Ja tez robię Fraxiparine 0,3mlSą tu mamusie które robią zastrzyki z heparyny ?![]()
reklama
Malinkaa123
Fanka BB :)
Jak je robicie ? Bo teraz jak brzuszek się zaokraglil To trochę ciężko złapać ten fald skorny, od początku robiłam na siedząco.
lucyna1234
Jesteśmy w tym samym tygodniu i ja ciągle robię z przodu. Jak zrobi mi się krwiak to łapię z boku i tam daję.Jak je robicie ? Bo teraz jak brzuszek się zaokraglil To trochę ciężko złapać ten fald skorny, od początku robiłam na siedząco.
Malinkaa123
Teraz to mi się codziennie Krwiaki robią, robię 5cm od pępka raz prawa,raz lewa.Jesteśmy w tym samym tygodniu i ja ciągle robię z przodu. Jak zrobi mi się krwiak to łapię z boku i tam daję.
Spokoknie w brzuch mozna długo robic lecz jeśli nie ma dostatecznego komfortu mozna w fald skory na udzie lub ramieniu, mnie osobiście w ramie bardzo boli, ale mam kardiologicznych pacjentów ktorzy wybieraja tylko to miejsce wiec mysle ze jest to osobnobniczeJak je robicie ? Bo teraz jak brzuszek się zaokraglil To trochę ciężko złapać ten fald skorny, od początku robiłam na siedząco.
lucyna1234
Mnie też się robiły krwiaki za każdym razem. Przy kontroli doktor powiedział, że źle sobie daję, za głęboko. I teraz słuchaj. Trzeba robić tak:złap fałd skórny, igłę wbij w ten namiot ze skosa nie z góry i szybciutko wstrzyknij. Odkąd tak robię wszystkie siniaki zniknęły, a sporadycznie pojawia się jakiś ale bardzo rzadko. Mój gin powiedział, że w ciąży najlepiej jest dawać w brzuch, nie w udo i nie w ramię. I nie bój się dawać szybko bo mniej boli jak dawałam sobie powoli.Teraz to mi się codziennie Krwiaki robią, robię 5cm od pępka raz prawa,raz lewa.
Akurat niestety tj nie prawdaMnie też się robiły krwiaki za każdym razem. Przy kontroli doktor powiedział, że źle sobie daję, za głęboko. I teraz słuchaj. Trzeba robić tak:złap fałd skórny, igłę wbij w ten namiot ze skosa nie z góry i szybciutko wstrzyknij. Odkąd tak robię wszystkie siniaki zniknęły, a sporadycznie pojawia się jakiś ale bardzo rzadko. Mój gin powiedział, że w ciąży najlepiej jest dawać w brzuch, nie w udo i nie w ramię. I nie bój się dawać szybko bo mniej boli jak dawałam sobie powoli.
Malinkaa123
Dlaczego przez 2 ostatnie miesiące nie można podawać zastrzykow w brzuch ?Akurat niestety tj nie prawdaw każdej jednostce chorobowej heparyny drobnoczasteczkowe mozna podawac w te 3 miejsca, raze porozmawiać jeszcze chociażby z położonymi
gdzyz przez 2 ostatnie miesiace ciazy nie mozna podawac zastrzykow w brzuch. A nie da sie podac ampulkostrzykawki za głęboko gdyz jest ona juz zrobiona i chociażby Pani wbila cala nic sie nie wydazy. Jeśli robimy fald skory podajemy pionowo by lek dobrze rozpuścil sie w tkance podskórnej, jesli na plaska badz osoba jest bardzo szczupla to pod kontem 45 st. Mam tylko 6 lat doświadczenia ale niestety lekarze tych leków nie podaja tylko pielęgniarki lub polozne
pozdrawiam
reklama
Kundzia093
bierze któraś z was duphalac albo brała? pani ginekolog mi zaleciła bo nic nie pomagało. biorę zgodnie z ulotka ale nie mam pojęcia czy można przyjmować przez całą ciąże czy tylko jakis czas :/ a do wizyty jeszcze sporo czasu