Panikujcie niepotrzebnie. Kontrola zusu kobiet w ciąży nie polega na sprawdzeniu czy leżycie na leżaczu i dziergacie sweterek na drutach.
Tu chodzi o to czy na l4 nie wykonuje sie pracy zarobkowej. Szczególnej kontroli podlegają przedsiębiorcy, samozatrudnieni itp
Nie musicie być w domu. Macie prawo do wyjścia na spacer, wyjazdu do rodziny by sie opiekowali wami i troszczyli, pobytu na wsi itp
Tu chodzi o to czy na l4 nie wykonuje sie pracy zarobkowej. Szczególnej kontroli podlegają przedsiębiorcy, samozatrudnieni itp
Nie musicie być w domu. Macie prawo do wyjścia na spacer, wyjazdu do rodziny by sie opiekowali wami i troszczyli, pobytu na wsi itp
ja się właśnie boję kontroli z ZUSu, teraz na chwilę będę zmuszona jechać do rodzicow na jakiś czas zanim znajdę mieszkanie w mieście w którym jestem :/ powinnam ich chyba poinformować ale to też, pojadę jutro do Kielc , we wtorek przyjdę znowu do lodzi oglądać mieszkania i jak sobie wymyśla kontrolę zrobić w kielcach? z resztą nawet takie głupoty jak to że się wyjdzie np. do koleżanki posiedziedziec oni wpadną i co? nie ma mnie i koniec? dziwne to generalnie dla mnie.