• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny, nie straszcie z tym ZUSem... przy pierwszej ciąży miałam normalną umowę o pracę a teraz jestem na działalności. Co prawda mam dobrą księgową ale boję się różnych opóźnień, kontroli itp. Księgowa mówiła mi, że to jak ZUS płaci zależy też od tego jak się ma wystawiane zwolnienie- jak jest na miesiąc to płaci za miesiąc, jak co 3 tygodnie to płacie za 3 tygodnie itp.
Ja też czuję, że chodzę już jak kaczka, często też boli mnie jedna noga- jakby w biodrze.
Jak było lato to Nina często budziła się na picie, musiałam wstawać i jej dawać- jeszcze nie wpadła na to że może w nocy sama wstać z łóżka, może to i lepiej, nigdzie nie wyłazi, nie przychodzi do nas w nocy. Ale teraz ograniczam jej picie wieczorem i w nocy bo staram się odzwyczajać ją od pampersa w nocy. W dzień nie nosi już pieluch od prawie 2 lat ale w nocy dalej są zsikane. Po prostu nie budzi jej to jak jej się chce siku, nie potrafi też wytrzymać całej nocy sama. Sadzam ją więc na nocnik przed jej spaniem, potem naszym- po jakiś 3 godzinach, a potem zaraz po obudzeniu. Jak nie pije wieczorem i w nocy dużo to pielucha sucha, ale jak się opije to jest potop.

reklama
Hej,

Ja nie wiem jak Wy znajdujecie tyle czasu na forum. Czy ja jestem taka nie zorganizowana czy co!

Upiekłam właśnie ciast z borówką, zrobiłam paznokcie i ległam przed kompem. Zaraz muszę obiad szykować. Mam barszcz czerwony i zrobię placki z cukinii;)

Stokrotka będziesz miała bliżniaki??

Ja ostatnio byłam w biedronce i leżały dwa chleby i podchodzę do tego chleba i podbiega babcia i mi wyrywa mówiąc że jej dwa potrzebne a mieszka daleko a ja młoda to sobie mogę kupić rano. Stałam jak wmurowana, jakby mi języka zabrakło. Po czym podeszła ekspedientka i dołożyła świeżego chleba bo pieką na miejscu haha. Mina babki bezcenna.

jezyk ja mam net w telefonie i nad morzem miałam i nic nie umiałam napisać. Tylko wpisy czytałam. A jak zrobić żeby jeszcze info o wpisie dostawać to w ogóle pojęcia nie mam.

A jak wchodzisz na stronę? Bo ja sobie sciagnelam aplikacje BB na tel. i nie wchodze tak jak np w laptopie przez stronę głowna. Tylko w tej aplikacji nie widać suwaczkow, ale zdjęcia itp.już są

Stokrotka bedzie dobrze!;)

Karpana gratki udanej wizyty:)

Doggi dobrze ze nerki juz czyste!

Moja nigdy nie budzila sie na jedzenie czy picie. Nie licze cyca do 2miesiąca. Jedynie przy bolesnym ząbkowaniu dostawala zimna wode jak sie przebudzila bo jej ulge przynosila. Chcialabym miec drugie dziecko takie same:p Z drugiej strony wszystko obojetne aby zdrowe i szczesliwie urodzone:)

Jak wpiszesz stronę głowna w tel.to tam powinno być czy chcesz pobrać aplikacje. I już. Powiadomienia same przychodzą ale musisz mieć cały czas internet włączony w tel. Ja jade przez Wi-Fi :)

reklama
Kupujecie już wyprawkę dla maluszków?? My nic nie mamy po dziewczynkach i wszystko musimy od nowa. W zeszłym roku ostatnie sprzęty w tym łóżeczko oddaliśmy mojej koleżance.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry