reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2015

Ja bym chętnie poszła do kina, ale nie mamy jak.
Teraz jak jest moja mama to nie ma Ł, a jak on wróci to ona jedzie.

reklama
Jenn mi lekarz i położna mówiły żeby w dzień budzić na jedzenie żeby jadł dzieć co 3h max w nocy nie trzeba ba nawet nie powinno się budzić ale w dzień koniecznie

My z T tez Sue di kina wybieramy ale jakoś dotrzeć nie możemy :( cudem udało nam się urwać na kolacje rocznicową tzn Tomkowi bo ja zostawiłam dzieci mojej sis i wyszłam ale u T w pracy był taki młyn ze mimo że braciak przyjechał go zastąpić to oboje zostali bo taki kocioł był mieliśmy być na 19.30 a dotarliśmy na 21.30 :p

Sprite matko jak mi tkmaxa brakuje :( jak mieszkałam w poznaniu codziennie potrafiłam tam iść a teraz taaaaka posucha :(

A u mnie dziś znów happy monday robimy ;) koleżanka wpada na jacka d. Miodowego z colą :D cieszy mnie to bardzo bo wczoraj miałam.w domu dwójkę młodych gniewnych to sobie dziś odreaguje :)

Doggi, jak to robisz ze karmisz cycem a udaje ci sie napić alko????

Sprite, słyszałam ze w galerii otwierają. Tylko kiedy? Tez chce sue wybrać :-)

Z tym alko to jest tak (położnej specjalnie pytałam) ze alkohol bardzo szybko trafia do pokarmu juz po około 10-15 min i jak np wypilo się lampkę wina czy drinka to spokojnie fo następnego karmieniu śladu po tym już nie ma. Natomiast przy większym upojeniu trzeba czekać tak długo jak czujemy w sobie to alko. Jak gruba popijawa to i cały dzień trzeba czekać ale tak jsk my z A pijemy 3-4 drinki i kończymy o północy to rano juz mleko bez alko. Ja sprawdzam alkomatem ;) no i ja nie karmie cyckiem ja odciągam cały czas zawsze po karmieniu odciągam porcję mleka i mam tyle tego mleka w zanadrzu ze i dwa dni bym mogła nie odciągac a Stachu miałby jedzenie :p

Doggi mi położne i lekarze w szpitalu mówili żeby noworodki wybudzać aby jadły co 3 godziny, a tak to niemowlaki już ze spokojem co 3-4 godzin. Piotruś bez jedzenia dłużej niż 4 godziny nie wytrzyma, należy do tych których wybudzać nie trzeba :) Teraz po tych 4 h zjadł prawie 180 ml..

A do kiedy dziecko jest noworodkiem? Mi położna jeszcze tydzień temu mówiła żeby wybudzać (mój dopiero sobie przypomina ze jest głodny strasznie jak go obudze sam z siebie nie wstanie)

180 wow mój nawet jak w nocy śpi 6,5h to zjada max 110 a 120 od święta Je anorektyk mały :p ola to jadła do bólu. Tyle ile jej dałam tyle piła dałabym pół litra mleka tez by wypiła w miedzy czasie trzy razy by rzygała ale dalej by szukała mleka i teraz kluska :p Stachu postanowił trzymać linie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Doggi noworodek do miesiąca

Ja już nie wybudzam, małemu zdarzyło się w nocy przespać 5 godzin a w dzień najdłuższa przerwa to chyba 4 godziny...

Megami nóżki ma schowane, dobrze widzę?? bo Maruś też przecież duży, mieści się?

Do góry