reklama

Styczeń 2015

karpanna u mnie na zaparcia działały specjalne czopki, nie zwykłe glicerynowe ale takie droższe EvaQ coś takiego, dozwolone w ciąży. Żadnych leków nie łykałam, bo i tak już biorę milion specyfików więc wolałam takie metody... Polecają też pić siemię lniane.

Dziewczyny właśnie obejrzałam filmik Rolf Larsen: Miracle of life, jest na YT, koniecznie z dźwiękiem. I ryczę jak głupia, chyba dopiero zaczyna tak konkretnie do mnie docierać, że po tych długich latach walki , łez, zwątpienia się udało... Dobrze, że sama w domu jestem, bo jeszcze przed chwilą nie mogłam się opanować...

reklama
AGULQA - przyjedź do trójmiasta to Ci załatwię albo sama zrobię :-p

KARPANNA - biedna :-( ja bym chyba do szpitala poszła żeby jakąś maść przepisali ... a imię piękne moje wymarzone ale mój się nie zgodzi :-(

Weźcie nie straszcie tymi dolegliwościami... ja póki co w końcu się super czuje oby jak najdłużej ...

Miałam wycięcie hemoroidów na NFZ przy znieczuleniu ZZO czyli tym co dają do porodu z tym, że większa dawka i nic nie czułam. Mogłam od razu karmić po zabiegu. Rano poszłam na oddział i wieczorem po obchodzie wyszłam.

O rety, ale tutaj dziś nerwowe...
Doggi chyba bym przywaliła głupiej babie!

Ja po porodzie miałam mega zaparcia i szczerze mówiąc mało co mi pomagało...brałam syrop o którym piszecie, czopki, dieta...aż chyba samo przeszło. Ale ból okropny...
Dobrze wiedzieć, że usunięcie hemoroidów jest na NFZ bo ja słyszałam że w PL jedynie prywatnie(zakładają jakąś gumeczkę i on sobie odpada po jakimś czasie - metoda Baarona czy jakoś tak)

Co do sesji...ja jeśli fundusze pozwolą będę chciała sobie zrobić już na samym końcu ciąży w formie aktów-moje marzenie...z młodym nie zdążyłam..

Jutro na 99% idę na glukozę, wszystko zależy od młodego czy będzie bardzo kaszleć w nocy i czy pójdzie do żłobka. Dzisiaj byłam z nim u lekarza i osłuchowo jest ok, pediatra stwierdziła, że do żłobka może iść. Przy okazji zrobię morfologię i mocz.

Elutka, Karpanna ja miałam usuwane chirurgicznie. Metoda gumkowa jest o tyle kiepska, że może dojść do gnicia tego kikutka. Ja poszłam na konsultacje do chirurga, on od razu zalecił zabieg i kazał się umówić w rejestracji. Miałam szczęście, bo zwolniło się miejsce i zabieg miałam po niecałym tygodniu.

Aaa do chirurga poszłam prywatnie, ale ordynatora szpitala gdzie zabieg był robiony.

Karpanna ja wczoraj skedzialam chyba z 30min bo nie moglam sie ogarnac :-[ jak juz dalam rade go tak bolalo ze myslalam ze wykorkuje :-(
Co do owocow mi nie zawsze pomagaja niestety....

Femme teraz juz pewnie sie nie ogarne ale w przyszlym roku planujemy wakacje w trojmiescie to wpisz mnie do siebie na sesje rodzinna ;-)

Elutka ojjj tez mam takie marzenie... akt w ciazy... ciekawe ile ktos by skasowal za to...
Co do badan to samo musze zrobic ale ja chyba w czwartek dopiero bo jutro nie ma kto ze mna isc...

agulqa ja jadę sama...też nie ma kto ze mną iść a w dodatku ja jestem z tych mdlejących na widok igły...
ja zagadałam do znajomego..ale jeszcze nie wiem ile mnie skasuje jakby co za taką sesyjkę

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry