reklama

Styczeń 2014 :)

Hej kochane!:-)

my po szalonym, urodzinowym weekendzie.
Wszystko sie udalo, goscie zadowoleni i jedzenia duzo zostalo (jak zawsze zbyt duzo naszykuje:-p), wiec dzisiaj powtorka! Zaprosze rodzicow na kawe i kolacje:-)

milego dnia!

p.s. A Areczek ma juz 3 miesiace...jak ten czas szybko płynie...kurcze,zazraz roczek stuknie:-p

reklama
Trochę mnie nie było... muszę nadrobić kilka tematów :)

u nas nie najlepiej, byliśmy z Maciusiem w szpitalu... :/ mały dziwnie oddychał i prosto od pediatry wylądowaliśmy na izbie przyjęć z podejrzeniem obturacji oskrzeli... zatrzymali nas w szpitalu na 3 dni, na szczęście wyszło, że z oddychaniem małego ok, tylko w zdjęciu rentgenowskim tchawica przesunięta w prawo, prawdopodobnie z powodu tego naczyniaka... mamy umówiony już termin rezonansu magnetycznego (będą go usypiać, już się boję :( będziemy musieli się wtedy znów na oddział położyć ://///

napatrzyliśmy się na ogrom nieszczęścia bo leżeliśmy na oddziale hematologii i pediatrii, gdzie są m.in. dzieci z białaczką... warunki w szpitalu tragiczne, można zostać z dzieckiem, ale trzeba sobie samemu zorganizować spanie (większość matek śpi tam na rozkładanych leżakach ogrodowych, była nawet jedna babka w ciąży:szok:) i jedzenie... po jednej nocy tam byłam tak wykończona fizycznie i psychicznie, że cały wieczór płakałam

Malinka współczuję przeżyć:no: Oby z Maciusiem było wszystko w porządku i rezonans nie wykazał nic niepokojącego:tak: Szkoda że nie można go zrobić jak maluch normalnie zaśnie...

NuHello.

Malinka to zdrowka dla Maciusia. I wszystkiego dobrego podczas tego rezonansu...a przezycia faktycznie okropne, wdpolczuje.

Mirka- u nas z karmieniem to samo :( Wlasnie podjelam dycezje o skonczeniu karmienia i mam z tego powodu ogromne wyrzuty :( ale mecze sie psychicznie strasznie bo juz sciagam tylko i podaje w butelce od ponad 2 miesiecy. Pokarmu tez nie mam na tyle zeby tylko moje mleko podawac tak wiec od weekendu mala dostaje moje mleko na noc i rano (bo tak sciagam jeszcze) a w dzien mm.
I teraz mam pytanie do was. Jak najlepiej skonczyc karmienie? Wiem ze musze jeszcze odciagac zeby sie jeszcze zastoj nie zrobil ale jak to robic zeby pokarm zakonczyc? W sensie jak jeszcze dlugo sciagac i czy do konca odciagac czy tylko po troszke? Prosze o rady :)

No i u nas kolejny dzien odpieluchowywania :) Hehe wiedzialam ze lekko nie bedzie ale chyba mamy jakis postęp :) Bo w piatek przebieralam go 19 razy :) wczoraj chyba 7 a dzis od rana jeszcze te same majciorki :) wiec idzie chyba ku dobremu :) Co prawda nie wola ze mu sie chce ale wytrzymuje dłużej i ja przypominam ze trzeba isc i jak idziemy to dopiero robi siusiu :) Wiec jakis tam postep jest. Gorzej jak jestesmy na dworze hihihi. Bo w domu robi obydwie rzeczy na siedzaco bo siada na nakladke :) Na stojaco mu nie wychodzilo :) Ale jakos i to opanujemy :) Chyba hihihi

Cześć kobitki!

