reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Masakra, ja mam opieke prywatna w Medicover wykupiona z pracy i mój pracodawca płaci co miesiac za to, a ja mam wszystko za darmo, wszystkie usg, nawet prenatalne, badania wszystko, na wszystko dostaje skierowania, jedyne koszty jakie poniosłam, to wyprawka, bo łóżeczko, wózek, fotelik itp mam po młodszej siostrze 4 letniej, ciuszki też, jedynie kupilam kilka ciuszków,posciel, kosmetyki i wanienke :) czyli wydalam jakies 500 zl :) życ nie umierac xd

reklama
To gdzie Ty mieszkasz ze takie ceny?
Usg połówkowe i prenatalne faktycznie 250zl u mnie tez ale za wizytę wraz z całym kompletem badań płace 160zl, szkole rodzenia mam darmowa i jeszcze do diagnostyki na badania 70% zniżki.

A po co chciałaś dokupować sale?

W Krakowie. Mogłam uniknac kosztu wizyt prv ale firma zmienila opieke z medicover na luxmed i ja zdecydowalam sie zostac z lekarka prowadzaca ktora znam, wiec place u niej prywatnie.

W czesci szpitali mozna doplacic za sale 1 albo 2 osobowa, tak zeby albo luby mogl nocowac, albo zeby chociaz miec lazienke na sali a nie w korytarzu i jako taka pewnosc ze sale sa czescie sprzatane i np. podklady wymieniane na zyczenie a nie np. raz dziennie..

Takie uroki jak sie ma kilka placowek do wyboru i kazda ma inne zalety. Ja w koncu zdecydowalam sie na szpital kliniczny ze wzgledu na najlepsza kadre i III stopien referencyjnosci w razie gdyby. Ale juz poloznej sobie nie moge tam wykupic i jesli mnie nie odesla do innego szpitala, to bede rodzila z tymi, ktorzy aktualnie beda na zmianie.

W Krakowie. Mogłam uniknac kosztu wizyt prv ale firma zmienila opieke z medicover na luxmed i ja zdecydowalam sie zostac z lekarka prowadzaca ktora znam, wiec place u niej prywatnie.

W czesci szpitali mozna doplacic za sale 1 albo 2 osobowa, tak zeby albo luby mogl nocowac, albo zeby chociaz miec lazienke na sali a nie w korytarzu i jako taka pewnosc ze sale sa czescie sprzatane i np. podklady wymieniane na zyczenie a nie np. raz dziennie..

Takie uroki jak sie ma kilka placowek do wyboru i kazda ma inne zalety. Ja w koncu zdecydowalam sie na szpital kliniczny ze wzgledu na najlepsza kadre i III stopien referencyjnosci w razie gdyby. Ale juz poloznej sobie nie moge tam wykupic i jesli mnie nie odesla do innego szpitala, to bede rodzila z tymi, ktorzy aktualnie beda na zmianie.

U nas w szpitalu sa sale 3-4 osobowe z łazienka i TV w pokoju wszystko nowe odremontowane babka ze szmata przychodzi dosłownie 3x dziennie. Na oddziale poporodowym jest 14 miejsc do tego po Cc dostajesz przez 1 dzień sale 1-osobowa z łazienka wiec jestem w szoku ze w Krk takie warunki proponują..

A umówmy sie ze w Poznaniu mamy 4 szpitale do wyboru i moze poza referencyjnoscia to mój wygrywa w każdej innej dziedzinie.. A do szpitala który ma 3ke jest z niego 1km..

Oczywiście można trafić ze i oddział wyremontowany i akurat mała sala wolna, ale jak chce mieć się pewność co do warunków i wyboru położnych to się niestety płaci. Wylądowanie na 6 os sali bez łazienki raczej skutecznie zachęca do szukania prywatnych opcji.

Na stronie mojego szpitala w Rudzie pisze, ze sale są jedno i dwuosobowe, system telewizji szpitalnej, wyodrebnioną sale do cc,stałą dostępność neonatologa i anestezjologa , III stopien referencyjności

A dziewczyny, które będą miały cc, co myślicie o kangurowaniu przez ojca dziecka? Bo z tego co właśnie czytam u mnie w szpitalu jest to możliwe, a chyba lepiej jak będzie miała kontakt z tatą niż jak ją wsadza do łóżeczka od razu? Bo ze mna ten kontakt nie bedzie taki jak przy porodzie naturalnym i nie taki dlugi.

Kalgor opis ze szpitala brzmi bardzo dobrze. Szczegolnie III stopien referencyjnosci. A mialas mozliwosc przejsc sie na jakies dni otwarte zobaczyc oddzial i oswoic sie troche?

Kangurowanie po CC przez tate uwazam za swietna opcje. Zna jego glos z brzuszka, zawsze to bijace serce i cieple cialo zamiast lezaka i ubranek. Ja mysle ze nawet po naturalnym podziele sie tymi dwoma godzinami z lubym.

Kalgor opis ze szpitala brzmi bardzo dobrze. Szczegolnie III stopien referencyjnosci. A mialas mozliwosc przejsc sie na jakies dni otwarte zobaczyc oddzial i oswoic sie troche?

Kangurowanie po CC przez tate uwazam za swietna opcje. Zna jego glos z brzuszka, zawsze to bijace serce i cieple cialo zamiast lezaka i ubranek. Ja mysle ze nawet po naturalnym podziele sie tymi dwoma godzinami z lubym.

No właśnie na stronie pisze, że można przyjechać zobaczyć, ale to co mam iść na izbe przyjęć czy od razu na tej oddział i powiedzieć, że chce zobaczyć?
A to mozna sie tak podzielic? :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry