reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
anbas tylko nie ubijaj zbyt dlugo bo przebijesz ;) dasz rade ;) masz koncowki i rekaw cukierniczy do wiciskania kremu . ?? jaki chcesz zrobic moze cos doradze ;)

Akuku no rękaw mam rekaw ale wiesz taki nieprofesjonalny ;) z tesco. Chce zrobic kwiatuszki a tort kwadratowy z truskawkami i bita smietana. Tylko nie wiem czy nasaczac czy tylko cieniutko np. jakims dzemem przelozyc?

Anbas jakbys wybrala dzem to polecam powidla wieloowocowe. Nadaja sie do obrobki w wysokiej temp no i nie wsiąkają w gotowe już ciasto :-) 100 lat dla meza :-)

Ostatnia edycja:
Anbas ja nasaczam zawsze bo lubie wilgotny biszkopt ale mozesz nasaczyc lekko ;)
Co do masy to robisz bita smietana i na to swieze truskawki czy moze krem truskawkowy ??pisalam kiedys super przepis na krem truskawkowy na naszym watku kulinarnym do inomamy ;) wtedy co chciala tort dupcie zrobic ;)
Jakbys chciala kwiatki zrobic na lace to polecam wiorki kokosowe zabarwic zielonym barwnikiem i posypac na gotowy tort i na to kwiatki szybki a super efekt ;)

Wow akuku ty to masz pomysly :) super!!! Ale to dla mnie juz wyzsza szkola jazdy...nie wiem jak barwic kokos ;)
Tort robie ze świeżymi truskawkami i bita smietana.
Powiedz jeszcze...może glupie pytanie ale czy jest roznica czy najpierw pojda truskawki a na to smietana czy odwrotnie? Bo ja głupia jestem...a porwalam sie na tort ambitnie a pojęcia o tym nie mam ;p

Ania dzieki za życzenia i rade :)

Kochana wsypujesz wiorki kokosoww do miski dodajesz barwnik i mieszasz gotowe ! Pol minuty !!!
Ja bym dala truskawki na smietane ;) jak masz kokos i zielony barwnik to zabarw troszke zobaczysz ze latwizna ;) efekt bedzie nieziemski ;)

reklama
Kurcze nie mam ani tego ani tego ale nic straconego bo za niedlugo urodziny kuby :) a ten to teraz szaleje za mike-em z potworow wiec zielony tort jak najbardziej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry