reklama

Styczeń 2015

Hej, witam się i przesyłam Wam słoneczko, bo u nas pięknie! :laugh2:

Całe lato upały, zero deszczu (ja oczywiście umierałam tak się źle czułam w tej temperaturze) a tu ostatnio słyszę w tv jakiś komentarz, że lato nas nie rozpieszczało ;-) Wiem, że w innych rejonach bywało różnie ale u nas takiego lata już wieki nie było :sorry2:

Ale miałam dziś ciężką noc:-( obudził mnie przed 3 ból żołądka i nie mogłam spać do 6... już nie wiedziałam co ze sobą zrobić, a nie chciałam P budzić, bo on do pracy i wiecznie niewyspany chodzi. Na szczęście po jakimś czasie małe się obudziło i fikało to czułam, że nie jestem sama :-)
Najgorsze, że w nocy nachodzą mnie różne głupie myśli, jak wstaje rano to już mam inne podejście, ale w nocy koszmar.

bada m współczuję tych wymiotów po glukozie, a Ty zawsze tak miałaś czy wyjątkowo teraz? Ja mam za tydzień w czw i już się boję.
Nulini gratuluję udanej wizyty u dentysty :-D a co do zgrzytania ja chyba też czasem zgrzytam, ale nie wiem co z tym zrobić, myslę, że to może być czasowo od różnych napięć emocjonalnych, może teraz po powrocie do przedszkola i z czasem minie?

agulqa ja cały czas myślę nad tym, czy macierzyński pół roku czy rok:baffled: Bo u mnie wyjdzie duża różnica w kasie... Tym bardziej, że jak wrócę do pracy to dojdą dodatkowe pieniądze z umowy zlecenia a w szkole automatycznie należy mi się podwyżka, bo zdałam egzamin na mianowanego po 3 latach stażu.
a myślimy przede wszystkim o tym, żeby uzbierać na kolejną ciążę bo pisałam już, ile te 9 miesięcy nas kosztuje...:sorry: Za długo nie będziemy chcieli odwlekać starań bo w tym roku kończę 31 lat i nie uśmiecha mi się, żeby oprócz ryzyka związanego z chorobą doszło jakieś duże wynikające z wieku... zresztą znając nas to nie wiadomo kiedy uda się zajść w ogóle... Na pierwszą ciążę czekaliśmy 2,5 roku, druga była dojść szybko, a ta obecna po 1,5 roku...

reklama
Hej,

Ja dzisiaj całą noc tak kaszlałam i dyszałam że mąż mnie do lekarza zapisał i kazał iść. Nie miałam wcale ochoty iść bo mój rodzinny jest tragicznie beznadziejny a tu jakaś starsza babeczka mnie przyjęła, dała leki, jeszcze skierowanie na krew, mocz i krzywą dała:) a miałam i tak robić płatnie. Także zadowolona jestem bardzo, pierwszy raz od dawna heh.

Moja mama np. nie przyznaje się nikomu że my się przez neta poznaliśmy z mężem tak jakby to było nie wiadomo co w dzisiejszych czasach. Ja poznałam męża 8 listopada, pierwszy raz widzieliśmy się 3 tygodnie później, pod koniec stycznia mi się oświadczył i w czerwcu był ślub;) a po 9mc Hania;) a najlepsze że po pierwszym spotkaniu powiedziałam że wiecej się z nim nie spotkam bo brzydki itd;) a ja to taka wielka księżniczka byłam haha;) wcześnie 5 lat z gościem co się bi okazał ale to już chyba pisałam.

McPearl i jak znosisz obecność swojego ex w rodzinie?? Bo ja sobie tego nie wyobrażam, mam taką awersję do swojego ex...

Ostatnia edycja:
Emilchen- ale macierzynski masz liczony średnią razem z nadgodzinami. No chyba, że nie masz w ogóle nadgodzin.

Doggi- cieszę się i jak za pierwszym razem byłam zła ze muszę praktycznie tydzień na to poświecić tak teraz jestem naprawdę zadowolona, że są pod kontrolą.

Ostatnia edycja:
Zdrówka dziewczyny! Trzymajcie się bo przed nami jeszcze ta wstrętna w choróbska ubrana jesień i trochę zimy nim się maluchy urodzą.
Ewi, nie jest tak źle. Po prostu go unikam i pojąć nie mogę jak moja szwagierka mogła go sobie za męża wziąć. Nasz związek długi nie był bo po pierwsze ja miałam jeszcze złamane serce po starej miłości, a po drugie zauważyłam że to palant. To typ furiata, a kobieta ma być posłuszna i słuchać się męża. Sorry, nie mój typ...

Może wiecie gdzie kupić getry ciążowe ale nie takie typowo bawełniane tylko jak grubsze rajstopy bez stóp. Miałam z gatty przed ciążą ale są za małe a sklep gdzie kupiłam zlikwidowany.

Odnosnie zgrzytania zebami. Na kontroli dentystka zobaczyla poscierane zeby w jednym kierunku. Mowi ze zgrzytam podczas snu na tle nerwowym.Przezylam szok. Owszem mialam bole glowy, migreny. Zrobilam aparat - nakladka na dolne zeby na noc za 200zl. Po tygodniu juz widzialam jak ją pozdzieralam-aaaa uswiadomilam sobie ze faktycznie zgrzytam!

Owsiki mialam wiecznie w zerowce. Moja mama miala juz dosc. Widac je golym okiem. Zawsze w kupie. Przy owsicy nawet na majtkach. Swedzi odbyt zawsze. Jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos w kupie nie widzial bialych ruchomych nitek przy owsikach. Nigdy nie zgrzytalam. Lek zawsze dzialal az za pare miesiecy znowu przynioslam. Dopiero w podstawowce minelo. Chyba jakies dziecko nas tam zarazalo. Za to sasiadki dziecko zgrzytalo. Dopiero w trzecim kale wyszla glisda ludzka. Po leku minelo i nie wrocilo.

Ostatnia edycja:
McPearl ja swojego byłego można powiedzieć, że mam w rodzinie i się zastanawiam jaką ja debilką musiałam być żeby z nim 1,5 roku się spotykać.
Na szczęście po przeprowadzce rzadko go widuje.

Jeżyk ja nie wiem jak to jest z tym macierzyńskim, ale moja koleżanka pracuje e urzędzie Marszałkowskim i na L4 miała wszystkie nagrody i premie wliczone, a teraz na macierzyńskim ma właśnie 80% i mówiła, że wyszło jej około 600 zł mniej niż na zwolnieniu.

Ewi mój mąż z wyglądu to zupełnie nie mój typ.
Mi zawsze podobali się szczupli wysocy faceci, ciemne włosy i oczy, a wyszłam za lekko łysiejącego już, z brzuszkiem, jasnymi oczami u 175 cm wzrostu hehe.
No, ale mimo tego, że czasem mnie strasznie wkurza to bym go nie zamieniła.
O właśnie przyszedł i pyta "co geju siedzisz i nic się nie odzywasz ".
I jak takiego nie kochać :-P

U mnie dziś na obiad krem z dyni - w końcu na rynku dorwałam niezłą sztukę :-D

elekta ja już kilka lat się zastanawiam co jaw swoim ex widziałam??? i jaka ślepa byłam... Przystojny był nie można mu tego zarzucić ale zachowanie tragedia w porównaniu z moim mężem. Mój też w ogóle nie mój typ heh, każdy jak go pozna mówi "Ale groźnie wygląda" a to taki miły, grzeczny, opanowany facet heh;)

reklama
Jeżyk ja wiem, ale teoretycznie średnia dochodu to średnia, a w urzędzie to tak samo jak w szkole posada państwowa.
Emilchen z tego co kojarzę to możesz iść na rok, a w międzyczasie możesz chyba skrócić do 6 miesięcy i wtedy dostajesz wyrównanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry