reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

ja mam wizyty co 2-3 tygodnie i za każdym razem mam morfologie i mocz, ważenie, ciśnienie, sprawdzają rytm serca dziecka, fotel-sprawdzanie szyjki, usg. Teraz mam wizyte 18 czyli po 3 tygodniach, nastepną mam 2 grudnia, czyli po 2 tygodniach no i potem pewnie będę miała już co tydzień przez tą cc, żeby lekarz widział na bierząco jak tam u mnie i Hani, żebym nie zaczeła rodzić szybciej haha :D

Kochana jak dobrze pójdzie drugiego grudnia to juz będę po hehe
MMarta to daj koniecznie znac po wizycie co ustaliliście!

reklama
Paulettah śmiej się, śmiej :D ja 2 grudnia będę dopiero myślała jak namawiać doktorka, żeby mnie rozwiązał w styczniu hhaha :D A śniło mi się dzisiaj, że poszłam do lekarza rodzinnego mojego i udawałam, że rodze i kazałam mu dzwonić do lekarzy, że muszą mi już cc zrobić, a on powiedział, że okej, ale czy mam karte ciąży, powiedziałam mu, że nie mam (chociaż miałam, ale nie chciałam, żeby zobaczył, że termin dopiero na 8 stycznia), no ale on zapytał na kiedy mam termin, no i ja już nie wytrzymałam i powiedziałam "żartowałam z tym, że rodze, termin mam na 8 stycznia" i sie obudziłam :D masakra jakie głupoty, już się nie moge doczekać, aż nam tu pokażesz zdjęcia bliźniaków :D

W zasadzie każda z Was wposmina o usg na każdej badz co drugiej wizycie. Do tego pewnie dochodza usg I II i III trym. Dziewczyny jak sie to ma do zalecen ze w ciazy powinno sie robic mniej wiecej 3 usg.
Troche mnie to niepokoi bo poza I i II trym, to jeszcze lakarka zajrzala w 8 tyg, pozniej w 24, 26 a tu jeszcze III trym. Troche skolowana jestem.

W zasadzie każda z Was wposmina o usg na każdej badz co drugiej wizycie. Do tego pewnie dochodza usg I II i III trym. Dziewczyny jak sie to ma do zalecen ze w ciazy powinno sie robic mniej wiecej 3 usg.
Troche mnie to niepokoi bo poza I i II trym, to jeszcze lakarka zajrzala w 8 tyg, pozniej w 24, 26 a tu jeszcze III trym. Troche skolowana jestem.

Zmiana to nie zalecenie tylko tyle usg opłaca NFZ :) ja chodzę prywatnie dlatego na każdej wizycie mam robione usg i mój lekarz nie widzi w tym żadnych przeciwwskazań wręcz uznaje za konieczność żeby kontrolować wagę i rozmiar bliźniąt :)

reklama
za wizytę prv u lekarki prowadzacej - 100, za wizytę z usg -190, za usg I,II,III - 250. Badania robię w luxmedzie/diagnostyce bo tam mam pakiet więc bez dodatkowych kosztów.
Ostatnio płaciłam też za szkołę rodzenia - 360, a wyprawkowe rzeczy to juz studnia bez dna.
Za poród pewnie nie bede placic, chyba ze koperta, ale szpital ktory wybieram nie ma mozliwosci wyboru lekarza/poloznej i dokupienia sali wiec jakies 1500-2000 zostanie w kieszeni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry