reklama

Styczniowe mamy 2020

Nasze zdrowie dziewczyny;) Nie jest to takie złe -polecam smak pomarańczowy!
20190911_090144.jpeg

reklama
Byliśmy dziś na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia[emoji4]
Wklejam Wam grafik 40h, 20 spotkań po 2h, 10 tygodni.
Czy też juz sie ktoras z Was zapisała/chodzi? Ile macie zajec/godzin? [emoji848]

10.09 organizacyjny
12.09 seksuolog (z mezem zalecane)
17.09 zwiedzanie szpitala porodowka itp
19.09 przyjecie do szpitala, lista, torba, badania itp
24.09 komórki macierzyste
1.10 dostosowanie mieszkania i wyprawka
3.10 zblizajacy sie porod- sygnały
8.10 porod
10.10 spotkanie z dr.neonatologiem
11.10 spotkanie z dr.psychologiem
17.10 bole porodowe - jak sobie radzic
24.10 spotkanie z ginekologiem/poloznikiem (sn,cesarka)
29.10 plan porodu
31.10 połóg
5.11 laktacja
7.11 problemy laktacyjne
12.11 pierwsze dni z maluszkiem ( w szpitalu i w domu)
14.11 kąpanie
19.11 oraz 21.11 ćwiczenia praktyczne
Ja się nie zapisywalam. Nie mam czasu na szkole rodzenia, poza tym to druga ciąża wiec generalnie wszystko wiem [emoji23]
A teraz pytanie z życia wzięte. Zwolnienia lekarz mi wypisuje od wizyty do wizyty. Teraz wszystko idzie online. Teoretycznie za 1 razem i tak jest obowiązek do 2 dni od wystawienia zawiadomienia pracodawcy. Byłam grzecznosciowo ale nie było szefów. Dzwoniłam ale nie odebrali. Tak czy siak zakład powiadomiony. Czy teraz z każdą kontynuacja muszę powtarzać te szopke ?
Ja będę dzwonić za każdym razem im mówić o tym żeby wysłali z3. Bo u mnie to zapominają i w dupie maja.
Też mam l4 od wizyty do wizyty.

Dziewczyny w nocy dopadło mnie zapalenie pęcherza. Nie mogę sobie poradzić do lekarza nie mogę się dodzwonić. Są jakieś leki bez recepty dla kobiet w ciąży? Udało mi się dziś doczolgac do apteki ale ku odmówili powiedzieli ze dla kobiet w ciąży tylko na receptę. Już nie daje rady

Dziewczyny w nocy dopadło mnie zapalenie pęcherza. Nie mogę sobie poradzić do lekarza nie mogę się dodzwonić. Są jakieś leki bez recepty dla kobiet w ciąży? Udało mi się dziś doczolgac do apteki ale ku odmówili powiedzieli ze dla kobiet w ciąży tylko na receptę. Już nie daje rady
Też miałam ale niezbyt mocne. Piłam duuuużo wody, sok z Żurawiny z apteki, Wit C. Ważne aby zakwasic mocz bakterie tego nie lubią. Pomoże w lekkim zapaleniu a na pewno nie zaszkodzi.

Tak jak MagdaX3 napisała najpierw zanim zaczniesz od antybiotyków spróbuj pić sok 100% z żurawiny i witaminę C. Taki sok dostaniesz w sklepach na dziale BIO, choćby w złykłym Netto, nie jest tani, bo butelka ok. 9 zł kosztuje, ale warto. Ja tak wyleczyłam mocne zapalenie pęcherza i miałam jeszcze jakąś leukocytozę czy coś od tego zapalenia.

reklama
Ja miałam do samo dwa tygodnie temu, całą noc się męczyłam, już miałam krew w moczu. Z apteki wypuścili mnie tylko z no-spą i z zaleceniem żeby iść po antybiotyk. Na szczęście dodzwoniłam się do mojej gin, musiałam zrobić posiew i dostałam monural czy coś takiego, dopiero po tym i po no-spie lepiej się poczułam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry