reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2013 :))

przez całą ciążę miałam tylko jeden przypadek "ustąpienia" ale nie miejsca czy przepuszczenia w kolejsce
poszłam do piekarni takiej która wyrabia chleb tradycyjnymi metodami, mój chleb jest 2x w tygodniu, czarny na zakwasie ze sliwką suszoną, został jeden jak stanęłam w kolejce wielce sie ucieszyłam, kobieta przedemną mi go podkupiła, zrobiłam straszną minkę w podkówkę z komentarzem mój chlebek i prawie płacz, wiecie co oddała mi go, wiele radości miałam bo to gdzieś na początku ciązy było, brzuszek był widoczny już
a teraz to się boję nawet wychodzić na zakupy, ludzie mają tendencję do taranowania mojego brzucha wózkami, muszę myśleć za tych kretynów no i uważać żeby dziecku krzywdy nie zrobili, ludzie chodzą jak w amoku, przepychają się na przejściach w kolejkach, dzisiaj miałam jazdę stoję grzecznie w kolejce pingwinię z kroczka na kroczek a wielce wymagający moher komnado leciiiiiiiiii bo ona kuli zapomniała, a najgorsze że znam to babsko i jakoś w szmateksie zdrowa i daje rady grzebać w ciuchach, ale co tam miłość bliźniego a w święta do komunii z poleci z uświęceniem na twarzy, gryhhhh

reklama
natal ja mam w Bootsie to samo co Ty w Rossmannie, nie moge nic obejrzec bo tez mnie zaraz ktos traca i jeszcze co chwila mamuski z wozkami, oni tu mowia przepraszam, tylko najpierw cie traca a dopiero potem mowia :baffled: Co do przeprowadzki to ja tez sie boje jak to bedzie, bo chcemy stad wyjechac w kwietniu, zabrac wszystko co sie da, nie wiem ile znow tych bagazy wyjdzie, lecimy do Rzymu i tam bedziemy najpierw mieszkac u ciotki mojego F, ale ona tez ma malutkie mieszkanie, no i bedziemy szukac czegos dla nas. Jezu tez sobie tego nie wyobrazam :baffled:

muuum to be ja chyba jakos we wrzesniu sie nachodzilam, zeby druty kupic, w koncu mi sie udalo i potem mi checi odeszly. A moj mnie teraz pyta czemu ja ciagle cos robie a nie usiade na tylku i nie porobie na drutach wlasnie, no kurde to mu mowie, ze nie bo chalupa brudna i samo sie nie zrobi! :-p

indziorka ja mroze pierogi surowe, zaraz po zrobieniu, rozkladam na jakiejs tacce a jak juz sie dobrze zmroza to wrzucam do woreczkow, a moja mama najpierw gotuje z odrobina oleju i potem zamraza - takie sa lepsze jesli bys je chciala przetransportowac, bo nawet jak sie rozmroza to sie nie posklejaja.

januarka no niezle na tej wizycie, musisz juz byc przygotowana, ciekawa jestem kto sie pierwszy rozpakuje - czy Ty, czy Milusia, czy Czarni :-) Kuruj sie kochana, zebys na porodowke zdrowa jechala!

anajo te mohery to porazka :baffled: Mi tez tylko raz ktos ustapil - w kolejce do kibelka w McDonaldzie. Ja mysle, ze ci ludzie tutaj moze nie sa az tacy najgorsi, jak juz widza brzuszek, tylko ze na ogol nie widza, na ulicy cie staranuja bo tu jest po prostu strasznie duzo ludzi, naprawde nigdy w zyciu nie widzialam takich nieustannych tlumow na ulicach co w tym miescie, meczy mnie to bardzo.

Stroikow swiatecznych juz nie bylo ladnych, kupilam dla tej poloznej bombonierke, dolacze kartke i bedzie. Teraz czekam na moje kochanie bo powinien zaraz wrocic :-) a Zuziol znowu ma czkawke.

Galareta i bigosik zrobiony :tak:
Ciekawe pytanie czy mam zawsze tyle energii... Nie mam tak jak wy mam gorsze dni i nie raz mam ochotę schować sie pod kołdrą ale to chyba juz tak jest ze jak sie ma jedno dziecko to energia sama przychodzi i czasami musi a czasami chce ;-)
A co do tańczenia uwierz że gdybym była na porodówce z mega skurczami i była by fajna piosenka którą lubie na bank noga by mi tupała jak nie była bym wstanie tańczyć a na pewno bym ją śpiewała :-D Kocham muzykę i ona zawsze działa na mnie pobudzająco ale oczywiscie tylko ta któa mi sie podoba :-p

Aga35 tak na prawdę żadną z tych terminów najbardziej wiarygodna jest ta z usg robiona około 12 tygodnia. A jeszcze słyszałam że jak sie zna dokłądny dzień zapłodnienia to liczy sie 266 dni ale kto zna ten dzień...

Aga co do terminow to ja bym na zaden w sumie sie nie szykowala. Z moim pierwszym data porodu z miesiaczki wypadala na 14.04.09, z USG na 11.04.09 a malego urodzilam 07.04.09. Ja jestem nastawiona na to ze po 37 tyg moze sie dziac co chce. Dziecko juz jest na tyle wysztalcone ze nie powinno byc problemow.

Czarni ty jestes normalnie superwoman! Ja jak mnie wezmie na jakies sprztanie czy cos to potem sie ruszyc nie moge. A stac w kuchni i gotowac to wogole, nawet ziemniaki na siedzaco obieram

Anajo rozwalilas mnie z tym moherem komando.. ha ha ha..

Emila ja tez nawet mam tak kuchenkę ustawiona ze czasami nawet nie staje z krzesła tylko na siedząco mieszam w garach :-D trzeba sobie ułatwiać
Akurat jak chodzi o gotowanie na świeta to my zawsze razem to robimy wiec staniem i mieszaniem zajmował sie mój Ł. wiec sie nie namęczyłam za bardzo :)

Anitek jeżeli rozpakuje się w tym roku to nie wiem czemu chodzą za mną 3 daty.... 24 26 i 29 i ciekawe czy sobie wywróżę czy po prostu uczepiły mnie sie od tak te daty....

Mamaaga4, Clue gratuluję urodzonych dzieciaczków :-)

Biłkabdg wszystkiego najlepszego!!

Nie odpiszę Wam dziewczyny :no: Niestety nie mam na nic czasu. Teraz mam remont mieszkania i przeprowadzkę w jednym. Nie zdołam niestety nadrobić. Ciekawe, która z nas kolejna zostanie mamusią :-) staram się czasami trochę poczytać co słychać na styczniówkach. Szkoda, że czasu na pisanie brak..

Jeszcze raz SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA WAS KOBIETKI ZA PIĘKNE ŻYCZENIA. Aby mi przyniosły szczęście i tak jak piszecie poród przebiegł bezboleśnie :-);-):tak::-D:happy: byłoby cudnie.

Dość późno zajrzałam, bo miałam gości na kawie i ciachu. I niedawno pojechali do domku. Miły dzionek takie urodzinki, troszkę prezencików dla Marcelka mamunia dostała :-)
Mężuś też się spisał i piękną bransoletkę żonce kupił z 2 zawieszkami charms: serduszkiem i nie było synusia- chłopczyka, to taką koszulkę t-shirt chłopięcy z niebieską zawieszkę wziął. Miło z jego strony :-)

Mam nadzieję, że wy też miło dzionek spędziłyście.
Poczytałam was i doczytałam, że Gizmowa została już mamusią.
Chciałabym odpisać każdej z osobna, ale nie mam już dziś sił i weny :-p
Jutro obiecuję poprawę.
Miłego wieczorka stycznióweczki.

Januarka Mnie się chyba już szykują takie noce- siedzę to źle, leżę jeszcze gorzej, a chodzić czy stać tym bardziej nie pozwala :/ Ale jakoś dam radę ;) No Ty musisz być przygotowana, bo w ogóle jak sobie pomyślę, że się już właściwie zaraz grudzień skończy to szok, bo jutro już środa, a pracy ogrom na ten tydzień, więc minie bardzo szybko, w następnym tygodniu święta0właściwie też cały tydzień ;) i sylwester :szok: Także Kochana wiesz- nie znasz dnia ani godziny ;) Moja młoda coś sie strasznie rozpycha, chyba już jej bardzo nie wygodnie w brzuszku, a jak skurcze są to wariuje :/ a ostatnio niestety ich więcej :/ Ja też bym wolała żebyś noce przesypiała ;) ale co zrobisz jak nie można? Dlatego jak się obudzę w nocy to jest czas na moje rozmyślunki różne ;) Bo u mnie to raz bym spała całymi dniami i nocami, a raz to godzina i po spaniu ;)

Aninek Moja właśnie dzisiaj miała tylko raz czkawkę, a przeważnie to mnie aż denerwuje :p Ktoś mi chyba kiedyś powiedział (ale to jest sposób po urodzeniu oczywiście;), że jak dziecko ma długo czkawkę to najlepszą metodą jest przeprasować czapeczkę żelazkiem i ciepłą założyć dziecku- podobno czkawka przechodzi od ręki :p A z pierogami to pewnie część zamrożę od razu, a część podgotowaną ;) Ja też już nie chodzę na zakupy za bardzo bo ludzie to masakra... Nawet w mojej płachcie widać mój brzuch, a i tak ludzie się pchają jak mogą, więc oszczędzam sobie stresu ;)

Czarni Jak bigos z grzybami to ja bym poprosiła o porcję :p Ty jesteś ostatnio w ogóle niezniszczalna :D

reklama
witam wieczornie;)

Magda z ta pepowina to moj mi ciagle gada ale jak ja mam to przeciac ja nie umiem a jak cos zrobie malej przeciez Ci pokaza gdzie musze mu mowic;p Moze zakwasy masz z lezenia wiem ze to glupio brzmi ale moze niewygodna pozycja? A swieta jak narazie mam w planach w niedziele ciasto robic i z siostra cos przygotowywac;) Pewnie ladnie tam to u was wyglada te miasteczko dziewczynki napewno by sie ucieszyly z odwiedzin;)

Indziorka to zaczynasz pysznosci robic;D Ja mam to samo z palcami wygladaja jak grube morliny ;p

pattinka moja Corcia to tez mala pieszczoszka caly dzien sie wypina do glaskania :-)

czarni ale mnie rozsmieszylas z tym ochraniaczem wiem o co ci chodzi bo tez je ogladalam na allegro prezent bardzo smieszny ;-) Moze na walentynki sie zdecydujemy ?;p

aninek moj tez z ta pepowina to zmieszany jest glupek boi sie ja przeciac a polozna mowila ze "ona" jest bardzo sliska wiec trzeba mocno rozszerzyc nozyczki by sie nie wyslizgnela ;p taka wskazowka;) No to kuchnia twoja smakuje dla mnie to tez jest duzy komplement jak moj chwali moja kuchnie :-)

milusia Zdrowia dla calej rodzinki!

kaja mnie tez codziennie cos nowego boli czuje sie juz jak babulenia a co do puchniecia to narazie zauwazylam ze czasem palce u rak mi puchna;D smiesznie to wyglada bo mam bardzo male dziecinne i zawsze chudziutkie palce moj to sie niezle naszukal za pierscionkiem dla mnie;p

natal no ludzie w dzisiejszych czasach udaja ze nie widza kobiet w ciazy mi sie czasem zdarzy ze ktos mi drzwi otrzyma by przepuscic ale to rzadkosc ostatnio nawet jakis koles sie wcisnal przedemnie bo "tylko" papierosy chcial kupic :wściekła/y: Choc ja mialam dwie rzeczy na szczescie przemila ekspedientka powiedziala mu swoje i wkoncu zauwazyl ze jestem ;D

madziamadzia no male dzieci to maja niezla radoche z gotowania wiem bo moj chrzesniak to zawsze lubi doprawiac po swojemu zawsze sypnie sola czy cukrem od serca ;-)

Dziewczyny codziennie cos nowego mnie boli dzis lewy bok tzn zebra ;/ Ale wy tu juz pysznosci przygotowujecie normalnie smaka robicie mi ;D Ja to lubie wszystkie rzeczy z kapusty kiszonej ale niestety zle dziala na mnie w ciazy;/ Ale na swieta nie zrezygnuje:-) Ide sie polozyc i umyc i spac ;) Dobranoc ;))***

Do góry