reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja mam dwie koszule do porodu i dwie na oddział już po porodzie, tak miałam przy poprzednim porodzie i było w sam raz.
a dzidzię mam zamiar ubrać na wyjście w śpioszki kaftanik, na to jakiś wierzchni pajacyk np. z polarku no i śpiworek i do fotelika. ja ze szpitala do domu mam blisko 5 minut autem.

reklama
To i Ja sie z Wami witam w sobotni dzionek.Mi w kazda sobote zaokragla sie tydzien wiec juz nareszcie moge popatrzec na suwaczek z 30 tygodniem :) No a co do tego ile Wy piszecie Ja najwiecej mam od rana do nadrobienia bo pedzicie jak szlone a u mnie godzina do tylu a przy waszym tempie pisania godzina to bardzo dlugo.Njagorzej w tygodniu jak zaprowadze synka do przedszkola i siadam was czytac to rece opadaja kazdego dnia.Jeszcze niektore z Was po nocach nie spia to naprawde jest tego bardzo duzo.A co do rozlaki JA pamietam jak to jest wiec naprawde Wam wspolczuje.Moj M zaraz 10 dni po porodzie wyjechal do anglii pracowac i zostalam z malym sama bardzo to przezylam odwiedzal nas ale kazdy wyjazd byl zabeczany i tak to trwalo poltora roku az przylecialamm do niego i teraz jestemy razem.I wam zycze zeby kiedys ta sytuacja sie odwrocila zeby mezowie znalezli dobra prace na miejscu i nie musieli byc z dala od rodziny.No to teraz juz zaczynam sie bac 30 tygodni to juz nie zarty musze zaczac rzeczy kupowac bo mam tylko lozeczko i wozek ale malego ze szpitala golego nie odbiore a rzeczy z polski dotra dopiero 5 stycznia jak kolega nam je przywiezie.Wiec musze podstawy kupic jakbym jednak urodzila wczesniej.Milego dnia wszystkim zycze :)

Witam sobotnio;-)

Zauważyc sie da że kazdego dnia (prawie) przybywa nam nowa Mamuska Styczniowa, a więc witam wszystkie dołączone w ostatnim czasie i każdą z osobna:-):-)

Przez dwa dni sprężyłam sie i właściwie wszystko kupiłam już dla malucha i dla siebie. Część pozamawiane przez neta i w drodze a reszte wczoraj dokupilam na wyjezdzie w Szczecinie:-) i Stargardzie.

No jeszcze tylko brakuje mi kapci i klapek pod prysznic:-) A wczoraj przyszły mi 2 komplety pościeli dla bejbika...cudowne, wszystko wzięłam w kolorze kremowo- żółtym , cudeńko:-)

Dziewczyny a ile koszul macie przygotowanych do szpitala? Ja wczoraj kupiłam dwie, więc chyba starczy? Są bardzo fajne, bawełniane w tesco i nie drogie bo poprzeceniane chyba z 40zł na 21zł

No i tak się zastanawiam jak dzidzię ubrac przy wyjsciu ze szpitala bo przeciez to zima będzie...
Napewno na wierzch kombinezon ale pod spód śpiochy i kaftanik to chyba za mało???? Więc co jeszcze , myslalam ze moze cos grubszego z polarku???

Myślałyscie juz nad tym?
:-)
ja mam w sumie 4 koszule. 1 typowo do karmienia czyli- z wentylatorami odpinanymi jak w staniku:)jest bombowa (uzywana kiedys zakupilam na allegro, jakies 3 lata przed ciążą;) ) 1 mam niby rozpinana do karmienia- ale male rozpiecie jest a 2 koszule- takie sukienusie na ramiaczkach z falbanka- ja pierdziele jak ja w tym wyskocze do porodu to sama z siebie sie bede smiala- ale + jest taki ze na ramiaczkach- a mnie wszystko gryzie jak jest za bardzo zabudowane no i jest cienka wiec dodatkowo nie bedzie mnie wkurzac material, w koncu bede sie pocic jak nigdy;/

a na wyjscie ubieram: kaftanik, pajacyk, skarpetki, cienka czapka? (czy gruba?) kombinezon z kapturem, w welurowy kocyk i do fotelika... chyba wystarczy no nie?

Witam dziewczynki -wstałam dopiero no i jestem wyspana:-)
Mój jeszcze w pracy jest, to ja od razu na forum, bo pewnie dużo napisałyście do tego czasu

przyszł_mama
coś mi tu nie gra z tym poronieniem....

madlen rodzi ? Dziewczyny kurcze przeraża mnie to troszkę - martwię się o nią bo dopiero jest w 30 tygodniu z tego co pamiętam

claudia to nie ja rodze, tylko kolezanka moncii :-D

Dziewczyny ja juz zmykam , jedziemy do tesciow.
Zycze wszystkim spokojnego weekendu :-)
Odezwe sie po powrocie.

aha to źle doczytałam i teraz mi głupio
Tak czy inaczej trzymam kciuki za nią
na kiedy miała termin?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
klaudoos własnie tez sie zastanawialam na czapeczka....ale jesli kombinezon ma kaptur to chyba cienka wystarczy a jesli nie ma to obowiazkowa gruba czapka.....aha i słyszałam, że na buzke dziecka trezba połozyc pieluszke tetrową zeby sie nie zachłysnelo zimnym powietrzem tylko nie wiem czy bezposrednio na buzke czy czy zarzucic na gondole i zrobic taki parawanik....jak Wy myślicie??

Dziewczyny - z góry przepraszam za zamieszanie jakie narobiłam z porodem Madlen - jest mi strasznie głupio....
Wybaczcie

reklama
Do góry