reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Hej wczoraj byłam u nowego gina :) jestem bardzo zadowolona, z dzidzią wszystko ok :) lekarz przesunął mi tylko badanie prenatalne z 1 lipca na 8, że wtedy podobno będzie lepiej dzidzie pomierzyć. Trochę mam obawy bo to będzie 13 tydzień ale mam nadzieje, że wie co robi :)
Ja też będę miała 13+3 :) a byłam tydzień temu to maluszek był już wystarczająco duży, ale spał i nie chciał współpracować. Teraz miałam dać mu jeszcze podrosnac i zobaczymy.
Dzis rano nim ruszylam sie na dobre z lozka poleciała mi krew z nosa jak fontanna. Dzidzi sie widocznie wiecej snu dopomina
Mialam tak samo, ale całe szczęście jednorazowo :) mi ginka co wizytę każe robić badania krwi i moczu to jest wszystko pod kontrolą

Ja raz w mcu robie sama z siebie. Ale teraz czekam na nifty papp i genetyczne. Jeszcze 17 dni nerwowki.
Ja też będę miała 13+3 :) a byłam tydzień temu to maluszek był już wystarczająco duży, ale spał i nie chciał współpracować. Teraz miałam dać mu jeszcze podrosnac i zobaczymy.Mialam tak samo, ale całe szczęście jednorazowo :) mi ginka co wizytę każe robić badania krwi i moczu to jest wszystko pod kontrolą

U mnie bedzie 13w4d, a wg usg 12w4d.
Z tego co mi mowiono to prenatalne wlasnie tak robia. Nie wczesniej
Hej wczoraj byłam u nowego gina :) jestem bardzo zadowolona, z dzidzią wszystko ok :) lekarz przesunął mi tylko badanie prenatalne z 1 lipca na 8, że wtedy podobno będzie lepiej dzidzie pomierzyć. Trochę mam obawy bo to będzie 13 tydzień ale mam nadzieje, że wie co robi :)

mam identyczne obawy, bo ze względu na wyjazd w akurat 12 tc (który już zaplanowałam pół roku temu) będę mogła mieć prenatalne 12+6 i 13+1 (robię sobie dwa razy raz u prowadzącego a raz w klinice prywatnej dla potwierdzenia :P ) gin powiedział, że 13+1 jest w porządku więc jestem spokojna :)

Zasiał jednak we mnie ziarno wątpliwości odnośnie Nifty, w senie powiedział, że lepiej zrobić po USG prenatalnym, bo będzie więcej krwi dziecka w moim obwodzie i że będę z innym nastawieniem robiła jak na USG będzie wszystko ok... i chyba mnie przekonał, żeby poczekać z Nifty, ale trochę z innej strony (przeczytałam tak w necie, on mnie nie nastraszył) że jeśli coś źle wyjdzie na USG to zaleca się od razu amino, bo nifty nie ma sensu - i tak nie jest diagnostycznym i nawet jak wyjdzie bardzo źle to to nie jest podstawa do leczenia czy terminacji. Smutna prawda.

reklama
990064

a to mój "bąbelek" z dzisiejszego USG macha na przywitanie ;)

z USG mam 9+5 a z OM 10+1 następna wizyta to już będzie prenatalne dopiero za 3.5 tygodnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry