reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam sie z rana! ;) Milencia zafascynowana grajacy i swiecacym "bakiem" ;D

Afja nie to juz 3 do kolekcji tatoo pierwszy zrobil moj portret w maju sama bylam w szoku bo zrobil mi tym mega niespodzianke pamietam dzien wczesniej sie troche poklocilismy a na drugi dzien przychodzi z tatoo bylo niesamowite uczucie rownierz ten sam Facio wykonywal portret jak i ten Milci i ma jeden napis bardziej schowany "Family" wiec troche mnie juz to irytuje i mowie mu ze juz starczy on ma 27 lat a coraz glupszy choc nie powiem tatuaze sa perfekcyjne;) A co do bolu moj to twardy chop ale reka boli;)ten tatuaz robil mu 6,5 godziny.No my jeszcze nie zostawiamy Malej bo dalej karmie ale na sylwestra bedzie ten pierwszy raz. Milenka kocha babcie i napewno z nia zostanie bez placzu;) U nas wlasnie tez wychodza trojki wrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
afja 10 zębolków???!!! jeeejuś ale fajnie że już tyle macie za sobą - oby reszta to była bezbolesna formalność :tak:
gosia woooowww-- ja myślałam że to jakiś fotomontaż czy coś.. ale rewelacja!!! a ciebie gdzie wytatuował? :-) u nas ani widu ani słychu trójek.. jeszcze :szok: musze zrobić ten serniczek bo smakowicie wygląda :tak: a co ciekawego robiłaś do jedzonka na impresske? ja też w niedalekiej przyszłości będę miała gości i szukam inspiracji :-)

a moja ala od 3 dni przestawia się na jedną drzemkę.. wczoraj zasnęła o 19:30 dzisiaj wstała o 7 ( z jedną pobudką o 5:40) i w ciągu dnia śpi 12:30 - 14:00 a wasze maluchy ile razy sypiają w dzień? uciekam bo znowu jęczy :-D pewnie niedługo znowu jakiś ząb wyjdzie bo maruderek z niej ostatnio straszny :-( miłej i rodzinnej niedzieli :tak:

My własnie wrocilismy ze spacerku przy okazji kupilismy pampersy w lidlu 162 szt wiec mamy zapasy na 2-3 msc;D Teraz Mała zjadła i usneła wiec ide troche posprzatac po obiedzie.

Caroline no nas obie ma na rece po obydwu stronach ;D wiec jestesmy "złączone cieniami " ;D A ja szukam inspiracji na youtube kanal skutecznie tv Pani super gotuje i ma rozne dania na przekaski wlasnie imprezowe;) Ja robilam jajka faszerowane ktore byly hitem Jaja faszerowane z żółtym serem, szynką i ogórkiem :: Skutecznie.Tv [HD] - YouTube te na gore pokroilam cienko por do ustrojenia;) Robilam salatke na bazie makaronu z kuksu z ananasem kurczakiem ogorkiem porem papryka i majonezem plus sol pieprz cos ala gyros. wiadomo bulki wedlina ser sernik mozesz tez nuggetsy z kurczaka na bagietce ja lubie z sosem czosnkowym wiadomo kazdy ma inny smak co kto lubi;D Ale polecam ta stronke na youtube sa smaczne i szybkie.

Milej niedzieli ja zabieram sie za sprzatanie grrr

wczoraj natalcie dopadl katar i cla noc sie meczyla bidulka a ja razem z nia.odciagalam jej co jakis czas choc nie lubie jej tego robic bo ryczy jakbym ja ze skory obdzierala,pod materac ksiazke podlozylam zeby glowke miala wyzej no i kilka kropelek olbas zeby lepiej sie oddychalo ale,nad ranem i tak wzielam ja do lozka i zasnela mi w ramionach,ale i tak coroz pobudki...w dzisn troszke lepiej ale i tak gile jej lecialy coroz.teraz juz zasnela i oby troszke dala pospac...
a te czeste pobudki to juz dosyc dlugo trwaja,bylo juz tak ze srednio co 3 godziny sie budzila a potem nagle cos sie jej poprzestawialo i czesciej sie budzi,a jak zeby szly to wtedy caly tydzien byla masakra bo i podwyzszona temperatura i marudzenie .na razie ma dwa dolne.myjemy na razie sama szczoteczka taka gumowa z calpol.

gosia ten tatuaz to rewelka :D

caroline moja natalka tez jakos przez oststnie 2-3 dni tylko jedna drzemke w ciagu dnia miala,a w nocy i tak czesto sie budzila,ale od wczoraj znowu robi sobie dwie drzemki.

milego wieczorku...

hej laski :-)
gosia dzięki za polecenie tej babeczki :-) w wolnej chwili popatrzę co ona tam pichci.. ja mam problem z menu na roczek.. nie mam bladego pojęcia co robić.. tzn wiem na bank że będą dwie imprezy.. jedna dla kuzynostwa i rodzenstwa z dziećmi a druga dla starszych czyli rodzice i dziadkowie.. ale co do menu to zabijcie mnie nie wiem :-D jak sprzątanko poszło?

alicja32 wszystkiego naj na 10 miesięcy dla natalci :tak:! daj znać czy choroba troszkę osłabła i jak po nocce?

moja ala właśnie padła na drzemkę.. biorę się za obiadek dla niej i dla nas :-) miłego poniedziałku kobietki :-)

Witam sie dopiero teraz padnieta dzien zabiegany rozwozilismy zaproszenia do rodziny mojego D a pozniej szybki obiad godz odpoczynku i na nauki juz drugie jeszcze za tydz i spokoj. Moj to normalnie odmieniony i bardzo mu sie podobalo:tak:nawet pewien kawal powiedzial
Zona do meza kochanie Ty mi obiecales ze ja bede miala z Toba jak w bajce a tu ja musze sprzatac gotowac dziecmi sie zajmowac czuje sie jak Kopciuszek na co maz To tez jest bajka ;D;D

Alicja Wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjlepszego niech rosnie zdrowo na pocieche rodzicow! buziaczki dla Natalki od forumowej kumpelki Milenki i cioci z bb ;D

Caroline hmmm jakby to powiedziec mialam zamiar isc pozmywac gdy tu nagle slysze placz Milenki;D No babeczka jest bardzo fajna i super ma pomysly;p No własnie menu na roczek napewno zrobie salatki jakas ciepla kolacje no i ciasto i przekaski;D A no wlasnie tort jakis specjalny zamawiacie? Ja mam pomysl na tort w kształcie misia lub myszki o smaku smietankowym z brzoskwinia i kokosem ;D

Milena spi ja tez mykam bo dzis jestem mega padnieta ;) Buziaczki ;*

gosia dawaj jeszcze tych kawałów- dobra dawka humoru się przyda :-) a co do torcika to u nas pieką przeeepyszne torty.. ale niestety z dekoracją jest lipa.. i planuję zrobić gładziutki biały i dokupię sama jakieś dekory na allegro i dam do piekarni żeby przydekorowali tym co im dam.. innego wyjścia nie widzę bo ostatnio próbowałam torcika i był piękny - ale zjadłam tylko kęs bo po prostu jakaś masakra.. i jak widziałam po talerzykach to nie tylko mi nie smakował :-(
a ja dzisiaj odebrałam od kuriera paczkę - przyszła nam barierka ochronna na schody.. tzn ta bramka czy jakoś tak.. ja ogólnie nie jestem zwolenniczką takiej balustrady bo zawsze jestem przy małej ale z racji tego że planujemy dzidzię kolejną to względy bezpieczeństwa.. moja kuzynka mdlała w ciązy co parę dni.. a niech tak zasłabnę a mała poraczkuje albo pójdzie i spadnie ze schodów ... ehhh aż strach pomyśleć :-:)-:)-( dlatego moja decyzja taka a nie inna.. i czekamy na fotelik 9-18 kg :-) powinien jutro pojawić się kurier i będzemy próbować w nowym foteliku podróżować :-) pozdrawiamy was ;-)

gosia081145ej a pokażesz ten tatuaż z Tobą :p Fajna sprawa, dwie największe miłości żona i córcia :)
-caroline- a jaki fotelik kupiliście?

a ja się mogę w końcu pochwalić, znalazłam pracę, od poniedziałku zaczynam także WOW..... jeszcze to do mnie nie dotarło....
śmieję się, że rok macierzyńskiego mi się skończył i czas do pracy, trochę popracuję i bierzemy się za rodzeństwo dla Adasia ;)

pozdrawiam

hEJ DZIEWCZYNY ZACZELAM DO WAS WCZORAJ PISAC ALE PRZYSZLI COS Z PRADEM ROBIC I WSZYSTKO TRZEBA BYLO WYLACZYC W DOMU EH .PRZEPRASZAM ZA TEN CIAGLE WLACZAJACY MI SIE WSZEDZIE CAPS LOCK-TEZ MNIE JUZ DENERWUJE ALE JAK SZYBKO CHCE COS NAPISAC TO TAK JEST.kORZYSTAM Z CHWILI ZE MALY SPI I ZAGLADAM NA CHWILKE,ALE LECE SPRZATAC BO MAM TEGO MASE,W SRODE BYLAM U NEUROLOGA Z TYM MOIM BOLEM W BIODRZE NIE PODEJRZEWA PRZEPUKLINY KREGOSLUPA UFFF,ALE NIE POWIEDZIAL CO TO MOZE BYC DZIS MAM ISC ZROBIC PRZESWIETLENIE I ZNOW DO NIEGO SIE ZAPISAC,MAM TYLKO NADZIEJE ZE NIE BEDE CZEKAC KOLEJNYCH 2 MIESIECY W KOLEJCE DO NIEGO :/ cHCIALAM ODPOWIEDZIEC NA WASZE PYTANIA ALE WYBACZCIE OD WCZORAJ JUZ ZAPOMNIALAM WSZYSTKO CO CZYTALAM:( mILEGO DNIA WAM ZYCZYMY :*

reklama
afja oo super że z pracą się udało! a ta sama branża co wcześniej czy coś zupełnie innego? uchyl rąbka tajemnicy :tak: a z adasiem co robicie? tzn babcia/żłobek? a co do fotelika to kupiliśmy britax duo plus.. to jest to samo co king plus tylko ma isofix (i tylko tym się różni) ale świetny jest - stabilny, ala fajnie w nim siedzi i wyższy nieco więc w naszym aucie 3-drzwiowym z tyłu będzie coś widziała przez to małe okienko :-D szybka regulacja pasów i funkcja odchylenia siedziska do spania.. dla mnie bomba.. i najważniejsze wypada najlepiej w adac :tak: a wy już wymienialiście fotelik? ooo super że planujecie brzdąca.. my już bardzo intensywnie nad tym myślimy :-D
januarka konieczie daj znać po prześwietleniu co i jak - powinien być jakiś opis chyba więc może coś już będziesz wiedziała ;-) buziaki i zdrowiej nam! oby to tylko była jakaś błachostka i żebyś szybko wróciła do pełni sił :tak:

Do góry