Magdalenka123
Początkująca w BB
Hej ja tez mam termin na Styczeń ale na końcówkę bo 31.01.2020 r . Skąd jesteście ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Można bez ograniczeńbierze któraś z was duphalac albo brała? pani ginekolog mi zaleciła bo nic nie pomagało. biorę zgodnie z ulotka ale nie mam pojęcia czy można przyjmować przez całą ciąże czy tylko jakis czas :/ a do wizyty jeszcze sporo czasu
Mój gin powiedział, że do końca ciąży w brzuch. Mam sąsiadkę, która też do niego chodziła i od początku do końca ciąży brała clexane tylko w brzuch. Ja mu ufam. Na you tubie są filmiki jak dziewczyny z wielkimi brzuchami dają sobie w brzuch. Tylko nie tak od przodu tylko raczej w bok.Akurat niestety tj nie prawdaw każdej jednostce chorobowej heparyny drobnoczasteczkowe mozna podawac w te 3 miejsca, raze porozmawiać jeszcze chociażby z położonymi
gdzyz przez 2 ostatnie miesiace ciazy nie mozna podawac zastrzykow w brzuch. A nie da sie podac ampulkostrzykawki za głęboko gdyz jest ona juz zrobiona i chociażby Pani wbila cala nic sie nie wydazy. Jeśli robimy fald skory podajemy pionowo by lek dobrze rozpuścil sie w tkance podskórnej, jesli na plaska badz osoba jest bardzo szczupla to pod kontem 45 st. Mam tylko 6 lat doświadczenia ale niestety lekarze tych leków nie podaja tylko pielęgniarki lub polozne
pozdrawiam
Ponieważ zazwyczaj widac przez skore ruchy dziecka. Moze ono kopnac w miejsce podawania leku, czesto dzidzie kopia jak im sie brzuszek uciska. Wiec nas uczono ze juz wtedy lepiej nie ryzykować zlego wchlaniania leku. Ale oczywiście ruchy dziecka sa osobnicze i trzeba sie dobrze monitorowacDlaczego przez 2 ostatnie miesiące nie można podawać zastrzykow w brzuch ?
Hej. Ja na polowe stycznia. KrakówHej ja tez mam termin na Styczeń ale na końcówkę bo 31.01.2020 r . Skąd jesteście ?
Hej dziewczyny. Byłam wczoraj u lekarza wszystko dobrze mała ma ok 230 gram. I na tysiąc procent dziewczynka. Syn i mąż bardzo się cieszą [emoji4] tylko żelazo mam za niskie pomino brania tardyferonu. I ciśnie 100 na 50. Ale już wczoraj mi teściowa je podniosła [emoji23][emoji23][emoji23] zdj księżniczki z wczorajZobacz załącznik 1007757
[/QUOTE
Zazdroszczę wiedzy. Ja byłam w czwartek, 140gram, ale.... Nie pokazała płci. Więc nadal mam tylko info z 13 tygodnia, że dziewczynka i chyba na połówkowym będę widziała /wiedziała więcej.
Jasne każdy robi jak uwazaMój gin powiedział, że do końca ciąży w brzuch. Mam sąsiadkę, która też do niego chodziła i od początku do końca ciąży brała clexane tylko w brzuch. Ja mu ufam. Na you tubie są filmiki jak dziewczyny z wielkimi brzuchami dają sobie w brzuch. Tylko nie tak od przodu tylko raczej w bok.
Gratuluję i zazdroszczę córeczki.Hej dziewczyny. Byłam wczoraj u lekarza wszystko dobrze mała ma ok 230 gram. I na tysiąc procent dziewczynka. Syn i mąż bardzo się cieszą [emoji4] tylko żelazo mam za niskie pomino brania tardyferonu. I ciśnie 100 na 50. Ale już wczoraj mi teściowa je podniosła [emoji23][emoji23][emoji23] zdj księżniczki z wczorajZobacz załącznik 1007757