reklama

Styczeń 2015

Witam z rana.

Dziś w końcu prawie mnie plecy nie bolą, położyłam się wcześnie spać obłożona poduszkami i jest duuuzo lepiej :)

Chyba mnie zaczyna łapać syndrom wicia gniazda bo siedzę i tylko myślę co i jsk z pokojem zrobię, jakie mebelki jaka pościel i już się stycznia nie mogę doczekać :)

Ola przyszła dziś rano do mnie do łóżka jak zwykle przywitała mas swoim słodkim dzień dobly mamusiu i tatusiu i podeszła pociągnęła mi sukienkę w której śpię i daje mi buzi w brzuch i mówi "tobie Tachu tez dzień dobly, będę ci się podobać bo mam długie włosy" :) leje z niej ;)

Karpanna a widzisz mówiłam ze to musi być pomyłka :) super ze wszystko ok :) teraz leż i odpoczywaj niema co się forsowac mały zapier.dziel czeka nas od stycznia ;)

alecta to przez ciśnienie pewnie źle die czujesz dość mocno załamała się pogoda wiec z tym ciśnie poszło. Rozmowa mnie powaliła :)

reklama
alecta - jakby tak policzyć bez skrajnych to tylko 4 dni pracy ;)

karpanna - nie możesz złożyć jakiejś skargi na tą lekarkę?

doggi - cudowna ta Twoja córa! :) Już się nie mogę doczekać kiedy mój tak zacznie mówić :)

Kiedy dzieci zaczynają mówić? Bo mam wrażenie, że mój jak na swoje 15 miesięcy to jakiś taki mało rozgadany jest. Non stop papla po swojemu ale z normalnych słów to mówi tylko: mama, tata, baba, dziadzia, ciocia, dzidzi, nie, nie ma, ka (tak), dzie (dziękuję i dzień dobry w zależności czy kiwa do tego głową czy nie). I.. to chyba tyle.

Na razie tłumaczyliśmy, że mama ma w brzuszku dzidziusia. Pytamy: co mamusia ma w brzuszku? Antoś odpowiadał: dzidzi. Dzisiaj go podeszłam z innej strony i pytam: gdzie mamusia ma dzidzi? Rozłożył te swoje łapki na boki i mówi "nie ma".

Nieobecna no niestety mogę sobie tylko niedzielę odjąć, bo wolna :/

Co do mówienia to Nikola zaczęła ładnie mówić zdaniami jak miała 2 lata z kawałkiem, a Tymko do tej pory jeszcze dużo po swojemu mówi, chociaż powoli zaczyna już zdania sklejac

nieobecna moja bardzo późno zaczęła (juz się zaczęłam martwić bo pną tylko jakieś pojedyncze słowa) ivjak naprawdę 2 lata i 3 miesiące zaczynała mówić coraz więcej z dnia na dzień coraz więcej słów a 2,5roku nagle zaczęła zdania tworzyć wiec tak jak nic nie mówiła tak nagle przez 3 miesiące zaczęła nawijac jak szalona teraz ma 3 lata i buzia jej się nie zamyka co prawda czasem trudno zrozumie. O co jęk chodzi ale cały czas się uczy i mówi coraz wyraźniej :)
Ale dziecko dziecku nierówne u mnie było tak ze ja juz zaczynałam gadać jak miałam niecały rok i mama mówi ze jak miałam około 15 miesięcy to już gadałam jak stara za to mój brat 1,5 roku starszy ode mnie ja juz dawno mówiłam a ob tylko mama i tata wiec reguły nie ma

Haha ueielbialam jak Ola tak rozkładana rączki i mówiła nie ma to takie słodkie :)

Doggi ja dziś słyszałam od rana wołanie "Mama am" Cudowna jest Twoja Ola

Nieobecna chyba na 18 miesięcy dziecko powinno mówić co najmniej 8 słów. Więc jeszcze ma czas żeby się rozgadać. Moja córka akurat dużo mówi, ale ja też szybciej mówiłam niż chodziłam. Dominika za to wie że dzidzia jest w brzuchu i robi jej cacy i daje buziaka, ale tylko gdy jej się zapytasz właśnie "Gdzie jest dzidzia?"

Karpanna super, że wszystko okazało się w porządku. Ile lat mają Twoje dzieci?

Córunia już po śniadanku i ogląda swoją porcję Teletubisiów;-) Chyba wyrodna matka jestem, bo mnie cieszy że załapała jakąś bajkę. Zawsze to 20 min dla siebie.... Ile rzeczy można zrobić w tym czasie (albo bezkarnie posiedzieć na forum:-D)

Tasia musze przyznać Ola słodziak i poza tym ze bałam się drugiej ciąży tak bałam się tego ze ola taka fajna nam się udała i postawiła stachowi wysoko poprzeczkę ;) co do bajek widzę ze dzieci swoją przygodę z bajkami lubią zaczynać od teletubisiow ola tez zaczęła się ta bajka intetesowac potem już poszło z górki ;) żadna wyrodna ja wychodzę z założenia że my sobie lubimy coś pooglądać to czemu dziecko nie może jedna Baja krzywdy nie zrobi :)

Hey, ja leżę w łóżku i nic mi się nie chce, czyli dzień jak codzień :)
Co do bajek to Konrad zaczął od Ciekawskiego Georga i do tej pory lubi go oglądać.

Doggi dobrze, że dziś lepiej. Tylko znów się nie napracuj. Ta Twoja Ola to rzeczywiście słodziak :)

Nieobecna mój długo gadał po swojemu. Jak szedł do przedszkola to jeszcze miał ciężką mowę. Teraz za to gada jak najęty i czasem mam chęć wrócić do czasów gdy mało mówił :)))

Karpanna dobrze, że wszystko ok. Oszczędzaj się na ile to możliwe.

Aob my jedziemy nad morze dopiero 9 sierpnia więc pogoda pewnie jeszcze tysiąc razy się zmieni :)

Doggi a wiesz co mam takich znajomych co wszystkim opowiadają, że ich synek TV nie ogląda. Oczywiście takim tonem powiedzą, że człowiek czuje się malutki i głupiutki. Tylko, że mieszkają z rodzicami i rodzeństwem. Koleżanka obiadów nie gotuje, nie sprząta, więc ma czas na dziecko.

Aza u nas jakoś nie przechodzą bajki "rysowane". Jeszcze na jakimś filmie dla dzieci typu "Kieszonkowy dziadek" oko zawiesi.

Agulqa- na zwolnieniu na pewno nie możesz iść do jednej pracy, a do drugiej nie. Zakład pracy może Cię sprawdzić.

Karpanna- super wiadomości, to teraz kochana lez jak najwięcej i niczym się nie przejmuj.:)

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

reklama
aob, ja z goframi poczekam na wczasy, u mnie w mieście nie ma dobrych :-( A w kwestii kolejki wczoraj zostałam miło zaskoczona, poleciałam do Tesco po jedną jedyną pekinkę, kolejka przy kasie i pani mnie wpuszcza przed siebie, bo miała cały koszyk, a ja jedną kapustę. No aż mi kopara opadła! Rzadko się zdarza... Matko, ja czosnek walę do wszystkiego, UWIELBIAM!

AZA, uwielbiam jajecznicę z pomidorami! Ale o takiej godzinie nie mogłabym jeść, wczoraj te naleśniki jedliśmy przed 21 i nie mogłam usnąć, taki miałam żołądek pełny :-( Nie mogę jeść po 20 :-(

agulqa, to co to za masazystka??? :szok:

karpanna, teraz powinnaś z mężem iść do durnej baby i zrobić borutę na całe miasto!!! Co za durna krowa!!! Dobrze, że jesteś spokojniejsza :tak:

alecta, genialna córa! :-D A mnie się często w głowie kręci :baffled:

Doggi, słoooodko :-D Tosia tylko chodzi i powtarza, że będzie Tosia i Gucio i ona będzie stalsą siostlą :-D Matko, wicie gniazda??? :szok: Ja jeszcze nawet napadu zakupowego nie mam :-(

nieobecna,
już kiedyś pisałam, Młoda miała 32 miesiące jak poszła do przedszkola i nie mówiła NIC, pokazywała palcem, co chce, a tak to tylko mama, tata, baba, etc. Rozgadała się w przedszkolu dopiero, ale dłuuuugo była niemową... Teraz nadrabia...

U nas Teletubisie były bleee, Młodą tylko Reksio interesował :-D Długo długo nic, tylko Reksio :-D
Później Ciekawski George, Świnka Peppa i Dora, teraz Gumisie lubi ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry