reklama

Styczniowe mamy 2020

Pewnie też lubi sobie grzać nogi o pęcherz [emoji14] No mi moja też nie dała spać. Stwierdziłam, że pośpię dłużej niż zwykle to nie będę rozmyślać i odliczać do wizyty u gin. Ale kopie w pęcherz brzydal jeden i jeszcze głód mnie dopadł :P
Mi moja mała też dziś dała popalić od 3 w nocy nie śpię. A na pęcherz jak cisnie masakra.
Dziewczyny miewacie jeszcze wymioty, bo już 2 dni męczę się z nimi
Mi pomagała Cola w pierwszym trymestrze. Moja siostra wymiotowala w obu ciążach do 9 miesiąca. Masakra
A u mnie dzisiaj kiepsko. Brzuch mam twardy, leżenie nie pomaga, czuję rozciąganie. Ech. A mówią że ciąża nie choroba.
U mnie to samo. Strasznie mnie wkoło pepka też bolało. Ginekolog mówi że to normalne.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg. Q teraz póki co 3 kg na plus. Prawie 23 tc.

reklama
twardmieje mi czasem dół brzucha :/ niby czytałam że skurcze się już jakieś mogą zacząć ok 20tyg. ale one są inaczej opisywane :/ ja czuje twarde tylko na samym dole brzucha :/ i sama nie wiem do gin idę dopieor w środę :/

twardmieje mi czasem dół brzucha :/ niby czytałam że skurcze się już jakieś mogą zacząć ok 20tyg. ale one są inaczej opisywane :/ ja czuje twarde tylko na samym dole brzucha :/ i sama nie wiem do gin idę dopieor w środę :/
No u mnie to samo. Za wcześnie na skurcze przepowiadajace, tym bardziej że to chwilowe twardnienie a to różnica. Ból w okolicach pachwin czy pępka to ból normalny, ale twardnienie już nie. Odpoczywaj więcej, ja dziś się zbuntowalam i uprawiam leżing.

Marta a jak sprawa z wypłatą bo ja powinnam mieć 10 tego .
U mnie jest tak że ja mam ostatniego dnia każdego miesiąca ale powinnam dostać już z zusu bo minęło 30 dni. Ale mój szef
A raczej księgowa nie wysłała do zusu formularza z3 on musi być bo inaczej nie wypłaca kasy. No i jak zadzwonilam do księgowej to wysłała jak ja opiperzylam. Ale zus ma 30 dni na decyzję od momentu dostania z3. Czyli ja dostanę za sierpień i wrzesień w październiku. Najlepiej zadzwoń do ZUS na infolinię i zapytaj. Powiedzą Ci czy druk z3 maja za jaki okres. Trzyma dość długo ale jak po leżę albo właśnie wezmę dodatkowo ciepła kąpiel i magnez przechodzi.

reklama
:D ja podczas chorób nie zostawiam tyle siana w aptekach co w ciąży, wczoraj 70 zyta, dzisiaj pisiąt. Takto nie ważne kaszel, urwana noga, zapalenie oskrzeli paczka gripeksu i następnego dnia magiczne ozdrowienie :D

Leki kupowałam głównie dla zajęcy: na wzdęcia, zaparcia, katar, paprzące się oczy, zęby, ropomacicza i przedrzymskim lubią sobie czasem odgryźć nos albo kawałek ucha, więc opatrunki :D

A teraz jak nie suple ciązowe, to magnez, jak nie magnez to dziś Urosept i Furoxin.
Ciesz sis ze tylko tyle. Ja zostawiam ok 500-600 co miesiąc a i tak wywalczyłam clexane na zniżki bo o moich obrzekach rzadko kto słyszał i troche sie b9ja wypisywać Ryczalt bo NFZ robi konyrole :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry