzędu tam gdzie się urodzilam bo myślałam że akt urodzenia potrzebny i żeby to razem załatwić ale okazało się że akt urodzenia nie jest do tego potrzebny. Możesz załatwić to w urzędzie jakim chcesz bo ja nie byłam zameldowana w tym mieście a też załatwiłam.
Ogólnie było tak że pan w usc spytał czy M jest ojcem i czy ja to potwierdzam, potem daliśmy dowody osobiste i czekaliśmy na to jak nam wypisze takie oświadczenie. Potem poszliśmy z nim do kierownika USC i znowu było czy potwierdzamy i jakie chcemy nazwisko nadać dziecku bo są 4 możliwości : matki, ojca, matki-ojca, ojca-matki. I dostaliśmy zaświadczenie o wybraniu nazwiska i teraz po porodzie M musi to okazać i nie bedę musiała być osobiście, do tego w szpitalu wszystkie papiery dziecka są już wypisywane na nazwisko ojca. a i ojciec zgłaszając dziecko potrzebuje twój akt urodzenia chyba że urodziłaś się w tym samym mieście gdzie dziecko (tak jak w moim przypadku).

Uznać można też po porodzie ale jeśli nie ma się ślubu to wtedy musicie oboje jechać zgłosić dziecko, a w szpitalu wszystkie papiery są wypisywane na nazwisko matki i po sporzadzeniu aktu urodzenia trzeba to zmieniać :)

reklama
Ariska dzięki Ci kochana serdecznie.to popatrz my dzis byliśmy w usc tam gdzie teraz mieszkamy i dupa nic nie załatwiliśmy bo baba skierowała nas tam gdzie ja jestem zameldowana.baby nie wiedziały jak to załatwić bo nie miały jeszcze nigdy takiej sparwy!!!ciemnoty egejskie:wściekła/y:.

Do góry