reklama

Styczeń 2015

\zjeżdżalnie nudne wg mojego męża ale my zawsze lubilismy hardcorowe atrakcje :)

To rozumiem, że za rok w wakacje jedziemy we dwie rodzinki do Energylandii???
Mój mąż co prawda na nic nie wsiada, bo się boi, ale dla mnie wesołe miasteczka to raaaj na ziemi :-D

kasiekz, ja póki co w ogóle nie gadam o TIRach, bo musiałabym Was tu zagadać na śmierć :-D:-D:-D

A ja jak ległam o 9, tak wstałam przed 11 :eek:
Idę się ogarnąć, bo w moim stanie to kosmetyczka miałaby 2 dni roboty :confused2:

reklama
Witam mamusie :happy: u mnie słoneczko wychodzi,z czego się cieszę,bo jestem stuknięta i poprałam część ubranek dla Gniewka,jak wyschną to schowam i później tylko żelazko i do komody,bo nie wyobrażam sobie kiszenia tych ubranek później na suszarce w domu,a nie mam strychu lub czegoś takiego
Nulini niezła bryka
kasiekz kciuki aby było lepiej &&&&&;-)
Doggi podziwiam,ze tyle atrakcji zapewniasz Oli,moje chłopaki poszkodowane w tym roku przez ciąże mamy-nic mi się nie chce :-p

hej, u nas dzisiaj trochę chłodniej więc super :-D ale deszczu nie widziałam od tygodni, chyba tylko jakieś dwa razy lekko pokropiło :sorry:
Lato w sumie wymarzone na wypady nad jezioro, pierwsze takie od lat a ja uwięziona w domu :sorry: ale nic to, najważniejsze, że dzisiaj zaczynam19 tydzień a wczoraj weszłam w 5 miesiąc :-)

jezyk wszystkiego najlepszego dla Cypriana bo widzę w kalendarzu, że ma imieniny ;-) super, że wracacie do domu.
nieobecna jak ogarniesz to pisz co tam
Nulini podziwiam za te TIRy ale do tego trzeba też mieć charakter, zawsze mi się kojarzyły z silnymi babkami :tak:
Doggi Ty i tak aktywna jesteś bardzo! Nie powinnaś trochę więcej leżeć?
:sorry:
kasiek
oszczędzaj się ile możesz. Ja chyba też mam mieć właśnie przodujące :-( tak powiedziała lekarka, nastraszyła i kazała jeszcze bardziej się oszczędzać. Ja nic naprawdę nie robię, ale przy małym dziecku sobie nie wyobrażam takiego trybu życia prowadzić.

My jak pisałam teraz wstrzymujemy się z wszelkimi wydatkami bo nie ma za co kupować, ale wczoraj myślałam, że padnę z mojego męża - jak zobaczył moje cycki na pół wychodzące z miseczek - komiczny widok - to stanął i lekko przerażony mówi,: chyba musisz sobie kupić nowy większy stanik :laugh2:

Aaaa i oczywiście ruchów jeszcze nie czuję...a byłabym spokojniejsza, gdybym poczuła dziecko co jakiś czas...

Witam się dziewczyny :)
emilchen
spokojnie na ruchy w pierwszej ciąży czeka się trochę dłużej :tak:
Ja w tej c. poczułam dość szybko - bo ok 14-15 tyg, ale za to są od czasu do czasu, teraz dopiero pojawiają się częściej i świrowałam wewnętrznie troche przez to :)

Zaczynaja mi się durne sny do tego :/ dziś o 5 rano sprawdzałam w necie czy fenyloketonurie można wykryć na usg połówkowym ... bo mi się tak przyśniło :P (ale to tylko z krwi wychodzi dziecka). No i śniło mi się że sisior będzie :)

w leginsach chodzę całorocznie, coś mi się skóra przewrażliwiła i większość moich jeansów mnie "gryzie" :/

Ostatnia edycja:
Żelka wiem, dziewczyny też mnie uspokajały, ale jak czytam posty na naszym wątku to większość, nawet tych co pierwszy raz w ciąży, już coś tam odczuwają. Albo może nie umiem zidentyfikować :sorry:

Indi :-) ja bym była po prostu spokojniejsza, ale pocieszam się, że po pierwsze faktycznie jeszcze mam czas a po drugie moje dziecko jest z tych spokojniejszych, nigdy na usg nie skakało. Mam tylko nadzieję, że temperamentalnie a nie na ciągłym haju po wszystkich lekach, które biorę.

Nulini koniecznie uwielbiam takie atrakcje :)

Bada musimy ją jakoś zająć bo ją roznosi jsk siedzi w domu

Emilchen w basenie się nalezalam więcej niż w domu :) juz nie mowie o tym jak mi odciążylo krzyż
Co do ruchów moja koleżanka ostatnio mówiła mi ze w 22tc poczuła a wcześniej nic a nic! Inna w 20 z hakiem i tez wcześniej nic nawet sporadycznie. Nie masz się czym martwić każda z nas jest inna i inaczej odczuwa

Chyba do 24tc masz czas, żeby poczuć pierwsze ruchy, albo może być tak że identyfikujesz ruchy dziecka jako ruchy jelit ... a może być i na odwrót, że ruchy jelit dziewczyny odbierają jako ruchy malucha. Jeszcze jak masz dodatkowo nisko ułożone łożysko, które umiejścowione jest na przedniej scianie brzuszka to tym bardziej się nie martw bo ono utrudnia odczuwanie maluszka :tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry