reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kasiu dzieki. Musze sprobowac bo nic innego mi nie zostalo..a ze u mnie duzo trzeba to hmm troche to otrwa..mysle ze przynajmniej z pol roku otrzebuje by byc zadowolona ze swojego ciala..ale jak sie za to nie zabiore to za pol roku bede jezzcze wiekszy wieloryb..bo u mnie niestety jet tak ze sie dolwuje waga I zajadam smutki...wiec zeby ich nie zajadac musze zaczac sie lepiej czuc...szkoda ze na efekty trzeba czekac ale coz...

Emilek zalapal smoczka !!! W koncu ladnie zasysa I nawet potrafi z nim usnac. Juppi. Moje cycki moze nie beda zmaskrowane w trakcie zabkowania hehe.

Ide dzis z malym do lekarza.. chce zeby go osluchala bo jak mu charczy to czuje pod rekoma na sokrzelach...tylko tego nie czuc caly czas.
Ogolnie niech zrobi mu ten 6 weeks check od razu... bo we wtorek bedzie 6 tyg. No j niech spojrzy na ciemieniuche..tyko teraz slaba ma bo mu zmywam codziennie. Jak mi nic nie da na nia to dzwonie do mamy I niech mi wysle ta mustele.

Emil wczoraj przez caly dzien zrobil jedna kupe I to dopiero wieczorem. W nocy go baczki meczyly co jakks czas. Ale u nas kwestia zmiany pozycji I spi calkiem ladnie. Wystarczy ze cyca dam. Nie wiem czemu w nocy te cyce takie pelne mam...przeciez karmie czesciej niz w dzien. Ale wyspana jestem bo w nocy mam 2-3 karmienia na lezaco..maly nie placze.. z Vikim to jak na 10 min usnelam to wrazenie mialam ze godzine spalam.. a potem musialam funkcjonowac orzy malym alexie..

Pustiszi trzymam kciuki za wszystkie takie noce lub lepsze

reklama
Dziewczyny moja radość z bycia matka po raz drugi wygasa od dwóch dni przeszłam na bebilon comfort i jest 100 razy gorzej mała śpi po 5 min porażka :( teraz wysłałam tatę po hipp combotic bo juz sił brak :(

powiedzcie proszę podać ej to mleko odrazu czy mieszać najpierw z bebilonem ???????????????????? POMOCY !!!!!

Magsus ja jak zmienialam mleko to odrazu, u nas pierwsze pil bebilon a teraz nutrmigen poprostu odlozylam i odrazu nowe.

wczoraj czytalam przypadek dziecka urodzonego podczas legalnej aborcji we Wroclawskim szpitalu , tam gdzie ja rodzilam, dziecko z wykrytym zespolem downa i wada serca, urodzone w wyniku wywolania poronienia w 23-24 tc 700g zylo, lekarze podjeli walke o jego zycie , jest na oddziale neonatologicznym. To prawdziwy cud, ciekawe co na to matka tego dziecka.

Sylka a czy zareagował jakos na ta zmianę ???? Bo niewiem czego sie spodziewać ???? Kurcze juz mi ręce opadają !!! Niewiem czy nie zrobic jej jakiegoś usg brzuszka :( bo ciagle sie spina marudzi a brzuszek ma miękki i mimo to baki idą :(

Magsus - ja właśnie dzisiaj zmieniam ale pomalutku mam Aptamil Pre ale poczytałam na forum kurcze w PL to mleko ponad 100zł raz ze ciezko dostać a dwa strasznie piszą że jest ciężkie dla malca tak więc postanowiłam pomalutku wdrążyć Nestle Alete Pre ale mniejsza o nazwy zostało mi Aptamila na dziś tylko i biorę raz jedno raz drugie i jutro już tylko Nestle i mam nadzieje że się juz bardziej nie pogorszy (bo chyba juz sie nie da)

Dzisiaj leń u mnie ... Nic mi się nie chce. Mały śpi i gdyby nie starszaki to ja pewnie też....
Sylka czytałam też o tym maluszku... Straszne jak taki maluszek musi być biedny, ńiechciany. Nie chcę oceńiać matki... Przecież dzieci rodzą się a potem też chorują i co wtedy taka matka by zrobiła... Trudny temat, ale wiem że nie zrobiłabym tak jak ona....

Hej laski :-)
Pustiszi kurde tak cie czytam i normalnie Ci wspolczuje, biedy Nikus tak sie meczy :-(

Magsus ja tez zmiebialam od razu i nic sie nie dzialo, ale pozniej odmienilam spowrotem bo mleko ktore podawalam bylo za ciezkie, mala mi robila zielona, bardzo smierdzaca kupke. Wrocilam do Aptamila i jest ok. i na zmiane podaje kropelki rozbijajace laktoze i Espumisan 100. Brzuszek nie boli bo mieciutki, dzidzi spokojne. Czasem pomarudzi ale tskie marudzenie to pikus w porownaniu z tym co przechodzilismy na poczatku.

KOCHANE ZYCZE WAM DUZO DUZO MILOSCI!!!

Magsus jak jest zle to od razu zmieniaj ... a hippa to comforta czy zwyklego kupujesz ? jesli comforta to sie nie przeraz bo beda zielone kupki bo sie szybko utlenia kupka jak zwyklego bedzie zolta ... oby pomogl

reklama
dziewczyny pomocy!
czy ktoras z was jeszcze plami (6 tydz pologu). Bylam juz u lekarza i kazal czekac do konca czy ustanie czy nie i wtedy sie zglosic, wiec do wtorku czekam... tydz temu "wyszedl" szew wewnetrzny i obstawiam,ze jeszcze rana sie w srodku zabliznia- stad ta krew. Nie ma jej duzo, ale ciagle jest... czy to sie juz nie skanczy?! łeee.e.... okropny polog!:wściekła/y:

Do góry