• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

reklama
No właśnie... Lepiej to sprawdzić. Mi się wydaje, że prawo chroni ciężarówki i pracodawca nie może zwolnić osoby w ciąży. Tego jestem pewna - naczytałam się ostatnio o tym.
Jedynie jak firma ogłosi upadłość. I chyba jeszcze jak pracownica coś przeskrobie.

Gośka ma rację. Pracodawca nie ma prawa zwolnić kobiety w ciąży. Nawet jeśli ona jeszcze nie wie że jest w ciąży, a dostanie wypowiedzenie, to jest ono nieskuteczne: pracodawca musi przywrócić pracownicę do pracy aż do dnia porodu. Więc moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy, czy ciężarówka powie w pracy, że jest w ciąży czy nie - tknąć jej nie wolno.

dziewczyny 2 grube krechy! ale nie wiem czy będę styczniówką czy lutówką, bo według ostatniej miesiączki to powinnam tutaj należeć, ale prawdopodobnie dużo później miałam owulkę i zaszłam w ciąże po 15 maja, bo 25 na usg nie było nic widać...JESTEM W SPORYM SZOKU:P dzidziuś nieplanowany, ale bardzo się cieszę:)

Anastazzja, GRATULACJE!!! Strasznie się cieszę :):):) Na pewno na następnym USG wszystko się wyjaśni. Bardzo się ucieszymy jak z nami zostaniesz, ale zastanów się, czy wolisz być ostatnią ze styczniówek, czy pierwszą z lutówek ;D

dziewczynki kiedy miałyście robione pierwsze usg? kiedy powinno się zrobic? bo mój lekarz na pierwsze zapisał mnie dopiero w 13 tc. tak powinno być? z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży też tak miałam,też w 13 tygodniu.

dziewczynki kiedy miałyście robione pierwsze usg? kiedy powinno się zrobic? bo mój lekarz na pierwsze zapisał mnie dopiero w 13 tc. tak powinno być? z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży też tak miałam,też w 13 tygodniu.

aha, Anastazzja gratulacje :)

ja na pierwszym byłam w 6tc - ginekolog mnie skierowała, strasząc trochę, że to USg po to, żeby sprawdzić, czy zarodek jest żywy itp..
Okazała się, że wszystko jak najbardziej w porządku i następne usg w 12 tc

reklama
aninaaa, ja miałam już w 5tc, ale miałam niziutkie i wolno przyrastające bHCG i moja ginka obawiała się ciąży pozamacicznej. Oczywiście nic nie było widać jeszcze :) Właściwie to do tej pory przy każdej wizycie (co 2-3 tyg.) miałam robione USG. A Ty chodzisz na NFZ czy prywatnie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry