reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczen 2011

klaudoos weż sobie wypij wapno, i posmaruj bepanthenem....może to od mandarynek ???? wiesz ostatnio dużo zjadłaś więc może to to albo może proszek do prania Cię drażni....
Powiedz mi kklaudoos czy ja w ciąży mogę na to bolące miejsce używać termofora? czy też jest przeciwwskazany?

klaudoos te plaster nie jest niczym nasączony chodzi o to, że jest przyklejony na jakiś czułych punktach i podobno odciąża kręgosłup. Ostatnio mama mi o nim mówiła (nie każdy to robi-potrafi naklejać) i tutaj akurat się zdarzyło, że oni takie rzeczy robią i mam przyklejony od odcinka lędźwiowego w górę do poowy kręgosłupa....

termofor jak najbardziej- pisalam o tym- tzn. uzylam słów "ciepłe oklady" .
a jesli chodzi o te plastry są rózne opinie- ale skoro przechodzi ból tzn że jest ok i ciąża nie jest przeciwskazaniem. BArdzo czesto stosuje sie te plastry, np. u wczesniaków, które mają słabe mięsnie i np. główka leci tylko na 1 bok.. wtedy ten plaster nakleja sie chyba na miesniu mostkowo- obojczykowo- sutkowym i główka trzyma sie w pionie.
zatem jesli masz dobrze zalozony pomoze- ale on ma dzialanie m.in. odciążające wiec Ty nie mozesz obciążac wtedy kregoslupa- czynnosciami i dzwiganiem, bo wtedy to nie podziala!!!

zaraz biore wapno.. na mandarynki/cytrusy mam inne uczulenie. to chyba mam po jablkach bo to juz nie pierwszy raz:no: a przed chwila pilam marwita..

reklama
Witam się z rana.Widzę,że znowu trochę;-)dolegliwości nas odwiedzają,niestety takie uroki.
Ribi mam nadzieję,że jakoś dobrniesz do końca,a może czas najwyższy zmniejszyć obroty,dla domku nic się nie stanie jak w nim nie posprzątasz,ale TYYYYYY.Kochana oszczędzaj się,mam nadzieję,że lekarz Cię trochę uspokoi.
Klaudoos może żeczywiście to uczulenie jest od mandarynek,w końcu to cytrusy a one jak wiadomo uczulają najczęściej.
Ewcia współczuję mam nadzieję,że kolejne badanko w dzień będzie lepsze,nie umiem nic poradzić,bo się na tym nie znam.
Jeżeli chodzi o porody,też słyszałam różne wyzwiska na sali porodowej,ja cierpiałam bardzo,ale żadne takie słowa nie padały z moich ust,to chyba trzeba takiemu być na co dzień.Powiem Wam,że przez pierwsze lata "odkładałam" kolejne dziecko,właśnie ze względu na poród,teraz też się bardzo boję,ale żebym zapomniała jak to było-nie,do dziś jak zaczynam mówić o porodzie to drży mi głos i mam łzy w oczach a 9.12 minie 15 lat.Ale wierzę,że tym razem będzie inaczej.

dziewczynki na cytrusy mam inne uczulenie (wrzody sie robia), a ten liszaj juz byl zanim jadlam mandarynki. jak podlecze jest 2dni spokoju i potem znowu:( ale dzieki ze sie martwicie.. kurcze nic mi si enie chce.. jaki dziwny dzion dzisiaj:(

a ja wstałam z łózia żeby się ogarnąć (czytaj umyć zęby i rozczesać włosy :-D )...
dzisiaj mam dzień "trolla" i nic ze sobą nie robię - po prostu leżę i obijam się.

Może wezmę się za segregowanie ciuszków Szymcia - mam już wszystko poprane i poprasowane ale te ciuszki nie są poukładane rozmiarami.

klaudoos - spróbuj wapna i mąki ziemniaczanej - ja ją zawsze na uczulenia stosuje i odpukac pomagała.

Ewcia - współczuje kochana... i trzymamy kciuki za kolejne badania.

ribi - a ty się oszczędzaj:-)

no muszę się pochwalić , ze jutro przyjechać ma do mnie teściowa z takim pysznym ciastem, mniam :-)

oby jej nic nie wypadło do tego czasu bo się tego ciasta doczekać nie mogę .....

I ja witam:)
Późno dziś ale mialam gościa z rana - wpadła koleżanka na herbatkę i dopiero co wyszla.
Małżon wstanie to pojedziemy po jakieś zakupy i opłaty muszę zrobić...........wrrr..najbardziej nie lubię płacić rachunków

Ribi-oby to bylo tylko podejrzenie i oby szybko przeszło...kurcze jak zaczęłam czytać to aż zamarłam,zmartwiłam się bardzo,i nie nadwyręzaj się sprzątając ,bo ja tez przelozę przez kolano ...... :)

Klaudoos-mi się zrobił kiedyś taki liszaj-uczulenie na policzku.,oprócz tego ze bylo chropowate to jeszcze miałam zaczerwienione i swędziało mnie... i wyszlo ....ze mam uczulenie ...na mydlo palmolive akurat......dostalam jakąś maść do smarowania i buzię mylam specjalnym zelem Physiogel się nazywa i przegotowaną wodą i przeszło po 5 dniach śladu nie bylo.Skóra jest wrażliwa...w ciązy jeszcze bardziej...moze to nie jabłka wcale.

U nas tez na dworze biało...ale tak nie do końca....bo śnieg z deszczem sobie od czasu do czasu pada...a do tego w komplecie wieje bardzo mroźny i nieprzyjemny wiatr,az bolą policzki.brrr wynużyłam się na chwilę i wolałabym nigdzie nie wychodzić dziś ale jak mus to mus :(

Ostatnia edycja:
Ewcia wspoółczuję Ci, niedośc że cukrzyca to jeszcze jakieś świństwo w moczu.
Klaudoos kurcze Ciebie co chwilę coś łapie, a to skurcze, a to uczulenie, oby juz do końca nic sie nie przyplatało :)
Bial_a powodzenia w przyzwyczajaniu Tomusia do nowego łózia

U nas dzisiaj pogoda do bani, zimno 1C, cos pada z nieba chyba jakis deszcze ze śniegiem i tylko siedzenie w chałupie zastaje :(

Klaudoos może warto pokazać ten liszaj w aptece, napewno coś na to zalecą.

Tak czytam, że u Was śnieg, aż zazdroszczę... u nas wieje, temp. koło zera i trochę pochmurno.

kurcze moze macie racje ze to zel.. cholera odkąd uzywam 1 mam wlasnie uczulenie co jakis czas! chyba przerzuce sie na oilatum mydlo poki co i zoabcze co i jak.. cholera ale zimno!!!! ide troche posprzatac!!

reklama
Czesc dziewczyny!
u mnie za oknem zimno i szaro.. termometr pokazuje 0 st. Musze tylko na chwilke wyjsc po zakupy na obiad- trzeba sie cieplo ubrac.
Nocka minela dobrze- nawet troche pospalam. Jedynie rano bolaly mnie pachwiny- ale wczoraj zrobilam sobie mega dlugi spacer wiec moze to dlatego.
Monciaa zdrowka zycze. Dbaj o siebie dziewczyno.
Ribi mam nadzieje ze z kręgosłupem wszystko będzie dobrze.. Tak jak mowia dziewczyny, nie przemeczaj się i zadnego sprzątania!
Zycze dobrego samopoczucia Wam wszystkim. Oby Wasze dolegliwosci jak najmniej Wam dokuczaly. Ide sie ogarnac bo to juz zaraz poludnie bedzie;)

Do góry