• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

My dzisiaj mamy wizytę kolędową - tak już!!!
miedzy 16:00 a 22:00. Mieszkamy na obrzeżach parafii i zwykle ksiądz przychodzi do nas albo na samym początku 27.12 albo na końcu - pod koniec lutego tak jest co drugi rok. I albo od nas zaczyna (zaraz po 16:00) albo nie wyrabia się i przekłada na drugi dzień :sorry2:Jeszcze Go nie było...źle to wróży...
Nie lubię tego bezczynnego czekania...

reklama
Gosia, ten cepan to chyba najlepsza maść, jak mi nos przecięła szyba, która wypadła z drzwi i miałam kilka szwów to właśnie dzięki tej maści nie ma po nich prawie śladu, tylko nie wiem jak tam ze smarowaniem w ciąży i podczas karmienia.

Ja mam tylko rozstępy na piersiach, szybko się pojawiły i jeden na udach od niedawna:-) Ale grunt, że na brzuchu jeszcze nie mam;)
My sylwester we dwoje w domu, ja nie mam sił iść gdzieś się bawić i nie chce mi się. Zaraz bym miała ból głowy, że nie mam co na siebie ubrać;-)
U nas dzisiaj dzień smutny, mojego D. dziadek zmarł wczoraj a jego prababcia prawdopodobnie do sylwestra nie pociągnie:no: Ale trzyma się mój dzielnie, powtarza, że przynajmniej nie męczy się i nie jest po wylewie sparaliżowany...eh.

Powiedziałam dziś P., że lubię mój organizm, bo on działa tak, że dopóki wszystko nie będzie gotowe (pranie, prasowanie, sprzątanie i ble ble ble), to nie zacznę rodzić. Parsknął śmiechem i zapytał:

"Czyli nie urodzisz w ogóle?"

Nie lubię go ;)

Co do kolędy - jestem na etapie zastanawiania się, czy w ogóle wpuszczę księdza.

Ja jestem ciekawa czy załapię się na kolędę z parafii P. pewnie ksiądz by się burzył że dziecko i ślub tylko cywilny.. oo! Bo on jakoś na początku stycznia ma więc pewnie już mogę być w szpitalu ;D

dziewczyny...słuchajcie...co jest potrzebne do uznania ojcostwa przez mojego P.? bo jutro chcemy podejść do urzędu, ale nie wiemy jakie dokumenty trzeba mieć z sobą (z P. nie jesteśmy małżeństwem, a stwierdziłam, że po narodzinach nie chce mi się latać do urzędu..pomimo tego, że blisko jest)

Przez Was zrobiłam dziś inwentaryzację swoich rozstępów i tak:
kilka na biuście
i 2 na brzuchu, a właściwie na bokach bliżej pleców, po jednym na każdej stronie i na tym koniec :P

Kolędę przyjmę coby z chrzcinami nie mieć problemów hehe

Właśnie wróciliśmy od gina, zaraz opiszę w odpowiednim wątku....

reklama
Kochane byłam na ktg... sorki żewcześniej nie pisałam ale nie miałam prądu a później miałamwizytę duszpasterską he he... :D Ktg wyszło dobrze z serduszkiemmalca wszystko dobrze za tydzień mam kolejne jeżeli do tego czasunie urodzę...;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry