reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

reklama
witam sie i melduje..kiedy ja wami nadaze oo mamoo?? ja nie mam aplikacji na tel..wiec nie wiem kiedy kto pisze a na laptopie zadko jestem ..dzis jestem po nocce nawet ladnie zleciala bo polowe przekimalam na fotelu:D ..ale za to powoli mnie dopadaja wszelakie dolegliwosci ciazowe czyli zawroty glowy ,mdlosci nie poranne a calodniowe,brak apetytu a po jedzeniu malo przyjemne przytulanko z muszla klozetowa ..nie wyrabiam powoli..

Bada M - ja tez kawę pije codziennie rano i po południu:)
Miałas 2 cesarki i teraz bedziesz miała kolejna?

ja się własnei zastanawiam bo miałam 1 cesarke czy teraz też ją bede miałą jak było u Was? jak była 1 cesarke to jest to jakies wskazanie do kolejnej?

mi brzuch si e późno pojawił bo ok 5msc i był bardzo delikatny pamietam siedziałam raz w przychodni na poczatku czerwca 2 tygodnie przed porodem i w poczekalni kobieta zagadała do mnie i mowi no ja to już zaraz rodze a pani na kiedy ma termin? ja mowie ze za 2 tyg a ona w szoku i mi mówi że mały brzuch mam- Syn ważył 3160 także jakims olbrzymem nie był.
ludzie jaka jestem wypoczeta nie wiem co mam ze soba zrobic normalnie dzisiaj te 2 h rano ktore mi Syn podarował to niezla regeneracja..

a ja dziisaj z Synkiem cały dzien spędziłam u teściowej na dworze Victorek bawił sie na trawie:) jutro zamierzam mu basenik juz napompowac bo pogoda dzisiaj była piękna:)

tak siedze i myśle nam imionami dla dziecka i powiem Wam ze nie mam jakiegoś szczególnego imienia dla dziwczynki cięzko mi cos wybrac .. podoba mi się jak na razie tylko Greta z kolei mojemu mężowi nie... musze na hormony zwalic i chyba płakac przez 9 msc zeby była Greta;p jakby oczywiscie miała byc dziewczynka.

Aladynka ja nie myślałam nad imionami jeszcze, tak jak Ola zwaliła się na nas jak grom z jasnego nieba od razu byliśmy pewni, tak teraz nic mi na myśl nie przychodzi

Witam się i ja. Dopiero teraz, ale dzień dziś jakiś taki poprzestawiany.
Spałam chyba 4 godziny. Mi syn dał pospać, ale uaktywnił się chrapiący małżonek.
No i teraz też się Filipiasty rozszalał i dopiero zasnął.

Aladynka, nasze dzieci w zbliżonym wieku;)

Aladynka, po cc do sn zmusić Cię niby nie mogą. Ale też po cc można rodzić sn (o ile nie ma bezwzględnych przeciwwskazań).

O imionach nawet jeszcze nie myślę...

Nagotowałam zupy meksykańskiej na jutro :D i idę w kimono zaraz ;)

Jejku nie nadazam za wami...kiedy wy to piszecie :)
Aladynka po cc mozna rodzic pozniej naturalnie, wszystko jak w 1 ciązy jest traktowane, jesli nie ma przeciwskazań :)Kiedys podobno było tak ze jak była cesarka to pozniej juz tez...ale tez cc byly inne w pionie moze to mialo jakis wplyw. Sama jeszcze niewiem jakbym wolała rodzić heh nie zastanawiałam sie nad tym. Nad imionami tez jeszcze nie. Co do brzuszka ja miałam widoczny w 4mc, w 9mc nie był jakis wielki jak u niektorych kobiet, calkiem zgrabna pileczka, ale znam dziewczyne ktora miala w 9mcu brzuch jak ja w 4 wygladala jaky sie po prostu mocno najadla i miala wzdecie. chudziutka całą ciąże niewiem gdzie ta dzidzia jej wlazła ale urodziła zdrowego chłopca. Chyba bym jednak tak nie chciała, nie mogę się już doczekać ciążowego brzuszka:)

Aladynka u mnie w pierwszej ciąży cc ,bo odkleiło się przedwcześnie łożysko i krwotoku dostałam ,zakończyło się dobrze. Przy drugim porodzie moja gin wysłała mnie do szpitala 1 dzień po terminie,chyba ze strachu,żeby sytuacja się nie powtórzyła i ordynator kazał mi wybierać jak chcę rodzić,zapytałam co on o tym sądzi ,bo to on jest lekarzem,a on,że ryzyko przy porodzie sn jest i mam wybierać,w sumie wyszłam z gabinetu i stałam jak osłupiała i wtedy podeszła do mnie położna i pyta co i jak i to ona w sumie zasugerowała mi cc,bo mówi i tak jest pani pocięta,więc po co nacinać jeszcze krocze i ,że gdyby ona miała wybór cc to nawet by siè nie zastanawiała. I teraz też mam nadzieję na cesarkę.

heja porannie. booosz ledwie siedze. tak mi spac sie chce. Jak wstawalam o 5 i zylam tak teraz o 6 i chyba zmartwychwstaje ;/ no ale wieczorem tluke sie na lozku do polnocy. jak teraz ja mam takie problemy to jesienią-zimą umre chyba.

Alladynka ja tez mysle nad imionami. Dla dziewczynki podoba mi sie kilka : Laura, Blanka, Malwina, Amelia.aaaale niewiem jak nazwe. Napewno nie Amelka, bo u kuzynki jest, bo duzo Amelek, a moje musi być pierwsze w gminie ). Ł kiedyś powiedzial ze corke nazwiemy po naszych mamach. Obie mają na imie Jadwiga. niewiem czy teraz go pobić czy poczekac az brzuch bedzie duzy, zeby przypadiem oddac nie chciał. Z chlopakami mi sie udalo. Filip jest pierwszym Filipem u nas w gminie, do tej pory mimo popularnosci imienia jest ich 5 sztuk u nas. Oskar byl pierwszym. Kolejny urodzil sie w tym roku w kwietniu.

A wiec z automatu u nas odpadnie kilka imion.

Dla chlopaka gorzej, bo podobają mis ie rozne, ale jakos mi do mojego ziecka nie pasują. Jedynie Szymon ( po moim bracie ), Nikodem i Seweryn.

reklama
Witam i ja :-)
Masakra, chodzę spać po 21, bo ledwo na oczy widzę, ale z Tosią miałam tak samo...

Ja imiona już mam "wybrane", w końcu myślę nad nimi od lipca, czyli odkąd dojrzałam do decyzji o drugim dziecku ;-)

Bardzo chcę Remigiusza albo Anastazję, tylko też muszę odstawić scenę płaczu, bo Mężowi żadne się nie podoba, on się uparł na Kajetana, a mnie się od razu kojarzy "Kajtek bez majtek" :sorry2:

Na pewno imiona muszą być długie, co prawda dzieci nas przeklną, ale długie imię w połączeniu z naszym długim nazwiskiem brzmi bardzo "dostojnie", z resztą Antonina też długie, więc drugie dziecko musi mieć równie ciężko :-D

Miłego dnia!

Do góry