reklama

Styczeń 2012

hej dziewczyny, u mnie dzis deszczowo bardzo ale nie zrazam sie, i wlasnie gotuje sobie obiadek : )
ziemniaczki, sos grzybkowy, i jakas salatkę - jak dla mnie mniam : )
moj A niestety dzis pojechal na Słowacje do pracy o 3 rano, a wróci dopiero kolo 23, wcale mi sie to nie usmiecha, ale jakos musze przetrzymac ..
Popoludniu mam zamiar isc odwiedzic kolezanke, która wlasciwie na dniach rodzi, pisala mi w nocy ze czuje, ze to juz, bo ma skurcze, bola ja nogi, brzuch itepe, wiec pewnie dzis w nocy urodzi, mam nadzieje! Bede mogla podpatrzec na jej córeczke i moze czegos sie nauczyc :)

reklama
ja kupiłam proszek lovela + płyn za okazyjną cenę 17zł, gdzie u mnie 20zł sam proszek kosztuje więc skuszona promocją kupiłam ale zobaczymy czy małego nie będzie uczulać.

Gabryś
fajnie, że przed własnym porodem będziesz mogła sobie podpatrzeć u koleżanki co i jak - ja pomimo że od zawsze opiekowałam się dziećmi od pierwszych dni(córka siostry) to jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić na własnym dziecku, nawet ostatnio w przychodni przeraziłam się jak zobaczyłam 2miesięczną dziewczynkę bo była taka mała.. aż strach na ręce wziąć że można krzywdę zrobić.. ale pewnie przy swoim wszystko inaczej będzie ;)

Ostatnia edycja:

Gabryś
- no to jak koleżanka urodzi to będziesz miała darmowa naukę jak postępować z takim maleństwem no i super :-)
Ja się uczę na córeczce naszych znajomych, wprawdzie mała ma już roczek ale jak ja dostali to miała 9 m-cy, adoptowali śliczna dziewczynkę, jest taka cudna że zakochałam się w niej, ciemne kręcone włoski, brązowe oczka i słodziachne usteczka jak malinki a do tego piękna śniada karnacja, mała jak z reklamy.
Od tego czasu spotykam się z tą znajomą 2-3 razy w tygodniu i ona się dzieli ze mną swoimi spostrzeżeniami a ja bacznie słucham i notuję sobie w główce :-)

Emmm - ja kupiłam proszek Lovella, takie maleństwo ma bardzo wrażliwa skórkę i wolę nie ryzykować, takie dzieciowe proszki mają mniej detergentów i środków zapachowych szkodliwych dla noworodków, lepiej dmuchać na zimne.

Bakaalia - to faktycznie się opłacało bo ja ostatnio za sam proszek zapłaciłam 22 zł

Ostatnia edycja:
Aninaaa, u mnie najwięcej sączy się po założeniu luteiny rano i w sumie od czasu jak mi przepisali tę luteinę dopochwowo to się te upławy zaczęły. Kurczę, no to mnie postraszyłaś... U mnie co prawda jeszcze za mały brzuch żeby coś o żebra miało wadzić, ale i tak mam stracha. To że mała się rusza normalnie trochę mnie pociesza, ale jestem posrana od kilku dni... Na wadze rzeczywiście trochę mniej, ale myślę że to raczej ze stresu - mniej ostatnio jem...

ja biorę też progesteron dopochwowoy i równeż sporo tego wypływa

Aninaaa, u mnie najwięcej sączy się po założeniu luteiny rano i w sumie od czasu jak mi przepisali tę luteinę dopochwowo to się te upławy zaczęły. Kurczę, no to mnie postraszyłaś... U mnie co prawda jeszcze za mały brzuch żeby coś o żebra miało wadzić, ale i tak mam stracha. To że mała się rusza normalnie trochę mnie pociesza, ale jestem posrana od kilku dni... Na wadze rzeczywiście trochę mniej, ale myślę że to raczej ze stresu - mniej ostatnio jem...
skoro bierzesz luteinę to pewnie ona jest przyczyną. dlatego zapytałam jak jest rano.gdyby były to wody to podczas wstawania by się wylewało. w takim razie chyba nie masz co panikować i ciągle się zamartwiać :) będzie dobrze :)

aj i wcale nie miałam zamiaru Cię przestraszyć...teraz będę miała wyrzuty.

Ostatnia edycja:
Anina, nie miej wyrzutów... Nie powinnam w sumie tak sraczkować, bo u mnie jest tyle potencjalnych przyczyn tych upławów: pessar, nadżerka, luteina...
Nigdy nie byłam panikarą, ale teraz będziemy mamami i chyba tak już zostanie, że będziemy się martwić wszystkimi odstępstwami...
Weekend się zbliża więc humor mi się poprawia z godziny na godzinę :) A w dodatku przyszła 5kg paczka z ciuszkami dla maleństwa od mojej kuzynki, która w lipcu urodziła córeczkę! Tylko M musi z pracy wrócić i paczkę rozbroić, bo ja takie ciężary omijam szerokim łukiem.

Pola- jeśli Cie ten stan stresujetomoże kup sobie takie wkładki specjalne-wyglada to jak normalna wkładka higieniczna a bada pH wydzieliny- jeśli sączą się wody to wkładka robi się czarna- wiem że któraś moja znajoma miała takie w ciąży i to ją uspokajało

reklama
cześć dziewczyny!!:)

przede wszystkim współczuję stresów:(

ja dziś nadal w nienajlepszym humorze, a jeszcze mój tata ma boleriozę i dziś wzrok mu się pogorszył i miał zrobiony tomograf/rezonans, żeby zobaczyć czy to nie z chorobą związane:(:( i całe szczęście niby ok, ale nie wiadomo czemu źle widzi...;/;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry