aga111 Byliśmy wszyscy nieźle zaskoczeni, także: nie znasz dnia ani godziny 
Dzieci są bardzo różne i ja bym się nie przejmowała nadto tym spaniem. Maluchy nie dadzą sobie krzywdy zrobić :-) nie martwicie się- jak się podliczy wszystkie drzemki, spanie nocne, drzemki przy piersi, czy nawet takie 'odpoczynki' jak się wolą dzieciaczki poprzytulać niż hasać to się okazuje, że spanie jest w normie, a maluch odpoczywa właśnie tyle ile JEMU potrzeba

Dzieci są bardzo różne i ja bym się nie przejmowała nadto tym spaniem. Maluchy nie dadzą sobie krzywdy zrobić :-) nie martwicie się- jak się podliczy wszystkie drzemki, spanie nocne, drzemki przy piersi, czy nawet takie 'odpoczynki' jak się wolą dzieciaczki poprzytulać niż hasać to się okazuje, że spanie jest w normie, a maluch odpoczywa właśnie tyle ile JEMU potrzeba

. Coś mi się nie widzi, że co drugi dzieciak co najmniej ma 'asymetrię', a idealnej harmonii to w przyrodzie raczej nie ma i może się mylę, ale to nie zawsze jest coś złego. Teraz się wszystkie dzieci do rehabilitacji nadają, no nie wiem czy to nie taka "moda". Ja sama zaobserwowałam, że córka chętniej się przewracała na prawo, na początku właściwie wyłącznie na prawo, bo miałą prawą stronę lekko silniejszą, ale wkrótce zaczęła też i na lewą- bez różnicy, po prostu ćwiczyła, ćwiczyła i w końcu wyszło. Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu, ale na 4 kobiety z mojego bloku, które urodziły w 2012 roku, 3 rehabilitują dzieci w związku z napięciem mięśniowym, a ja między tymi dzieciakami, a swoim dzieckiem nie widzę żadnej różnicy. To wszystkie mamy chore dzieci, czy ja po prostu wyluzowaną pediatrę?
. Poprostu niezłą kase z tego mają:-)
. A Pani neurolog oczywiście prywatnie przyjmie bo na NFZ trzeba czekać pół roku, i odeśle do koleżanki rehabilitantki, a ona zaleci konsultacje u Pani neurolog itp itd. Obym się myliła i właśnie obrażała obydwie panie, ale tak mi to właśnie wygląda