reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A my mamy znow jutro szczepienie!To juz 12 tygodnie-nie moge uwierzyc!!!!W niedziele Zuzik bedzie miala 3 miesiace!Sama chyba zaraz stane na wage i zobacze ile to moje male szczescie wazy "domowo" a ile jutro u lekarza....

reklama
ladnie dzieciaczki jedza i rosna tak ma byc!!!:)moj Kuba tez je za dwoch czasem o mam wrazenie ze ani kropelki nie zostawil w tym cycku i daje mu drugiego jak potrzebuje i juz zwykle nie wyje go do konca:-Dnie daje rady chlopak :-)my jutro idziemy na bioderka oby usg wykazalo ze all jest si:tak:
Joaaa to milej podrozy mam nadzieje ze bedzie all si i uwazajcie na siebie!!!!!:-)

Cudne te nasze dzieciatka!!!
Masiu- gratuluje i czekamy na opis jak u ciebie to wygladalo wszystko?
Oczywiscie najwazniejsze zdjecia Leonka-juz sie nie moge doczekac!!!!
A dom mamy caly w drewnie- wlasna robota- przez rok jezdzulismy weeken w weekend ponad 130 mil w jedna srtone i zwozilismy dechy, potem zrywalismy sufity, sciany i podlogi i kladlismy te obrobione dechy zeby poczuc sie jak w Zakopanem hihih.
I znowu mialam tysiac rzeczy w glowie a jak was doczytalam to zapomnialam : P
Co do kupek- Dominiczka robi okolo 5 na dobe i sa zolte z grudkami i czasem jak ja karmie to laduje takie bomby w pieluche ze musze ja przebierac bo wychodzi bokami heheeheh
Co do odwiedzin to my juz prawie zaliczylismy wszystkich znajomych- nawet wczoraj wieczorem byli z wizyta. Czekamy teraz na gosci z Polski bo zaczynaja sie powoli zlatywac na chrzciny. We wtorek chyba przylatuje szwagier- tez ktory chcial z nami na pol roku zamieszkac jak jeszcze bylam w ciazy- pamietacie ???? hihihi
A to zdjecie z wczorajszych odwiedzin a za chwile znajde ze szpiatala dla porownania jak sie D zmienila

Załączniki

• Picture 1089.jpg
    Picture 1089.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 47
Według naszej domowej wagi moje cudo waży 5100!To jest 2kg wiecej niz przy urodzeniu!Od najnizszej wagi urodzeniowej troche ponad 2 kg.Czyli ksiazkowo dalej rosniemy.I nie ma co sie martwic,ze wasze olbrzymy juz 68 nosza!!!!moja kruszynka moze byc nieco mniejsza!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zaczyna mi lekko odbijac.Glupawka tak zwana.Mile witana i bardzo kochana :-) A mialo byc dzisiaj kiepsko z nastrojem ze wzgledu na pogode i cisnienie-tak mowili w TV.Jak zwykle glupota.Jak i te wszystkie ataki zimy,ktorych od listopada bylo przynajmniej 30 a ja sniegu nie widzialam nawet....I ten kolejny atak zimy objawia sie u nas 12C!Moze i jest troszke zachmurzone niebo ale i tak,jak zwykle,idziemy na spacer.I idziemy wykupic Emle.Mam nadzieje,ze bedzie dzialac!

Wiktorek słodki:tak:a ile ma grzechotek........oczopląsu można dostać:-D:-D:-D
Agnie świetna stronka.już sobie do zakładek dodałam:tak:.Nie wiem jak to jest u Was ale u nas trzeba się zapisywać.....tak jak na normalną wizytę.

A Oli od porodu przybrał 1495g.........a 20.03 skończy 3 miesiące:tak:-wiec nie książkowo:baffled:ale to ważony na takiej wadze domowej-taka stara jak w szpitalach.W czwartek idziemy do pediatry na ważenie znowu.....tamta waga dokładniejsza bo elektryczna.No i nasza zaniża:baffled:ale to lepsze niżby miała zawyżać.

A od urodzeni urósł aż 9cm!!!!!!!!!!!!:szok:idzie mu tak jak Dawidkowi-wzdłuż a nie w szerz:happy2:

Sylka a może Ty po prostu zjadłaś coś co rozluźnia kupki..może za dużo buraczków.A wiesz,że jak dziecko ma biegunkę to koperku mu się nie podaję, bo to jeszcze bardziej rozluźnia

Chcialam zyczyc wszystkiego najslodszego wszystkim dzieciaczkom z naszego forum ktore obchodza dwu miesiecznice!!!!
A Dominika juz wyrosla z rozmiaru 56 i teraz nosi 62 lub wieksze nawet :tak:
Dzis jedziemy na shopping bo P. zostawil nam autko. Poszukam po sklepach samohustajacej hustawki bo mala jest nauczona przez tatusia do zasypiania przez bujanie i teraz mam problem hihihih.
pierwsze zdjecie- 4 dni po porodzie- drugie 1 miesiac i 9 dni

Załączniki

• Picture 942.jpg
    Picture 942.jpg
    53,1 KB · Wyświetleń: 34
  • Picture 1091.jpg
    Picture 1091.jpg
    54,1 KB · Wyświetleń: 33
a zapomnialam ze musze rozpisac gosci na poszczegolne stoliki- kto kolo kogo bedzie siedzial na przyjeciu na chrzcinach- uff 60 osob, to mi zajmie dluzsza chwile zeby rozmiescic gosci i zadowolic kazdego -- hmm wole bardziej tworcze zadania- na przyklad zakupy hehehe. Czekam az bedzie 11 i otworza sie sklepy i zmykamy- a lista gosci niech sie P. zajmuje !

wsadziłam małego do wozka i jak narazie to spi :-) Wiktorek wszystkie grzechotki odziedziczyl juz po swoim starszym o rok wujku :-) moja mama juz mu wszystkie zabrala bo teraz mu auta kupuje :-D agnie o to samo chcialam zapytac jak zabawiacie wasze maluchy? bo mi sie juz pomysly wyczerpały :-(a on taki wymagajacy jest.

a to moje porownanie :tak:

reklama
Do góry