reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

claudia dobrze, ze maly cycoli wiec piersi maja stymulacje.

my na razie bez smoka sie obchodzimy ale jakby co mamy aventa co byl w niebieskim pudlku ze szpitala. mam jednak nadzieje, ze sie nie przyda. my kapiemy miedzy 19-20 bo tak kapiemy michaske i zaraz po tosiande. ja w domu mam cieplo wiec mala ma ubrane spiochy bez rekawow i bluzeczke z dlugim rekawem albo pajacyki.

reklama
Ja mówię dobranoc

jestem padnięta, a w nocy muszę 2 razy wstać do laktatora:tak:

spokojnej nocki
wstańcie rano wypoczęte

Mój pimpul wykąpany czeka na mnie w sypialni :) Woła z łóżeczka więc zmykam do niego co się potulamy w wyrku :)

Ribi - ja po kąpaniu to zawsze pod długi rękaw zakładam body z długim rękawem, a tak na codzień to krótki mu ubieram pod spód. Tzn jak się przesika np i muszę go przebrać to ubieram już krótki.

Dobranoc kochane

ja w domu ubieram śpioszki na ramiączkach i bluzeczkę z długim albo body. wydaje mi się że dwa długie rękawy to za dużo, temperaturę też mamy ok 20-21stopni.
w nocy mamy 18-19 stopni i Ala śpi w samym pajacyku plus skarpetki, otulona kocykiem i w śpiworku, lepiej jej się śpi jak jest ciaśniej zawinięta.
bial_a-o pieluszki pytaj, będę się dzielić spostrzeżeniami.
póki co mega zaparzona pupa wygląda dziś rewelacyjnie a jadę na eko cały dzień no i wietrzenie do tego.
ciężko powiedzieć co pomogło ale na pewno to też, smarowałam też na zmianę maścią z wit.A i sudocremem.
dziś sobie łazienkę trochę ogarnęłam, jutro kuchnię mam zamiar i podłogi umyć, mama ma do mnie wpaść bo mi trochę rzeczy podrukowała.
od jutra zaczynam werandować.

ja w domu ubieram śpioszki na ramiączkach i bluzeczkę z długim albo body. wydaje mi się że dwa długie rękawy to za dużo, temperaturę też mamy ok 20-21stopni.
w nocy mamy 18-19 stopni i Ala śpi w samym pajacyku plus skarpetki, otulona kocykiem i w śpiworku, lepiej jej się śpi jak jest ciaśniej zawinięta

Mój Maciek ma dwa z długim i się nie przegrzewa rączki ma letnie, a jak jest cieniej ubrany to ma zimne, nie miał jeszcze gorących czy spoconych dłoni wiec nie jest przegrzany, ja jestem cieplolubna wiec pewnie ma to po mamusi:)

dziewczyny, jak wyglada wasz plan dnia z maluszkami? macie stale harmonogramy, czy idziecie na zywiol?

ja swoj opisalam we wpisie na swojej stronce. przyznam, ze dosc dlugo wypracowywalam odpowiedni uklad...teraz jest super.pasuje i malemu i mnie i niani, jak ja jestem w pracy...
Harmonogram dnia -

I ja wreszcie mogłam zasiasc do kompa i was nadrobic troche.

Od 3 dni Ala u mnie standardowo przy piersi od 20 - do 24, jestem padnieta. Ale dzis juz wymiękłam i maz ja zapakował do chusty, po do 2 probach wkładania, wreszcie udalo jej sie zasnac:) Dodam, ze dzis spała juz 2 razy w dzien w chuscie. U nas to juz jest norma.

Gdyby nie ta chusta , to nic bym nie zrobila, dzis nawet udało mi sie zrobic muffiny z jabłkami i bananami:)
Któras pytała czy da sie posprzatac w chuscie, pewnie, ze tak, ja nie odkurzam, bo mam za krótka rure i nie chce zeby jej głowka do tyłu za bardzo sie nie odchylała, ale gotowanie i prasowanie mamy juz za soba:)

Ribi - ja wiaze na kieszonke. Ale przy elastycznej chuscie mozna tylko wiazac tak, jak na tym filmiku jest pokazane, który wkleiłas.

4sierpien - harmonogram? A co to jest? Moje dziecko nie zna tego pojecia:)

My kapiemy Ale mnie wiecej o 20.00 czasem pozniej, ale u nas nie ma zadnego rytmu, Ala rytm dnia sobie sama narzuca i nam zreszta tez:) A kapiel to ja wrecz rozbudza i nie ma mowy, zeby zasneła po karmieniu i po kapieli.

Ala lubi lezec sobie w łozeczku, kiedy słyszy jak my rozmawiamy i cos sie dzieje, sama w pokoju nie polezy, kilka chwil tylko.

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci tez przez sen przezywaja swoje emocje? Moja Ala czasem potrafi zapłakac i czesto sobie gaworzy, albo tak mruczy.

Ostatnia edycja:
Blondi84-mi się wydaje że za dużo na taką temp.jak mam w mieszkaniu,ja też jestem zmarzlakiem i Ala też lubi ciep ło ale widzę ze jeden długi rękaw wystarcza, może u Was inaczej.
idę spać, dobranoc

reklama
A u nas jest temp. 21-22 i ja ubieram Ali body z krótkim rękawkiem, a na to pajacyk albo z body z długiem i spiochy. W nocy tak samo, ale przez to ze z nami spi. Nie marznie nie i jest ok moim zdaniem.

Do góry