Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie

Zniknęłam na troszkę ponieważ mieliśmy remont w domku i musieliśmy się przeprowadzić na działkę do rodziców z komputera więc zrezygnowałam na pewien czas! Później musiałam się uporać ze sprzątaniem itp. Także teraz postaram się nadrobić stracony czas i być z wami na bierząco.
Teraz opowiem troszkę jak się czuję i jak tam mój bobasek w brzuszku
Otóż płci jeszcze nie znamy na ostatniej wizycie 25 lipca lekarz sprawdzał tylko czy serducho bije i jak wygląda łożysko bo było nisko położone - i nic mam dalej się oszczędzać bo jest tylko 1,5 cm nad ujściem szyjki macicy więc nadal nisko położone

Następną wizytę mam 22 sierpnia więc wtedy będzie szczegółowe USG połówkowe i dowiem się coś więcej o wymiarach i stanie zdrowia naszego bobaska może też ujawni co ma między nóżkami - ja mam przeczucie że to będzie drugi chłopiec

Czuję już ruchy - najsilniej jak się położę spać albo leżę i odpoczywam

Najgorzej jest dla mnie w nocy - chodzi o pozycję do spania - brzuszek już coraz większy a ja uwielbiam spać na brzuchu - nienawidzę spania na boku - w pierwszej ciąży też miałam ten sam problem często się budzę i się kręcę bo nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji. Apetyt mam staram się odżywiać zdrowo - a i tak pojawiają mi się zaparcia wzdęcia i zgagi tak jak w pierwszej ciąży

a to dopiero połowa ciąży się zbliża. To tyle jeśli chodzi o mój stan zdrowia.
Widzę że już co niektóre znacie płeć dziecka - gratuluję i życzę wam dziewczyny dużo zdrówka i jeszcze raz przepraszam za moją nieobecność