Witam Was, nie czytałam Was 1 dzień i ledwo nadrobiłam. Przeczytałam przez weekend rewelacyjną książkę, już dawno żadna lektura mnie tak nie poruszyła
Co do ruchów to w pierwszej ciąży wyraźne ruchy poczułam w 16 tyg, a takie jak by pukanie w 15:-)
Agatka i inne dziewczyny czekające na wizytę trzymam kciuki !!!!
W czwartek idę do Luxmedu, mam u nich wykupiony przez firmę abonament. Chciałam tam chodzić do jednego lekarza, jednak okazało się że na wizycie ginekolog nie może zrobić USG, musi najpierw wypisać skierowanie. Idzie się z nim po termin i czeka, a ja nie mogłam jak wiecie czekać, musiałam mieć co wizytę kontrolowanego i dzidziusia i krwiaka.
Reasumując, prywatne wizyty doprowadzają mnie do bankructwa, co 9-12 dni USG z wizytą kosztuje mnie 170zł. Zaraz do tego dojdą jakieś badania kontrolne i będzie kaplica

Natomiast dowiedziałam się że jeśli na wizycie w Luxmedzie lekarz wyda kartę ciąży i wpisze tam nazwisko lekarza prowadzącego ( pracującego nawet po za grupą Luxed), to wszystkie badania przez niego zlecone będę mogła wykonać w Luxmedzie :-) Zastanawiam się tylko nad tym czy rzeczywiście Pan doktor będzie taki miły i wpisze do karty mojego lekarza.
Czy może któraś z Was musiała tak kombinować? A może korzystacie z Luxmedu i nie macie z niczym problemu?