czesc
moja mala tez ostatnio cos zaczyna sie zloscic jak sie jej cos nie pozwoli albo zabroni ... probuje bic starszego ... co jest dla niego szokiem czasem

i widze ze jak mowie nie to wie ze nie powinna ale nie wie jak sobie ze zloscia poradzic ... rozwalajaca jest ta zlosc w maluchach
co do chorob to zdrowka dla wszystkich ... ale to chyba ten okres bo w zlobku u malej na 30 dzieci chodzi 7 ... i do tego szkarlatyna w zlobku oczywiscie starszak musial sie zarazic i to tydzien po tym jak mlodsza wyszla z zapalenia pluc ... mozna wyjsc z siebie z tymi chorobami ...
co do ciaz ... gadaniem nie ma sie co przejmowac ... no i mi tez sie troszke teskni za brzuszkiem i takim maluszkiem ale nie na tyle zeby miec 3 dziecie
co do jedzenia ... ja mojej steruje raczka w ktorej trzyma lyzeczke i nawet fanie to wychodzi ... a sama tez fajnie sobie juz czasem trafi do dziubka ... biorac w raczke rafia zawsze
co do butelek - dzieci naprawde nie musza z nich pic !!!

moja jest przykladem ... od 10 miecha od kiedy pije mm nie mala smoczka od butelki w dziobie ... wszystko z otwartego kubka ... poczatkowo rurka (zalapala w trymiga) a stopniowo nauczyla sie pic normalne ... teraz pije mleko trzymajac zwykly kubek sama nie wylewa bo wie ze musi trzymac prosto ... nie wylewa jej sie bokami z buziola ... po prostu pije z normalnego kubka i mleczko i inne napoje ... umie podejsc wziac w raczki napic sie i odstawic ... choc czasem lubi tez wziac i przechylic zeby sprawdzic co sie stanie

a no i mloda miala przykrotkie wedzidelko i mialam obawy czy nietrzeba bedzie podcinac ... dzieki braku butelki i niekapka mloda ladnie wyciaga jezyczek i obejdzie sie bez podcinania
co do spania i zasypiania ... moja zasypia sama i spi cala noc ... ale ja po prostu ja tego nauczylam ... jest najedzona wiec spi ... i umie sama zasnac a to jest krok milowy w spaniu cala noc ... bo jesli nawet sie dziec wybudzi na chwileczke a nie umie sam zasnac bedzie jeczal i wolal mame ... a jak umie zasnac a nic mu sie nie dzieje to zasnie i bedzie spac ... a zasypiac nauczylam tak ze na rekach przytulas krociutka piosenka wkladam do lozeczka daje smoka (na rekach koniecznie bez smoka) wychodze i zamykam drzwi badz nie .... mala zasypia sama w ciagu paru minut ... i na noc i na jedna drzemke w dzien ktora mamy ...
co do zebow to u nas wyszlo trzy jedynki :| potem trzy dwojki i jedna jedynka ... i ta dwojka czwarta znowu gdzies wisi w zawieszeniu :| przedziwne bo normalnie wychodza zeby parami ... wiec mamy 7 zebow
rozpisalam sie ... pewnie niewiele Was obchodzi co pisze bo rzadko bywam ale jakos tak dzisiaj wene zlapalam... a forum niekoniecznie musi umierac ... od starszego synka na czerwcowkach do dzisiaj jest ze 20 pare kobitek udzielajacych sie \