reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Malta, ja biorę Manti, bo Rennie nie było w sklepie, fakt, piszą w ulotce, że w ciąży się nie zaleca, ale jak już jestem na skraju załamania nerwowego i wyczerpania, to biorę pół tabletki, żeby tylko móc usnąć...

gogi,
mnie się niestety nigdy nie udaje zasnąć przed mężem, więc trochę mija, zanim się przyzwyczaję do jego chrapciania i sama usnę :-p

reklama
I ja sie witam :)
U mnie nocka nie najgorzej, wiec w miare sie wyspalam.

Malta super, ze juz 35 tygodni skonczylas, ja mysle, ze spokojnie jeszcze tydzien /dwa pochodzisz :)

A na spacerach to musimy uwazac, latwo sie poslizgnac...
Ja tez musze uwazac, bo synek mi nieraz na spacerze niespodzianki szykuje w postaci biegania po sniegu i zabawe sobie robi jak gdzies /na placu np/ leci i patrzy czy ja go gonie i kieruje sie w strone ulicy /nigdy niby nie wybiegl, wie ze nie moze, ale ja sie zaraz boje ze jednak wyleci, bo dziecku nie ufa sie w 100%/, wiec lece wtedy jak kaczka za nim...
Ostatnio jednak jest juz dosc grzeczny, bo sie w miare slucha i ladnie za raczke chodzi, kiedys to tragedia byla, za reke nie chcial, wiecznie gdzies gonil i jak do sciany mowilam... ;)

Witam się i ja, nocka taka sobie. Kurde od wczoraj szukam tabletek(żelaza) i nie mogę znaleźć, wczoraj rano leżały na stole i słuch o nich zaginął a ja nie wiem co z nimi zrobiłam dziura w pamięci, bardzo duża dziura. Czy Wy też macie takie luki pamięciowe? wszystko przeszukaliśmy z m i nie ma. już nie mam pomysłu gdzie je wcisłam.:szok:
Co do zębów to ja w karcie nie mam, ale niestety do dentysty chodziłam, bo jak zaczęłam brać żelazo to się zęby zaczęły psuć:-(
Malta nie daj się jeszcze trochę na pewno wytrzymasz:-)
Claudia mnie tak samo złości mycie głowy, w końcu kiedyś wpadę do wanny przy takim schylaniu:-)
Ja biorę się za prasowanie ubranek, bo następne już w pralce:-) zajrze potem

Cześć!!

Wpadam do Was na chwilę, bo zaraz tata po mnie przyjedzie i jadę na kontrolę.. strasznego mam cykora, bo ten mój brzuch cały czas twardnieje, pomimo leków:-( mam nadzieję, że nie da mi skierowania do szpitala...

Malta - no to gratulacje, oby tak dalej - jeszcze chociaż tydzień może dwa..

Ariska - Tobie życzę udanej wizyty!!

Malutka - luki w pamięci - to u mnie w ciąży codzienność - wczoraj szukałam rękawiczek, cały dom przeszukałam, ale się znalazły - w aucie teściów. Tabletki też na pewno znajdziesz:-D

modlicha powodzenia na wizycie :)

Malutka ja tez mam takie luki w pamieci... Ostatnio szukalam takiej malej torby podroznej, jeszcze do meza mowilam, ze jestem pewna , ze ja tu kladlam, wiec gdzie jest? Szukalam jej z pol godziny, po czym dotarlo do mnie, ze pare godzin wczesniej zawiozlam mojego synka do mamy i zapakowalam mu rzeczy do tej torby...

Malutka - nie przejmuj się, ja to dopiero mam luki w pamięci :-D
Ostatnio zauważyłam, że syn nie zgasił światła na dole przy wejściu do domu, więc ochrzaniłam go, zapaliłam sobie na schodach, zeszłam zgasić i wyszłam z powrotem na górę... a światło na schodach paliło się pół nocy :-D :-D :-D

Czesc dziewczyny.Boze jak czytam o tych waszych zebach to Wam naprawde wspolczuje bo sama to przechodzilam.Ale jednak dentysta dajac mi ten antybiotyk na ktorego bylam zla chyba wiedzial co robi bo odpukac w niemalowane juz mnie nie boli od tamtego czasu.A co do dentystow kurcze to JA bym sie wkurzyla niezle jakby mi uszkodzila zeba drugiego i jeszcze rwala jak nie mozna.MOze trzeba wtedy zrobic tak jak Klaudos maz starac sie o jakies odszkodowanie.Widac niezla kaske dostal i przynajmniej stac go bylo na implanta nie musial z wlasnej kieszeni pokrywac.Claudia4you wlasnie tez zauwazylam twoj nowy avatarek i nowa biala czapeczke o ktorej wspominalas i mialam chwalic ze ladny avatarek w zimowym wykonaniu:)) A Ja dzisiaj ledwo wstalam i Mnie cos w boku boli jakby sciegno naciagniete albo skurcz no ale za dlugo Mnie trzyma zeby to byl skurcz.I jak na zlosc zawsze Mnie ten bol ciagnal w dol ze musialam sie pochylic jak chodze a dziisaj jak sie schylam to jeszcze gorzej.Troche sie denerwuje bo zrobilam tylko sniadanie dla mnie i dla syna nawet sie nie schylilam ani razu i a juz mnie boli.Kurcze a musze obiad szykowac.Naprawde ta ciaza w porownaniu z moja pierwsza jest strasznie meczaca. I tak sobie jeszcze mysle jak bylam u poloznej w poniedzialek to mi powiedziala ze w drugiej ciazy zaczyna sie wszystko szybciej i jesli cisnienie mi skacze 3 tygodnie wczesniej niz w pierwszej to w 35 tyg.powinien odejsc mi czop a w 38 urodzic hehe tak sobie przeanalizowalam ale wiadomo ze kazda ciaza jest inna.To milego dnia dziewczyny i jak najmniej tych ciazowych meczacych dolegliwosci.

Ostatnia edycja:
dziewuszki ja ide szorowac kibelek bo wczoraj nic a nic nie robilam, potem szybko machne obrusy bo sa niewyprasowane i ide z psem.. 3majcie sie cieplutko

reklama
Wiecie Dziewczynki, może dam radę chociaż jeszcze tydzień, albo dwa, albo...do stycznia wytrzymać w dwupaku...:happy2:
Bo tak w ogóle to jestem umówiona na porodówce na 1 stycznia:blink: Otóż dlatego, że moja koleżanka ma termin na 23 grudnia ale bardzo, bardzo by chciała przenosic do Nowego Roku. A ja ze względu na to ze pomimo mojego terminu, dopiero na 14 stycznia, mogę urodzić wcześniej (oby nie...:-(), to "umówiłyśmy" się że obydwie mocno ściskamy "wyjście" maluszkom i popuszczamy dopiero 1 stycznia, a więc spotykamy się na porodówce:eek: Fajnie byłoby!:cool:

Kochaniutkie, powodzenia na badaniach i wizytach:tak:

Do góry