reklama

Styczeń 2014 :)

ja teraz mam ciężkie 3 dni
w środę zakupiliśmy łóżeczko, kołderkę, pościel, przewijak i rożek. Mąż od razu chciał je składać - no i to była masakra:szok:. instrukcja od jakiegoś innego łóżeczka i zrobione nie dokładnie siedzieliśmy od 21 do 2 w nocy i jeszcze rano jedną rzecz poprawialiśmy.
Wczoraj u ginekologa czekanie w poczekalni chyba z 2 godziny w domu o 23 a dziś rano byliśmy z psem u weterynarza. Mam spaniela i nie pozwala sobie nic zrobić z uszami - w wyniku same kołtuny. Musiał dostać "głupiego Jasia" bo ostatnio myśleliśmy że ze strachu na zawał padnie. Jak dostał to znieczulenie to był jak trupek a potem m musiał go wnieść do mieszkania bo się przewracał. teraz już lepiej, ale nigdzie nie mogłam wyjść (ominęła mnie szkoła rodzenia) a więc tak siedzę z tym moim pacjentem. I tak się rano zestresowałam że teraz jestem padnięta i wszystkie mięśnie mnie bolą. W domu sajgon a ja kompletny brak sił.

A właśnie czy wiecie co u Anisen?? Ta cisza mnie martwi

reklama
Salii poważnie piszesz o tym uznaniu dziecka ?? Nie no szlak by to trafił u mnie było tak jak u bandytki baba powiedziała ze jak nie ma ślubu to musimy być oboje z aktami urodzeń a wcześniej nie mam mowy bo takowe dziecko musi sie najpierw urodzić zeby ojciec mógł je uznać i do tego potrzebuje dokument ze szpitala o urodzeniu !!!!! Dzis juz nie bede dzwonić ale w poniedziałek zadzwonie i zapytam moze sie u nas cos zmieniło bo kurde Julię zostawiłam matce miała wtedy 7 dni sama ledwo chodziłam bo krocze mi sie nie chciało goic a tam strome schody 2 pietra musiałam pokonać bo winda popsuta a teraz mam dwoje dzieci zostawić i znowu męczyć sie stać w kolejce i wogóle !!! Nie no ogromne dzięki za to co napisałas nie odpuszcze jesli tak jest i zalatwie sprawe wcześniej :)
Tak, jest tak jak napisałam. My byliśmy wczoraj (tylko u nas trzeba było się umówić). Nie daj się zbyć bo muszą Ci taki papier wystawić. Wystawiają go normalnie na druku odpisu aktu urodzenia (przynajmniej u nas), tylko nazywa się to "Protokół oświadczenia o uznaniu ojcostwa dziecka poczętego", a główny papier zostaje w USC.

Załączniki

• DSC_0030.jpg
    DSC_0030.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 62
Pustiszi i co z tym kurierem Twoim? Wiesz co, tak sobie pomyślałam, że może on tak dużo od Was chce bo masz paczkę jakąś gabarytową? U nas ta z wózkiem była gabarytowa i gość powiedział, że to wyjdzie więcej, ale sprytnie podpowiedział nam, jak paczkę rozdzielić i później wszystko było oki :)

HA! ZNALAZŁAM !Dziewczyny, jak byście miały problem w USC i nie chcieliby Wam wypisać tego papierka, to powiedzcie po prostu że zgodnie z art. 75 par.1 Kodeksu Rodzinnego i Opiekuńczego macie do tego pełne prawo i chcecie z nigo skorzystać :)Niech się babsztyle wezmą do roboty grrrr....I pamiętajcie, w każdym USC możecie to załatwić. Nie ma rejonizacji :)A u mnie... Cholera jasna... znów stres :/ No masakra. Przed chwilą przyszli panowie z gazowni bo mamy zaległości w płaceniu i chcieli nam gaz odłączyć :( wyć mi się chce. A już nie mam skąd kasy kombinować... Nic tylko sobie w łeb strzelić.

Jaaj, Salli nie wiem jak Ci dziękować! Czyli nie ma żadnych podstaw prawnych w sumie, żeby nam tego nie zrobili przed porodem. Babeczka zapytała czemu to chcemy zrobić, coś mruknęliśmy o becikowym i o akcie urodzenia, na co ona, że obydwoje możemy po porodzie przyjść. Pipa pipa! Mariusz powiedział, że pójdziemy 11 grudnia jak znów w Bytomiu będziemy i powiemy to co Ty powiedziałaś ;P Za łatwo daliśmy się przedwczoraj. Dzięki raz jeszcze!

Bandytko, nie ma sprawy :) Cieszę się, że mogłam pomóc :) I trzymam kciuki. Tylko sie nie stresuj, a normalnie jej powiedz np tak jak ja, że będziesz miała cc ;) Choć w sumie to nie jej zafajdany interes "czemu". Ona ma Wam wypisać papier.A art. który Wam przytoczyłam mówi jasno, że przed porodem może nastąpić uznanie dziecka poczętego przez ojca :) Bo w sumie zapomniałam napisać tzw brzmienia artykułu :)

reklama
Dziewczyny chce zamowic posciel na allegro.. bardzo podoba mi sie ta w dinusie co kiedys linka podawalam, mam w niej wszystko lacznie z posciela do kolyski/wozka

A wy jakie kupilyscie ? Material fajny nie spral sie ? Jaka posciel polecacie...please bo chce ju zamawiac aaa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry