reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

Witam Was niewyspana, małemu się w nocy spać nie chciało
ja nie wiem co on to robi, czasem prześpi całą noc , budzi się na karmienie, czasem w ogóle nie chce spać...
a wczoraj go nic nie bolało...po prostu marudził :no:

teraz póki śpi to Was poczytam, ma jeszcze cały dom do ogarnięcia, mój dzisiaj poszedł rano na fuszkę, może prędzej wróci

Widzę, że mamy nowe dzieciaczki, fajnie :tak:

buziaki dla Fogii i jej maleństwa, trzymajcie się ;-)

i Was nie poczytam, koleżanka chce wpaść na kawę, a ja mam taki syf w kuchni, że szklanki nie dam jej nawet - szlag

reklama
Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie :) Mam nadzieję, że może jednak to moje dziecko wyjdzie z brzucha w styczniu, że nie będzie czekał do lutego... :D

catelin tylko patrzę że ja tak naprawdę termin dopiero mam mieć (z OM na 24) a Ty już przeterminowana jesteś. Więc chyba jednak Cię zostawią. Mój lekarz mnie wczoraj zbadał i stwierdził, że się nic nie dzieje z synkiem wszystko ok dlatego nie ma sensu mnie trzymać. Myślę, że Cię położą....chyba że ich uprosisz że po weekendzie...

No ja z OM miałam 15, a w karcie mam 17 (tu brali pod uwagę, że miałam długie cykle). Tylko jak robili mi usg w szpitalu 7stycznia, to tam wyszedł 25 dopiero (tylko według mnie to nie jest zbyt miarodajne, bo na poprzednich były daty 20,21,13) i mam nadzieję, że nie będą jeszcze od tej daty ponad tydzień czekać.
W sumie to chciałabym już jutro zostać w szpitalu i żeby wywołali, bo źle znoszę czekanie, ale zdaję sobie sprawę, że lepiej jak by się naturalnie zaczęło i nadal mam na to nadzieję...

O widzę że cos rusza sie u Ewci i Sylvi. Może to ich dzień bedzie.
Moja mała zasnęła dopiero o 23 , bo od 20 ciagle cos jęczała i chciała cyca. W nocy tez się kręciła i nózki podginała. Ciekawa jestem od czego bo w dzień nic takiego sie nie dzieje, a w nocy sie pręży. Może to nocne mleko jest dla niej za ciężkie?
U nas dzisiaj spacerku nie będzie, bo pada snieg z deszczem, a Alusia tak bardzo lubi spacerki, spi wtedy jak zabita. Wczoraj jak zasnęła przed 14 pochodziłysmy godzinkę i w domku spała jeszcze do 18. Normalnie szok. A jak byłysmy u pediatry przed spacerkiem to pani doktor ją zwazyła i wazy juz 4730g klucha, ale jednak ta plama na brzuszku to naczyniak płaski. Mówiła, że wchłonie sie do 1 roku.

Catelin ja bym sie trzymała terminu z OM bo USG jest niemarodajne w tak późnym tygodniu ciąży.

wieelkie kciuki za dziewczynki, które są w szpitalu i szykują się do porodu ;-)
niestety nie doczytałam wszystkiego, dlatego tak ogólnie piszę....

dziewczyny z konca stycznia nie wyrywac mi sie tu mamy jeszcze 11 dni :-). mnie sie tam nie spieszy choc przyznam ciezko mi hehe no i tocze sie strasznie :-p ale czekam spokojnie. wiecie ja tez chyba zaczne sie meldowac w dwupaku bo to juz koncowka :-). a michaska chyba cos czuje bo straszna sie przylepa sie zrobila i jak sie jej pytam czy czuje,ze sie cos zmieni to mowi ze tak.

farbka co do rozwarcia ja przy pierwszej ciazy nie mialam i jak bylam 4 dni po terminie na ktg w szpitalu i na badaniu to gin stwierdzila, ze nie urodze do niedzieli a na drugi dzien wrocilam bo zaczelam rodzic wiec to reguly nie ma tak samo z czopem mi dopiero odszedl w dniu porodu.

Cześć.

My byliśmy dzisiaj się ważyć i mały przybrał przez tydzień 360 więc jest ok.

Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się dziewczyny.

Naprawdę super ma włoski Fogii synek.

Idę teraz doczytam co pisałyście od wczoraj i na śniadanko póki mały śpi.

Claudia-mój Szymon to samo przy cycu ciężko go dobudzić ale jak go do łóżeczka położę to od razu się budzi,piernik mały ;-)

Mój miał nockę upominania się o nas
cwaniakowi się spać nie chciało...
zjadł, a zaraz cisł pięści do buzi....

ciekawe ile nam to zajmie zanim się ustawi

musimy być cierpliwe, chociaż, ja czasem siedzę w pokoju i ryczę już bo rady nie daję.
co innego jak go coś boli, ale wczoraj to pokazał jaki z niego cwaniaczek....

reklama
Do góry