Wojtuś w sumie zdrowy choć nadal czasami zakaszle lub kichnie. Poza tym dostał debridat bo zwiększyło się ulewanie i prawdopodobnie od tego kaszle. A chciałam żeby mu coś przepisała bo już raz mi się zachłysnął jak mu się wrócił pokarm, ale siedziałam obok położyłam płasko na kolanach buzią do dolu postukalam po pleckach i wypluł to co utkwiło. Mimo espumisanu 3x3 krople ma wzdęcia i brzuszek boli jak poćwiczy i pomasuje to przechodzi ale więcej espumisanu nie dawać - pytałam lekarki

Malinka my w szpitalu byliśmy 11 dni więc rozumiem co czujesz i też spałam na leżaku.

Byłam wreszcie u gina i po mimo cc powiedział że mogę już ćwiczyć.Zatem trzeba się za siebie zabrać. Akuku podziwiam - świecisz przykładem.

Mirka nie dołuj się - ja od początku ściągam laktatorem, dopiero po 6 tyg nauczyłam małego pić z prawej piersi a po 8 z lewej. Mimo że mam mało pokarmu i muszę dużo dokarmiać to cieszę się że się nauczył bo np. jak płacze to przy piersi sie bardzo szybko uspokaja a poza tym matki mleko najlepsze a Wojtuś po antybiotykach ma hemoglobinę 10.9 i mam nadzieję że wzrośnie dzięki mleczku.

Pytałam też lekarki o budzenie do picia wieczorem bo jak nie obudzę to Wojtuś 10 do 12 godz potrafi spać od czasu jak miał chyba miesiąc więc ja budziłam. Lekarka na to że jeśli w czasie dnia wypija tyle ile trzeba to można nie budzić.Można też przestać i ważyć czy przybiera? Ja nadal budzę bo Wojtuś w czasie dnia nie wypija tyle ile norma.

Ostatnia edycja:
Wczoraj,Carrefour kapelanka, Parking. koło nas zatrzymuje sie wielki grand tour, nóweczka ;) wysiada gośc ubrany drogo - firmówki w oczy walą, wyjmuje wózek też nie najtańszy, raczej jeden z droższych i ... ze zgrozą widzę ze z samochodu wysiada kobieta trzymając dziecko ok 7 miesiecy na rękach.

Ja też wysiadłam i zapytałam ją czy wie co grozi dziecku które przewożone jest na rękach. Dodam ze fotelik mieli , zapięty z tyłu na kanapie. I wtedy gość mi wywalił że nie moja sprawa i żebym sie odpier*** bo wezwie policje.
zdębiałam.
facet zapakował wózek, wsiedli i pojechali, dziecko śpiące dalej na ręce.

Do teraz mam wyrzuty sumienia że nic nie zrobiłam.
Kurcze tylko co zrobić w takiej sytuacji?

Anisen, masakra, bezmyślność ludzka nie zna granic! A potem pretensje nie wiadomo do kogo, jak coś się stanie. Tylko dziecka żal, że ma tak beztroskich rodziców :-(

reklama
Dzięki za wsparcie :*

cleopatra, ja jeszcze nie inwestuję w leżak bo to koszt rzędu 200 zł, ale kto wie, czy nie będę musiała... mam nadzieję, że przy tym rezonansie dłużej niż 2-3 dni nie będziemy w szpitalu, a tyle wytrzymam na takich poduchach wyjmowanych z kanapy, które mamy...

i kolejne zmartwienie doszło - Maciuś od środy przybrał tylko 50 g :( mam nadzieję, że to wina szpitala i tego, że mało jadłam (ciepłego to w ogóle przez 2 dni nie widziałam) tylko piłam... Maciuś miał takie wodniste kupki w szpitalu... myślicie, że to dlatego? po tym szpitalu zaczął mi się częściej wybudzać na jedzenie, może nadrabia? mamy się zgłosić w związku z tym na ważenie za tydzień

nisia, a ile przybiera twoja malutka na tydzień, że cię straszą, że za mało???

Anisen, w tej sytuacji to ty byś mogła policję wezwać a nie ten gbur

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry