reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Miałam test obciążenia 75g i wyszło że nie mam cukrzycy. Michał jest duży, o 2 tygodnie do przodu. W 30t4d ważył 2 kg już i boję się że jednak mam tą cukrzycę i że mały będzie wiał jakieś zaburzenia. Lekarz mówił że absolutnie mieszcze się w normie a ja ciągle gdzieś mam to z tyłu głowy.

Trochę się boję ile może ważyć teraz... ja jak narazie mam 2,6 kg na plusie.

Jejku dzieciaki jeszcze w brzuchu a ile już namieszały ;)

futurystka- no to faktycznie Kinder Niespodzianka

Juti- na nfz takich przyjemności nie ma :p

zmiana- no ale prawdopodobieństwo wad nie jest duże. Nie zamartwiaj się, bo to niczego nie zmieni. Już bliżej jak dalej, a może corcią jest mała i już :)
Trzymam kciuki

Ja dziś po wizycie. W końcu przytyłam, więc od wagi wyjściowej sprzed ciąży mam na plusie pół kilo :) A Młody waży niby 1876g wymiary ma różnie, bo głowę na 34 tc, a resztę na 30 tc. Szanse na poród naturalny 50/50, więc średnio. Jeden wielki znak zapytania co mnie czeka i okaże się w szpitalu na mejscu

Nie wierzę w to co czytam. Dziewczyny jestescie niesamowite. Ja juz 15 kilo przytylam!! I tez nie zaczynałam z niskiej wagi. Tylko tyle, ze wcześniej dużo cwiczylam więc jeszcze jakoś w miarę wyglądam. Nie mogę się opanować ciągle mi się chce jesc;) u mnie jeszcze 6 dni do wizyty u gina. Znow mnie skrzyczy za wage:(
Simka Ty też na NFZ?

Beti daj spokój mnie tak okropnie ciągnie na słodkie że to jest masakra. Bez czegoś słodkiego to się czuje jak na odwyku :( w dodatku niedoczynność tarczycy.

Ja od zawsze waga ciężka ale po porodzie jak już będę mogła to się biorę za siebie bo jeszcze mi mąż ucieknie do jakiegoś wieszaka :p

Ha ha Martusia u mnie to samo. Jestem uzależniona od słodyczy no i rzuciłam palenie jak zaszlam w ciążę i to mi dało 'lekka' nadwyzke;)

reklama
BETI jak cwiczylas i wyszłas z dobrej sylwetki to 15 kg to spoko jest nie denerwuj sie :)
Ja mam 11 na plusie start z 54 przy 174cm.

Martusia to jsk przybyło ci 2,5 to wychodzi zr musiałas cos zrzucic swojego w ciazy :) gratulacje

Co do wielowodzia to jezeli chodzi o wady genetyczne to mozna ja w większości przypadków wykluczyć szybko moja gina mowila ze to sa tr widoczne na usg jak niespójność podniebienia itp :) wiec spokojnie

Do góry