reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam z rana:) Ja właśnie piję kawke, dziś muszę się umówić do kosmetyczki na brwi bo już takie niefajne.... Dziś mój mąż jedzie na 3 dni do Pragi więc zostaję sama:( ale już myślę gdzie sobie pojadę i z kim się spotkam a wieczorkiem znowu zrobię krewetki na kolację....uwielbiam je:)

Tysia miód nie jest dobry na zgagę....wręcz przeciwnie nawet ją potęguje, ta samo jak inne słodycze i ostre rzeczy. Na zgagęlepiej popić zimne mleko albo wodę mineralną....

Witam nowe mamy.

reklama
Witajcie z rana:-)
gabriella trzymam kciuki za wizytę:-)

Ja usnełam dopiero o 3 w nocy:-/ ale jakoś tak nawet sie wyspałam:-)

I ja sie witam :)

Ja jakos nie za dobrze spalam, ale moglo byc gorzej ;). Wczoraj wrocilismy od tesciow a dzis znow duzo pracy w domu, za dwa tygodnie sie przeprowadzamy i musze jakos ogarnac wszystko w mieszkaniu, poukladac i pakowac itd

gabriella udanej wizyty :)

aniwar u mnie na piersiach rozstepy pojawily sie ok miesiac po porodzie. Jeszcze po powrocie ze szpitala ogladalam sie dokladnie i nie mialam NIC , nigdzie, piersi byly gladkie, po czym po nawalach pokarmu , keidy to biust urosl do jeszcze wiekszych rozmiarow , pojawilo mi sie troche rozstepow. Na szczescie nie sa az tak widoczne. No ale sa. Na brzuchu nie mam poki co i nie mialam.

Kolejny tydzień czas zacząć, dzień dobry Mamusie :)
Dużo piszecie o rozstępach, ciekawa jestem, czy mi wyjdą nowe, bo starych mam pod dostatkiem (ogromne wahania wagi kilka lat temu). W sumie i mama i babcia miały rozstępy po ciąży, więc i ja pewnie ich nie uniknę...
Co do choinki, to odkąd mamy swoje 4 kąty (choć w domu rodziców moich, to jednak własne, bo my mieszkamy na dole, a reszta rodziny na górze ;)) mężu ciągle powtarza, że będziemy mieli żywą. Dla mnie to nie nowość, bo odkąd sięgam pamięcią zawsze u mnie w domu były żywe choinki, ale za to u niego tylko i wyłącznie sztuczne, więc chce sobie nadrobić. Kupujemy taką w doniczce, bo później się ją do ogródka przesadzi. Na Mikołajki już chcemy mieć drzewko, bo uwielbiam zapach żywej choineczki :)

Mnie dziś naszła ochota na barszcz ukraiński, muszę jakiegoś przepisu poszukać, chyba, że któraś z Was ma sprawdzony, to chętnie się zapoznam :D
W Czewie znów piękna pogoda, szkoda, że mężu na uczelnie idzie, zaliczylibyśmy spacerek...
A jutro odbiór wyników cytologii, ciekawe, co tam wyszło...

Miłego dnia Mamusie :)

Witam sie.. o 21.30 pies mial rozwolnienie;/ o 3.20 znowu- zdazyl maz wybiec z nia z bloku potem nie spala i ja tez bo czuwalam, a Szymo dawal w brzuch;/ jak przysnelam o 6 to o 6.40 pobudka bo jechalismy do gina.

wizyta: opuchlizna- jesli bedzie codziennie lub bardziej- zrobic badanie moczu bo moze byc zatrucie ciazowe!
szyjka- skrócona- ma ok 2cm ale jest zamknieta i brak rozwarcia- główka napiera ale luzno jeszcze mozna ja odpychac!
spojenie łonowe- miednica- rozszerza się i główka napiera- dlatego boli- sprawdzal jak bardzo boli- myslalam,że mu przyfasole i wrzasnelam z bólu;/ kurcze jaki ból!!
powiedział,że wg niego i statystyk mogę nawet chodzić przeterminowana! rany boskie.. powiedxizlam mu,że po swietach to on bedzie za mnie chodził w ciąży!
no i kolejna wizyta 10.12 g.8.00 badan zadnych nie mam robic, chyba ze ten mocz, a po 10.12 mam powtorzyc toxo 3raz.

no to tyle..pies odsypia nocke ja tez bym chciala.. wiec mam nadzieje ze zaraz zasne..

klaudoos - kochana to ty jeszcze urodzisz później niz ja :-D
mój ginek powiedział, że jak dociągne do grudnia to bedzie dobrze:-) więc ściskam nogi i tłumaczę synkowi, że jeszcze nie czas :-)

klaudoos ja szyjke od początku ciąży mam 2 cm i ginka mówi że ksiązkowo, to jak Ty taka masz to chyba nie jest źle:-)
z ta opuchlizną Ci nie zazdroszczę:-( okropne uczucie jak sie czlowiek budzi taki opuchnięty.

A ja dziewczyny cierpie:-( zjadłam na śniadanie banana i mam mega zgagę:-( pije mleko ale od niego tak mi sie niedobrze zrobiło że nie wiem co ze sobą zrobić az mi sie płakać z bólu:-(

No my juz tez po śniadanku. Zaraz musze sie ogarnąć, bo jeszcze chodzę w koszuli i idziemy na spacerek, bo od jutra u nas zmiana pogody, a teraz na termometrze już 14 C, więc szkoda dnia. na obiad chyba zrobie spaghetii chociaz ja nie przepadam, ale to szybkie danie a mam dzis lenia.
Klaudoos moze dotrwasz do stycznia skoro gin tak powiedział. ja jak byłam w pierwszej ciąży to mi ginek miesiąc przed porodem powiedział, że w ciągu tygodnia urodzę, bo mam rozwarcie na 2 cm, a przechodziłam z tym rozwarciem jeszcze 1 miesiąc, więc mozliwe że będziesz w styczniu rodzić.
Gabriella udanej wizytki i napisz po, co i jak. Ja dopiero 23 listopada mam USG i się wszystkiego dowiem.

reklama
Do góry