reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2015

Witam wieczornie :-)nie mówcie o obżarstwie od nas dopiero goście wyszli,bo mieliśmy dziś przyjęcie urodzinowe synka i pękam w szwach :-p
co do kawy to ja piję 2 rozpuszczalne dziennie,ale pół kubka to mleko,raczej nie rzucę,chyba,że mnie odrzuci:zawstydzona/y:
i też mam ambicje zbytnio nie przytyć w tej ciąży,ale to się w sumie tylko tak mówi,a później jest,jak jest :tak:w pierwszej 20 kg w drugiej 18,kg a zaczynałam w obu z tą samą wagą

Ostatnia edycja:
reklama
Och, co mnie na noc brzuszek pobolewa, niedobrze.
Dziewczyny czy ktoras z was bierze Duphaston? Bo ja zaczelam jak zobaczylam II kreski. Czuje sie pewniej bo druga ciaze stracilam w 5 tygodniu.
A co do wagi, z synem przytylam 13 kilo czyli ksiazkowo a teraz pewnie bedzie wiecej bo waga wyjsciowa znacznie wieksza niz byla:zawstydzona/y:.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kilo, ale straciłam zraz po porodzie. No niestety potem sobie pofolgowałam i troszkę sobie pofolgowałam i startuję z wagą 3+.
Maksika, ja w ciąży z Filipem brałam, bo straciłam pierwszą ciążę, a teraz ze względu na plamienia na początku luteinę, bo lekarz stwierdził, że to to samo, a tańsze. Nie wiem, nie znam się, robię co każe.

Ostatnia edycja:
ja biore duphaston i końską dawkę progesteronu na podtrzymanie bo też w 5tyg straciłam:( Widzę że to nie tylko mi się ssanie włączyło:)

Witam się wieczornie, widzę ciężaróweczkio jedzonku piszecie :tak:
W pierwszej ciązy na oko przytyłam 20-25 kg nie weim dokładnie, bo mnie gin nie ważył ( byłam strasznie chuda, teraz już nie jestem :p)
Teraz mam ambitny plan przytyć normalnie czyli ok tych 12-13 kg i maluszek chyba mi chce w tym pomóc bo muli mnie niemiłosiernie i mam zawroty głowy, jem bo wiem że musze coś podziamać. Kawy nigdy nie piłam, ale jak ciśnienie jest wyjątkowo denne to sobie popijam coli troszkę i od razu mnie się lepiej robi.

Hej.. pewnie nie bede czestym gosciem, ale tez sie przywitam. Wczoraj pisalam, ale chyba forum sie zawiesilo i nie moglam dodac odpowiedzi:D. Ostatnia miesiaczka 29 marca, 30 dniowe cykle, termin na 3 stycznia.

To bedzie nasze drugie dziecko, mamy 2-letniego synka (no nie liczac 5 letniego psa:D). Czuje sie super, odrobine wrazliwa jestem na zapachy, biust sie ujedrnil:D Jedyne z czym mam problem, to skora plecow..echh..

W pierwszej ciazy przytylam 14 kg, nie mam zamiaru przytyc wiecej. Kawe pije jak zawsze 2 dziennie (w pierwszej ciazy mnie odrzucalo przez pierwszy trymestr, wiec nie pilam).

USG musze sobie zalatwic (nie mieszkam w PL).

Pracowac zamierzam tak jak w pierwszej ciazy do 3 tyg przed porodem (pracuje bardzo duzo niestety).

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze bezproblemowych ciaz:)

Ja też bez kawy jestem żywym trupem...

Co do wagi w obu ciazach przybralam 25kg+, dziwiło mnie to trochę, bo nie objadalam się, pewnie część to woda. Na szczęście obie ciążę zaczynałam z podobnej wagi :) Teraz troszkę tych kg mi się przybralo... Choć nadal jestem w normie wagowej to nie czuję się z tymi cyframi najlepiej :p podejrzewam nieszczęsną tarczyce, muszę się wybrać na badania, a że najlepiej z rana i na czczo to zostaje sobota, by mąż z dziećmi został :)

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam tylko 9 kg - ale to pewnie temu, że moje dziecko przyszło na świat 17 maja a ja 16 byłam jeszcze w pracy. Tak się wybierałam na to L4 że nie umiałam się na nie wybrać. Wtedy pracowałam jako rejestratorka medyczna, więc ruchu było dużo. Teraz jestem zatrudniona gdzie indziej, i pewno nie wytrwam już tak długo - głównie ze względu na starszaka, ale zobaczymy jak będzie :)

reklama
Ja pewnie szybko uciekne na l4, bo pracować mogę też w domu :) a i z moim ancymonem więcej czasu wakacyjnie spędzę :)

Do góry