reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Ribi - poza ciążą jest OK. Niestety dla ZUSu sam fakt, że jestem w ciąży, to nie powód, żeby być na L4. Pamiętasz "ciąża nie choroba" - to musiał wymyśleć ZUS ;) Jeśli wszystko przebiega normalnie, to powinnyśmy chodzić do pracy...

Dzwoniłam do ginki. Mówi, żeby się nie denerwować, że to formalność, ale żeby załatwić sobie zaświadczenie od internisty, że zgłaszałam się z tymi omdleniami. No i teraz muszę do środy pozałatwiać jeszcze to :( Oby tylko terminy były wolne.

Kochana nie martw się tą kontrolą, moja znajoma też pod koniec ciąży dostała wezwanie i to była tylko formalność, gościu ją zobaczył, powiedział - acha to jest pani w ciąży - ona na to - no tak jak widać - i było po sprawie.

także nie ma czym się stresować;-)

reklama
A Ja dzisiaj synowi na obiad zrobie te wasze nalesniki z nutella i bananami bo jeszcze takich nigdy nie robilam mysle ze bedzie zachwycony:) No jak zobaczylam goraca to pomyslalam monciaa?dopiero pisala szybko by jej poszlo hehe.Julka to trzymam kciuki zebys jak najkrocej lezala i szybko sie rozpakowala.Dobra uciekam po syna.Wiece ze Ja juz ledwo chodze wszyscy sie na mnie patrza bo slimak szybcej idzie ale Ja nie mam sily a przedzkole syna jak na zlosc ciagle pod gorke.A w pierwszej ciazy to naprawde jeszcze biegalam na autobus jak trzeba bylo a teraz ledwno wyjde z domu a juz mysle czy bede miala gdzie usiasc taki slonik ze mnie.

Evciaa Ja mam wlasnie ostatnio mniej sluzu co wiekszosc z was ma go wieciej i pojawily mi sie krostki na pupie i to sporo a nie mialam a tez zawsze przed okresem mi sie robily a i na plecach mi cos ostatnio wyskoczylo a tego to nigdy nie mialam.Myslisz ze to wszystko ze cera sie pogarsza i tak dalej to ze tez jest jakas oznaka ze moze juz niedlugo?

Tez takie mam objawy jakbym przed okresem byla. Tylko ja mam wrazenie ze jest wlasnie odwrotnie- nie "niedlugo", przynajmniej u mnie... od tej akcji z poczatku stycznia zaczelo wszystko jakby zanikac i teraz cisza zupelna. Moze to jednak cisza przed burzą? ;-)

eevciaa - no własnie ja nie miałam pojęcia że jakieś hormony mogą przyspieszać lub opóźniac poród... dzisiaj ginek o tym wspomniał (ma ponad 30 lat doświadczenia w tej branży to może zdarzały mu sie takie przypadki). Ja też zauwazyłam że wyskoczyły mi pryszcze na twarzy, śluzu dzisiaj brak (wczoraj czop a dzisiaj nic), libido zerowe jak nic:-) rzeczywiście są jakieś zmiany w moim organiźmie... jedna rzecz zauważalna jest jeszcze u mnie... do wczoraj leciało mi z cycusiów tak że nosiłam wkładki laktacyjne, a po wczorajszych skurczach ani kropla...hmmm...

Ja akurat nie mialam tak by mi duzo lecialo z piersi ale teraz jak naciskam lekko to wyplywa normalnie. Jedynie ten bol czuje, obrzmiale sa takie.
Cos jest z tymi hormonami...

Ja napewno wiem jedno- musze sie jakos wyluzowac. Ostatnio mam troche stresow a to tez z pewnoscia nie ma dobrego wplywu na mnie i porodu nie przyspieszy...

Czekam na męża, narobił mi ochoty na kebaba i nie moge sie doczekac kiedy mi go przywiezie z miasta.

Hej dziewczynki. Próbowałam spać od 13 ale jakoś mi dziwnie. Brzuch mnie rwie jak na miesiączkę (ale nie boli) tylko na dole tak inaczej. No i plecy dalej bolą. Do tego mała się nie rusza i zaczynam się martwić. Muszę zjeść czekoladę. Mam nadzieję, że coś się ruszy. Ale jestem strasznie zmęczona i nie wiem dlaczego bo spałam super w nocy. Uciekam obierać ziemniaczki i robić mizerię.
Aha, niby kobiety mają przeczucie, że urodzą. Wiecie co, ja mam przeczucie że to dziś w nocy :-) Ale wczoraj miałam przeczucie że wygram w lotto i dupa z tego była :-)

A ja byłam na zakupach, musiałam kupić żel pod prysznic co by mieć do szpitala, bo w domu to mam taką wielką butlę i chciałam sobie przelać do czegoś mniejszego ale w sumie nie miałam do czego. W Tesco kupiłam żel Nivea za 2,69zł
36519_250.jpg

Cenka opada:-D

Claudia idź na to badanie bioderek tak jak jest zalecane czyli po 6 tyg życia, bo to bardzo ważne i najważniejsze idź do jakiegoś sprawdzonego dobrego lekarza, bo ja miałam jaja z tym bioderkiem u Ani. Poszłam do lekarki konowałki i ona zrobiła usg i stwierdziła że wszystko jest ok. Dopiero gdy Ania miała 4 m-ce inny lekarz zauważył że jest coś nie tak i wtedy okazało się na kolejnym badaniu usg, że jest dysplazja i Ania nosiła przez kolejne 4 m-ce szynę koszli. I tak udało się, że tak szybko bioderko wróciło do normy, bo niektóre dzieci noszą do roku życia. Jak się nie da państwowo to idź prywatnie. A teraz pielu****esz szeroko Michałka???

no to julka się jeszcze bidulka pomęczy w szpitalu;/
ciekawe jak tam fogia...
a Wam jak drażnicie brodawki też cieknie mleko?? mi tak od paru dni...
mąż zaraz wróci to już nie będę tak często zaglądać....

Cześć dziewczynki! Dziś mam gorszy dzien i to po jeszcze gorszej nocy:-( Maluch ulożył się gdzieś na pęcherzu i wstawałam w nocy siku dosłownie co 20min. Nie zdążyłam zasnąć i znów musiałam wstać. Do tego tak mnie nogi bolały do kolan, że nie wiedziałam jak się ułożyć....wrrr. Wstałam rano połamana - bolą plecy i kark. Zjadłam śniadanko i odsypiałam nocke. Teraz zjadłam obiad przygotowany przez teściówkę i chyba znow idę spać. Nie mam na nic siły ale jak tak dalej bedę tylko leżeć to i ja dołaczę do grona przeterminowanych:-( Na jutro termin i zero objawów zapowiadających poród. A ja już tak bym chciała być po...zresztą jak już większość z nas! Czekam na te bóle porodowe jak na zbawienie...:happy2:

A ja byłam na zakupach, musiałam kupić żel pod prysznic co by mieć do szpitala, bo w domu to mam taką wielką butlę i chciałam sobie przelać do czegoś mniejszego ale w sumie nie miałam do czego. W Tesco kupiłam żel Nivea za 2,69zł
36519_250.jpg

Cenka opada:-D

Claudia idź na to badanie bioderek tak jak jest zalecane czyli po 6 tyg życia, bo to bardzo ważne i najważniejsze idź do jakiegoś sprawdzonego dobrego lekarza, bo ja miałam jaja z tym bioderkiem u Ani. Poszłam do lekarki konowałki i ona zrobiła usg i stwierdziła że wszystko jest ok. Dopiero gdy Ania miała 4 m-ce inny lekarz zauważył że jest coś nie tak i wtedy okazało się na kolejnym badaniu usg, że jest dysplazja i Ania nosiła przez kolejne 4 m-ce szynę koszli. I tak udało się, że tak szybko bioderko wróciło do normy, bo niektóre dzieci noszą do roku życia. Jak się nie da państwowo to idź prywatnie. A teraz pielu****esz szeroko Michałka???

wiesz co u nas nie ma lekarza do wyboru, a ja nie wie który jest dobry...
nam kazali iść do lekarza już po 4 tygodniu życia - mały ma dysplazję prawego bioderka
chyba będzie trzeba iść prywatnie i zapłacić te 60 zł
tylko nawet nie mam mnie kto tam zawieźć , autobusem ciężko - masakra
czemu u nas w mieście tego nie robią :-(

a teraz mu daję pampersa i dwie tetrowe jeszcze - biedaczek się zapoci

Martuś - mi bardziej taka woda leci..

Claudia - no to kawałek masz z Cieszyna do Skoczowa.. dziwne, że w takim mieście nie robią tego badania..

a ja skończyłam prasować i teraz jakoś z sił całkiem opadłam.. idę się zdrzemnąć..

reklama
a ja mam cały czas skurcze... nie za bardzo bolesne i są co 30/35 minut ale dają popalić:/ dojże się wczoraj męczyłam i dzisiaj w nocy to jeszcze w dzień mnie męczą... ehhh...

ide jeść drugie danie... bo zupke już dawno zjadłam ;-)

do poźniej dziewczynki...

Do góry