reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Dzień dobry :happy2:

A więc biorę się za dalsze nadrabianie. Trochę poczytam i biorę się za pranie ubranek mojej królewny :-) Pewnie w międzyczasie będę Was dalej podczytywała i w miarę możliwości odpisywała.

dziewczyny a swoja pościel tez pierzecie w proszku dla dzieci?? bo pewnie nie raz polozycie sie z dzidzia w lozku i tak myslalam, zeby ta nasza tez wyprac w dzieciowym...

ja o tym myślę od jakiegoś czasu i stwierdziłam że będę prała też naszą pościel w malutkiej proszku, może trochę przesadzam ale to bez różnicy który proszek wsypię do pralki a będę mieć pewność że mojej gwiazdce jest dobrze w tej pościeli bo w końcu będzie miała z nią kontakt :tak:

reklama
Dzień dobry:)U mnie nocka spokojna kilka razy na siku,ale jakoś szybko póżniej usypiałam.Zwolnienie zawiezione do zusu,pytałam jak oni naliczają to zwolnienie bo dostałam przelew i jakbym nie liczyła to mi się ie zgadza,babeczka tłumaczyła niby ok,ale za 30 dni wyszło mi ok.550zł potrąceń,to jakoś dużo jak na podatek i chorobowe,ale już nie miałam siły tam dłużej dyskutować,bo u nich tak gorącą,że omal nie zemdlałam.
Malta gratuluję,oby tak dalej,tylko mocno nie przesilaj się zaciskając te nogi:-D
Claudia niestety schylanie się jest teraz uciążliwe,ja myję głowę zawsze jak wchodzę pod prysznic to lżej.Najgorsze dla mnie zmywanie naczyń,bo jestem niewysoka i blat szafki sięga akurat na nsjwyższą wypukłość brzucha,więc muszę się "wypiąć"a po chwili kręgosłup boli,ale staram się jak najwięcej do zmywarki,tylko,że garnki miski itp to wolę ręcznie.

Witajcie brzuchatki :-) Ostatnio nie mam jakoś siły na nic. Ciągle coś mi dolega. Jak to sie mówi: jak nie urok to...:-D Którejś z Was drętwieją ręce a mi z kolei nogi i to co noc. Normalnie koszmar jakiś. Płakać się chce, nic nie pomaga. Czasem tak myślę czy to nie wina trochę umysłu...jak się naczytam o Waszych dolegliwościach to po jakimś czasie też tak mam :-D:szok: Zaciekawiłam się jakie sa objawy rwy i od kilku dni mi doskwiera ból w lewej nodze (tak jakby w pośladku bardziej) promieniujący na krzyż. Jak dłużej posiedze to wstac ten ból mi nie pozwala i boli jak chodze:-( Myslicie, że to to? :confused: W pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości aż do rozwiązania. To jednak prawda, że każdą ciążę przechodzi się inaczej:tak:
Dziś miałam wizytę u położnej - uff, maluszek obrócił sie główką na dół i mam nadzieję, że tak już zostanie. Serducho pięknie bije i wszystko w najlepszym porządku:-) Wymacała brzuch i swierdziła, że brzdąc jest duży i napewno urodzi się dużo większy niż 3,5kg...ciekawe czy się sprawdzi:confused: Trochę mnie przestraszyła bo ja ledwo córkę urodziłam a wyżyła tylko 3260 i miała 54cm. Co ma byc to będzie.
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę udanego dnia!

ale ta dentystka powiedziała że nie wolno wyrywać zębów w trzecim trymestrze, można tylko i wyłącznie w drugim i że muszę wytrzymać i dopiero po porodzie mi go usunie...zrobiła co mogła i kazała płukać szałwią po każdym posiłku, na razie nie boli,zobaczymy co będzie dalej... Strasznie się zdenerwowałam, -)
a mi właśnie dziś na miesiąc przed porodem chirurg wyrwała zęba! ósemkę właśnie
mówiła, że "nic nie ma piernik do wiatraka"

??? Ja wyrywałam ósemkę, która złośliwie wyrosła mi od razu z dziurą i dawała popalić jak diabli dwa tygodnie przed terminem porodu...
:-)
ja tez własnie wyrwałam dziś jak już pisałam
było m/w podobnie :-D

wiesz co no ja wlasnie pamietam, ze na studiach mi cos wspominali o rwaniu i innych rzeczach, mi.in. chodzi o to ze nasze serce pompuje wiecejej krwi i moze dojsc do krwotoku, malo tego, rana po zebie jest otwarta wiec i do zakazenia krwi.. ale myslalam ze przez te 6 lat cos sie zmienilo i juz nic nie pisalam w koncu nie jestem dentystką!!!

dac rade bysmy daly, ale kosztem 1 albo drugiego dziecka.. ja biore pod uwage swoj stan zdrowia i problemy z ciaza, wiec chce wszsytko zaplanowac by bylo ok.. ale wlasnei marzy mi sie tak jak damqelle- odchowane 1 dzicko i okolo 30 (jak to powiedzilaam do meza "na starosc" :) )drugie.. wiem ze roznica wieku jest tez istotna ale nie najwazniejsza! ale pozyjemy zobaczymy.. teraz sie latwo mowi.. moja kolezanka urodzila w styczniu 2010 a na drugie ma termin na kwiecien 2011 a druga urodzila w lutym 2010 i ma termin na luty 2011- uffff podziwiam!!!:)
1. mi nic takiego pani chirurg nie powiedziała
wyrwała zęba
nic się nie działo i na razie nie dzieje
kazała tylko rumiankiem płukać
pytała o termin, powiedziałam że to 8 miesiąc i do końca 3-4 tygodnie tylko

2.ja wiem czy kosztem jednego czy drugiego dziecka?
nie sądze
chyba że mówisz o tym, że ja teraz np. nie nosze tyle Kai na rękach, nie bawię się na podłodze w gimnastyke itp. staram się inaczej nadrobić
jedyne co! widzę jako minus naprawdę to brak cierpliwości
bardzo szybko sie wnerwiam na Kaję, bardzo krzyczę :(
urodziłam w marcu 2009
urodzę w styczniu 2011
wydaje mi się to super różnicą

no ale jak pisałaś "ja rodzę na starość"
bo Kajkę mając lat 28
Młodego mając lat 29-30

===========================
jestem umówiona z dentystka na wymianę na "popodstawówkowych czarnych plomb" na nowe białe
brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kupa kasy popłynie
ale chce się w miarę możności przed porodem wyrobić :)

Hej laski ja teraz na chwilkę tylko od rana cały czas coś robie;]]
byłam z kolezanką u ginekologa dzis sie dowiedziała będzie syn^^
dzis jest jej 15 tydzien;]
hehe

Ja prasuje juz chyba od godziny czasu i jeszcze mi tego zostało;]

gabriella, też właśnie mi się wydaje, że 2 lata różnicy to tak idealnie :-) Jeszcze się człowiek nie odzwyczai, poza tym i dzieciom się łatwiej dogadać, ja sama mam dwóch braci - 4 i 6 lat młodszych i zawsze lepiej się dogadywałam z tym średnim :-)

A żeby było śmieszniej, to ostatnio moja mama zwaliła z nóg mnie i małża. Przed sobotnią imprezą urodzinową rozmawialiśmy w trójkę i powiedziałam, że następny taki spęd na szczęście dopiero na chrzciny, a później na komunię, na co mama, że chyba prędzej drugie chrzciny. Zdębieliśmy, patrzymy na siebie i się zastanawiamy, czy któryś z moich braci ma zamiar numer wywinąć, a mama na to, że chyba na jednym dziecku nie poprzestaniemy, a 2 lata różnicy to tak idealnie :-) W szoku byliśmy, bo na początku nie było za różowo, jak się rodzinka o ciąży dowiedziała (oboje studiujemy, więc co to będzie i w ogóle) a tu teraz z takimi tekstami, szok :-D:-D:-D

czesc dziewczyny!
u mnie nocka kiepska i bardzo krotka.. budzilam sie czesto i wstalam juz przed 5.. Teraz troche polezalam ale musze sie niedlugo zbierac bo ide na usg podejrzec Mala ;) nie moge sie juz doczekac. Ogolnie samopoczucie jakos niebardzo ale mam nadzieje ze jak sie rozruszam i troche przejde to sie polepszy bo chcielismy dzisiaj prezenty swiateczne dokonczyc.
Katka bardzo szybko twoja kolezanka dowiedziala sie o plci maluszka. Ja musialam czekac chyba do 21 tygodnia ;)

heloł:-)

trochę posprzątałam łazienkę i WC - bo normalnie az mi się sikac odechciewało jak wchodziłam do ubikacji :-D teraz znów leżymy ze względu na brzunio...
mąż wywołał 300 zdjęc i muszę je do albumów poukładać - ale to będzie przyjemność (zapewne z przerwami ze wzgledu na moje obolało-zdretwiałe ręce)...

ribi - gratuluję rozpoczęcia remontu:-)

malta - super! potrzymaj tak jeszcze ze 2 tygodnie i dzidzia będzie donoszona:-)

ariska i modlicha - trzymamy kciuki za wizyty!

malutka - ja to mam luki w pamieci - ostatnio przełożyłam najważniejsze dokumenty dotyczace firmy mojego małżona i nie wiem gdzie:/ a wyrobienie nowych to duży wydatek + dużo czasu potrzeba...

katka - ja się dowiedziałam płeć w 15 tc i nic sie do tej pory nie zmieniło:-D

claudia - mi schylanie już nie wychodzi :-) muszę wejść pod prysznic żeby umyc głowę...

reklama
Do góry