reklama

Styczeń 2015

Hej dziewczyny :-) Moja budzi się raz w nocy na jedzonko, później to już ok. 7 rano. Zdarzają się oczywiście sytuacje wyjątkowe, jak dziś, kiedy jej się w nocy spać odechciało, ale poleżała godzinkę i usnęła. Maja zjada mało, bo max 120 ml co ok. 3 godziny, więc często... Zaraz czeka nas zmiana mleka na te następne, karmimy się Bebilon ha 1, a teraz będzie Bebilon ha 2 .... U mnie są duże problemy z kupnem tego mleka, a z dwójką jest gorzej, niż z jedynką :eek: Czy któraś mama też karmi tym mlekiem i ma problem z dostępnością ? Ilekroć nie pytam lekarzy o zmianę na inne, to mówią, że to jest dobre, a jakoś mi się nie uśmiecha jeździć po mieście i śmigać po aptekach internetowych w poszukiwaniu mleka :no:
Ja prałam w Dzidziusiu, ale niedawno zmieniłam na Perlux - ładnie pachnie, lepiej dopiera i w ogóle jakieś takie przyjemniejsze to pranie po Perluxie, ale problem z plamami od marchwi i tak jest...
W czwartek byliśmy na szczepieniu - w końcu... bo to druga dawka dopiero i ostatnia chwila na rota. Maja waży 7360 i ma 68 cm dł. Po szczepieniu na szczęście bez żadnych nop-ów, ale i tak mi się dziecko coś psuje troszkę, jakaś niecierpliwa się zrobiła i rozprasza się wszystkim bardziej.... :confused2:

reklama
Piorę w loveli, ale to dlatego, że mam zapas i jak piorę to wszystko co mi pasuje wrzucam (czyli moje i dziewczyn ciuchy też ;) ).

Ciekawostka taka:
Skład preparatów do początkowego żywienia niemowlątuwzględnia specyficzne potrzeby żywieniowetego okresu życia i w całości zaspokaja zapotrzebowaniena wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Preparaty tego typu można podawać równieżw późniejszym wieku. Preparaty do dalszegożywienia przeznaczone są do zaspokojenia potrzebżywieniowych dzieci w okresie, kiedy wprowadzasię pokarmy uzupełniające. Wymagania co do stopniamodyfikacji są dla tego typu produktu znaczniemniejsze niż w przypadku preparatu do początkowegożywienia.
źródło
Tak więc jak trochę dłużej 1 dostanie to tragedii nie będzie - w razie gdyby były problemy z kupnem.;-)

Hej,
Nulini -gratki dla Ignasia z okazji pierwszego ząbka :-)
Suseł - super że udało sie ze żłobkiem.
Moje dziecko też się "popsuło". Budzi się co noc o 3. Czasami pójdzie spac odrazu, czasami jest walka. Z jedzeniem tez zle. Był moment, że jadła co 3-4h po 150ml a i zdarzało sie wiecej. Teraz 150 to tylko w nocy, a w dzien max 120 i to z bólem.
Nie mogę juz jej zostawić spokojnie na kocyku, bo zaczyna mi pełzać do tylu. Wczoraj zlazła z maty na podłogę i skończyło sie to uderzeniem głowa i wielkim płaczem. Wymyśliliśmy patent:
ImageUploadedByForum BabyBoom1435131659.299958.jpg

Teraz mogę ja zostawić :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435131659.299958.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435131659.299958.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 77
miłego:happy:u nas noc dobra ,jadł tylko o północy i 5 rano,a o 2 dałam mu pić i spał dalej,ale jest tak "dobrze"bo mu nic wczoraj oprócz mleka nie dałam,jak zje coś poza tym to są bóle w nocy i nie ma spania,teraz śpi już 2 godziny :-p

Lay super pomysł na "kojec" :-)

Nulini gratki dla Ignasia :tak:

agulqa sto lat dla Roberta z okazji pół roczku :-)
ja już w lovelli nie piorę tylko w persilu sensitiv:tak:a na plamy z marchewki i tak vanisch trzeba lać ,bo nie ma szans na spranie tych plam

Ostatnia edycja:
Lay- patent super, kto wymyślił? mój ma matę rozłożone na środku pokoju bo też taki mobilny jest.

Chciałam przejść już na persil sensitive bo ona mi pasuje ale nie lubię proszków a w żelu chyba nie ma do kolorów tylko do białego. Ktoś się orientuje bo go kupuje?

A serie Dzidziuś ktoś używa?

Używacie płynów zmiękczających jak tak to jakich?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny :-) to chyba tak zrobię, przynajmniej łatwiej dostępne ...
Chyba i ja na Persil sensitive przejdę, bo ogólnie lubię Persil i używam do prania "dorosłych" ubrań. Uczulenia na pewno Maja nie ma, bo przecież przytulamy ją, leży w naszej pościeli itd. i nic się nie dzieje...
Lay ale masz fajną pływaczkę :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry