reklama

Styczeń 2015

ja też jestem zmarzluch,chociaż w ciąży stale mi ciepło, Antoś z mężem ciepłokrwiści,a Miki po mamusi uwielbia ciepło i gorącą wodę pod prysznicem i mąż wie,że jak będzie za zimno w domu to żyć mu nie dam (on pali w piecu):-p

reklama
Mi za rok przyjdzie zmierzyć się z przedszkolem...już się boję;)

agulqa dlatego kupiłam używaną za 500zł;) Szwagierce i kuzynce poleciłam Boscha tą co mają moi rodzice, bo suszą co drugi dzień i ideał - kosztuje ok 1600zł.

gosiane mam osobno pralkę i osobno suszarkę;)

Kasiekz nie ma się co bać tylko cieszyć :) dziecko strasznie dużo zyskuje na przedszkolu wg mnie nie ma to jak kontakt z gromada dzieci, gdzie każde jest inne niezła szkoła życia jak na początek :)

U nas na spokojnie Nina nigdy nie płakała do przedszkola poszła przed 2 urodzinami teraz do szkoły jeszcze jako 5 latka :-D ale ona to twarda baba hehe... Klasa fajna, wychowawczyni fajna wszystko git to najważniejsze :-) później zdjęcia jakieś wrzucę

A teraz uciekam teściowa do domu oddelegowac :-P

Doggi nabierzesz szybko wprawy. Moj jest z połowy pazdziernika to tez sie całą zimę bujaliśmy z takim maluchem. Ja dawałam mu 1 warstwę więcej niż sobie i było ok ale on ogólnie nielubił jak było za ciepło. W mieszkaniu tak samo nie mogło być za ciepło.

Jezyk masz rację z tymi 6 latkami... zresztą u nas to nigdy nie wiadomo kiedy coś zmienią. Mamy jeszcze 3 lata hehe

Kurcze maluch mnie kopie po szyjce :crazy::crazy::crazy: zaraz zwariuję bo to boli !

Gosiane a skąd wiesz ze po szyjce? Jak to czuć?
Co do ubierania, jestem pewna że jsk juz Stachu będzie to będę doskonale wiedziała co robić tak jak z Olą ale do tego czasu będę dramatyzowac ;)

My już w domku.
Tymcio mi się spłakał okrutnie na szczepieniu, ale na szczęście następne dopiero jak 5 lat skończy.
Teraz na pocieszenie włączyłam mu Gumisie i ogląda jak zahipnotyzowany, a ja zaraz idę się brać za moje tajskie curry.

Doggi Nikola urodziła się w październiku, ze szpitala wyszliśmy jakoś w listopadzie i już było zimowo.
W domu ubierałam jak Nulini body długi rękaw + pajac długi rękaw, a na dwór zakładałam dodatkowo jakieś cieplejsze spodnie i bluze i wsadzałam ją do śpiwora.
No i oczywiście czapka+szalik ;)

A my mamy domowe przedszkole ;-)

Właśnie gotuję zupę "wrzuć co masz w domu i zjedz" ^^ Czyli niby jarzynowa :-D

Doggi pewnie, że będziesz wiedziała!

Ja też straszny zmarzluch, choć teraz latem to ledwo co założę i już mnie poty oblewają :baffled: Uwielbiam dobrze ciepłą wodę pod prysznicem, tak z 39-40st. Mój mąż woli raczej 35-36 i ciężko nam się dogadać na wspólny prysznic :-D

Alecta, Tymek miał coś zaległe czy jakieś dodatkowe?

Nie chce mi się strasznie, ale chyba po zupce wezmę te moje dwie zmory na spacer. Młoda wczoraj przez drzemkę w dzień harcowała do 23 i to jej było mało! A ja już ledwo wytrzymywałam, bo o tej porze śpię albo leżę :rofl2: muszę je wymęczyć dziś.

reklama
Nie zazdroszczę Wam tych trudności ze snem, ja to mogę spać na okrągło tym bardziej, że żadnych obowiązków nie mam i nikt mi nie przeszkadza :-p dzisiaj znowu chyba z 11 godzin spałam. Sny co jakiś czas mam dziwne i głupie, erotyczne na razie się kończyły nie wiedzieć czemu :-p

LayDeek ja niestety też mam czasem zgagę w 2 trymestrze i niedawno odkryłam siemię lniane - gotujesz ziarenka , tworzy się glut i ten glut jak ostygnie pijesz - ja doraźnie lub po łyżeczce 2 razy dziennie. Niedobre, bo u mnie jakoś wywoływało odruch wymiotny (chociaż smaku nie ma, ale ta konsystencja...) ale za to działa i jest naturalne :tak:
Doggi właśnie u mnie się to sprawdza - w ciągu dnia mało czuję ruchy maluszka, ale jak poleżę wieczorem spokojnie to zaczyna brykać, ostatnie dwie noce też czułam przez sen, że nie spało tylko kopało :-) tyle marudziłam, że nie czuję ruchów, a teraz codziennie nawet po kilka razy, już tak od 2 tygodni :-D

Jak ubierać malca to też dla mnie zagadka ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak ja będę siebie ubierać późną jesienią i zimą! Bo teraz brzuch jeszcze mały, można naciągnąć t-shirty ale potem jak będzie zimno to co?? Taki wielki brzuch się przecież w nic nie zmieści?? A kupować ciążowe ciepłe to chyba zbankrutuję. Macie jakieś rady?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry