reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

klaudoos - ja tez w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg.
po porodzie straciłam od razu jakieś 12, potem kolejne 8 już szło ciężko przez około 10 miesięcy... potem jeszcze kolejne 8 jak mały skończył roczek to jakoś tak waga mi zaczęła szybciej spadać, chyba zaczęłam więcej za nim biegać ;-)
w nową ciąże weszłam nie zrzucając całkowicie tego co poprzednio, ale teraz przytyłam póki co 9kg

Ribi - też cos muszę pomysleć na kolację....
na razie siedzę cicho przy kompie, bo mąż usypia małego :-)

w 1 ciąży dość szybko pojawiły mi sie rozstępy i niestety potem coraz więcej...
teraz pojawiło się mi kilka na udach (wewnątrz na górze) na samym początku - jakoś w 2-3 miesiącu i potem więcej już na razie nic na szczęście.. ale obawiam się że jeszcze trochę na boczkach może wyjść :-(

reklama
a mi jest niedobrze i boli mnie żołądek. i mam wrażenie mega wzdęcia:/ chyba cos zjadłam... tylko co?!
wypiłam już miętkę, a teraz piję gorzką ciepłą herbatkę. i chyba odpuszczę sobie kolację.

Witam wieczorową porą:-)
Jestem bardzo zadowolona z dzisiejszego dnia, M. miał dzisiaj wolny dzień i spisał się na medal. Z rana dostał listę brakujących rzeczy dla naszego szkraba i objechał wszystkie sklepy w Gdyni - zakupy wykonane w 100%:-) Potem siedziałam przez godzinę i oglądała wszystko...cudowne te malutkie rzeczy:-) Większośc kupił w Pepco. Trochę bałam się czy zapamięta wszystkie instrukcje, ale o dziwo naprawdę nie przeoczył żadnej z nich. Już się nie muszę martwic, że jeszcze czegoś brakuje:-) Przy okazji tych zakupow M. zrobił mi piękny prezent - dostałam wymarzoną torebkę:-) Szkoda tylko, że przez nakaz leżenia skorzystam z niej pewnie dopiero po porodzie...

Błagam macie jakąś metodę na zgagę? Już nie mogę z nią wytrzymac...

Ja żałuję , że zjadłam kolację

mamy kolegę co jest uzależniony od maszyny

Mój wrzuca sporadycznie i jak sami patrzymy na to ile ten kolega wydaje na to kasy, to jesteśmy przerażeni - potrafi wrzucić nawet 200 zł - głupi
więc wiem ,że to uzależnia - drogi nałóg

.....................................................................................

co do rozstępów panicznie się ich boję , tez wcieram oliwki, balsamy ....zobaczymy
wiem na pewno , że jak już urodzę to dalej będę się smarować, półki do swojej wagi nie wrócę
a smarowałam się oliwką nawet jak jeszcze nie wiedziałam , że jestem w ciąży :-) może coś wyczuwałam, bo tak nagle postanowiłam że będę o siebie dbać -hehehe

a teraz trzeba właśnie się iść myć i wetrzeć tak jak ribi w mokre ciało oliwkę

gdynianka niestety nie podam Ci skutecznego sposobu na zgagę....przynajmniej u mnie żadne z tych nie działają ja biorę renne albo manti i to mniej więcej pomaga,ale na krótko. Domowe sposoby na zgagę: mleko (duża ilość i najlepiej chlodne), jedzenie migdałów....i tyle...ja wczoraj wypiłam jeszcze meliskę i na chwilę przeszło....bo melisa oprócz właściwości uspakajających dobrze działa na żołądek i trawienie:)

uciekam lulu dobranoc dziewuszki:)

Witam sie :-) dziś mało piszecie więc łatwo Was nadrobiłam przynajmniej na tym wątku :-)
Przyjaciółka pojechała, miło bylo, nawiozła mi znowu dla synusia, maty edykacyjne, fotelik samochodowy, i fotelik taki do domku z grzechotkami, czyli poprostu super... fajnie tak że można liczyć na pomoc ;-) cudna jest :-)

Zaliczylismy tez kościółek :-)

Ribi, Aniwar - Kochane moje kupujemy sztuczną choinkę więc pewnie oprócz tego że dotrwa do tych Świąt to pewnie z Nami przeżyje kilkanaście latek :-) jutro rano po nią jedziemy, już nie mogę się doczekać. Jakbyśmy chcieli świeżą choinkę to mamy las wlasny więc wystarczyłoby iść i wyciąść, ale wiecie szybko taka się sypie i sprzątania dużo więc w tym roku stawiamy na sztuczną :-) a kupujemy tak wczesnie bo teraz mąż zarobił trochę wiecej a następna wypłata to ledwo na rachunki styknie więc zakupy świateczne czas juz zacząść :p a że cenowo tanie choinki bo u producenta bylismy... na targach juz cena jeszcze raz taka;-/

Aniwar - mam tak samo, że rano wstanę zjem sniadanie, wykąpe się, pomaluje, wysusze włosy, ogarnę łazienke i wanne a potem nagle mi duszno gorąco, zaczyna boleć kręgosłup i najchętniej to bym się położyła,a najczęściej obiad robić trzeba... ale masz racje nagroda będzie ogromna za te trudy :-)

Ariska - prośba taka: jak kopiujesz post (juz Ewcia wiele razy o tym pisała) to zostaw tylko fragment ktory cytujesz, a nie cytuj całości, po pierwsze: łatwiej się czyta jak sie nadrabia forum, i nie zajmuje tyle miejsca ... ...

reklama
ja od 4 dni nie mam zgagi ale od 4 dni nie jem warzyw i ciemnego chleba- a po tym mialam w kilka sekund.. poczytalam troche zaleglosci na BB teraz siedze na allegro..

dzisiaj wyjatkowo czesto mi sie macica stawia i boli:( a kiedy jest ok i mieknie to maly daje w kosc:( ale co..uroki ciazy..

Do góry